icon

Je čistenie ozónom vhodné pre náš byt?

lexilero
7. jún 2025

Čaute,

Máte nejaké skúsenosti s takýmto čistením bytu?

Otec bol fajčiar aj keď fajčil vonku... no je tu stále niečo cítiť.
Ešte sa tu občas vyskytli plesne ale to je tak celé.

Chcem dať byt kompletne prerobiť, podlahy a vymaľovať, nový nábytok.

Bolo by vhodné predtým spraviť aj toto alebo to nie je nutné?

Aké máte skúsenosti po takomto niečom?
Prípadne akú firmu viete odporučiť?

zzzzza
7. jún 2025

@lexilero pripnem sa

daridari11
8. jún 2025

My ozónujeme, je to skvelá vec. Syn kúpil byt po fajčiarke, tam sa nedalo vôbec dychať, ozón pomohol.
Nemôže byť v miestonosti nič živé, žiadne kvety, žiadne zvieratá, podľa rozlohy izby a výkonnosti ozónového generátora sa nastaví čas. Potom len vyvetráš a je hotovo.
Používali sme hlavne cez kovid, výborné je to aj v spálni z času na čas kvôli matracom.
Za mňa skvelá vec.

daridari11
8. jún 2025

...ešte ak môžem poradiť, nevolala by som firmu ale kúpila ozónový generátor, vždy sa v domácnosti zíde. Syn potom tiež následne všetko prerábal, od dlážky cez steny....skrátka celý byť ale aspoň tam nebol ten hrozný smrad. My sme si ho jeden čas brávali aj na dovolenky, ozónovali sme si hotelovú izbu.

lexilero
autor
9. jún 2025
@daridari11

My ozónujeme, je to skvelá vec. Syn kúpil byt po fajčiarke, tam sa nedalo vôbec dychať, ozón pomohol.
Nemôže byť v miestonosti nič živé, žiadne kvety, žiadne zvieratá, podľa rozlohy izby a výkonnosti ozónového generátora sa nastaví čas. Potom len vyvetráš a je hotovo.
Používali sme hlavne cez kovid, výborné je to aj v spálni z času na čas kvôli matracom.
Za mňa skvelá vec.

@daridari11 Aha a potom keď sa to vypne, normálne idete dnu? Netreba nejakú špeciálnu masku kým sa príde dovnútra a otvoria okná? Lebo tak mi to vyplývalo z toho čo som sa pozerala... že pár hodín potom vôbec ani nebyť v tej izbe až deň.
No neviem, na prvý krát by som dala určite spraviť profesionálne... netrúfam si.

lexilero
autor
9. jún 2025
@daridari11

Za mňa skvelá vec.

@daridari11 Ako často ozónujete?