icon

Granitový drez - čistenie

mariocka440
26. nov 2021

Ahojte,
Prosím, ako čistíte granitové drezy? Mám ho dva roky a začali sa mi v umývadle objavovať nejaké fľaky.
Čistím pravidelne tekutým cifom, ale na toto mi to nejak nezaberá. Vodný kameň to podľa mňa nie je.
Ďakujem za radu

Granitový drez - čistenieGranitový drez - čistenie
zero_hero
26. nov 2021

@mariocka440 ja len jarou (mastnotu) a octom (vodný kameň) iné si netrúfam, vraj je to citlivé. Svokre sa zničil práve z čistiacich prostriedkov ( aspoň ona to tvrdí), môj je stále ako nový.

jarhal
26. nov 2021

Námasť ho keď je suchý a nechaj do rána..kľudne olej ,masť,kokosové maslo,...

dusankomoj
26. nov 2021

Ja mám tmavší a normálne umyjem jarou a zmyjem vriacou vodou a je po 2 rokoch ako nový. Skús kúpiť Cif-kuchyňa,s tým zlezie aj nemožné.

miskamicha
26. nov 2021

@mariocka440 napustit vodu a naliat ocot ..nechat posobit

certi
26. nov 2021

ja savom, potom natriem olejom

andreagartnerova
26. nov 2021

Domestos bude ako nový

otazka1
26. nov 2021

Domestos

jana_vaj
26. nov 2021

Nemám odvahu osobne kadečo skúšať, čiže ja len jarou a potom naolejujem raz za čas a je stále rovnako pekný 🙂

buberova
26. nov 2021

Tiež ho pretriem s naolejovanou vreckovou úplne do sucha a je to neskutočné.. vyzerá o 200% lepšie.. skús, nič za to nedáš a zničiť ho nemôžeš týmto

akinom0077
1. jan 2022

@mariocka440 Denne jarov a horucou vodou, pri tyzdnovom upratovani 1x sanytol kuchyna a neham posobit, oplachnem

danielala
18. okt 2022

Mám 3 roky granitový drez Blanco krémovej farby. Už po 2 mesiacoch používania na ňom boli nezničiteľné fľaky. Ani tá ich originálna pasta nezaberala. Vzala som savo v spreji a do 5 minút bol drez ako nový...a ako nový vyzerá aj po 3 rokoch používania tohto "agresívneho" chlórového prostriedku, nebadám nijaké poškodenie povrchu. Keď si spomeniem, čo som sa na začiatku natrápila drhnutím bez výsledku. A teraz len nastriekam a po pár minutách zmyjem.

monikalea
19. okt 2023

@danielala Ahoj prosím ta poslem mi foto obrázok toho spreja .diki

danielala
4. dec 2023

@monikalea Ahoj, až teraz čítam odkaz - klasické Savo s chlórom. Nemám originál sprej, lebo momentálne kupujem veľký žltý kanister Savo a prelievam do sprejovej fľaše, keďže je to cenovo výhodnejšie. Ale myslím, že ten originál sprej Savo je žlto-červený. A dtez je stále bez akéhokoľvek poškodenia povrchu - Savo ho nijako "nevyžiera".

lenkag21
Odpoveď bola odstránená