Je dosť teplo v byte na vyvýšenom prízemí?
Dobrý deň, zháňame si byt a chcela som sa opýtať na vyvýšené prízemie. Je v takomto byte dosť teplo? Kedže z domu som zvyknuta na 23-24 stupňov. Neviem ako to funguje v bytovkách, predávame bungalov a hľadáme si byt tak načo si dávať pozor. Našla som byt na KVP v KE vyvýšené prízemie(možno niekto presne vie ako to tam funguje). Ďakujem krásne za pomoc 🙏
@lonely66 ja som celý život takto bývala a bolo to úplne v pohode
fuha, 23-24 st budes kurit ako najata a uvidis to na spotrebe.
nakolko predpokladam, ze pod vyvysenym prizemnym bytom su pivnice, tie vykurovane nebudu, budu zo spodu ochladzovat byt.
boli ste uz na obhliadke toho bytu? ked pojdete, chodte aj do tych pivnic, teda ak tam su, či tam je pustené kurenie.
kamarati mali takto byt, co bolo este horsie, tak museli poriadne odizolovat vstupne dvere, lebo tadiaľ im strasne fukalo, ked nechali ludia dole otvorene vchodove dvete
My mame zvysene prizemie. Pod nami je kotolna a pivnice maju zateplnene stropy. Dom zatepleny. Je tu ozaj teplo 🙂
my sme byvali a mama stale byva na prizemy klasika panelak a aj ked sa vravi,ze je tam zima-nieje .. neskuocne teplo tam je .. akurat ked este davno boli stare vchodove dvere kt sa nezatvarali tak hej prefukovalo..ale uz sa menili za polastove a samozatvaracie takze pohoda
Ahoj, ja bývam v takom byte, tehlak a pohodička. Ale zas 23-24 stupňov je pre nás veľa :D
my sme takto v byte volakedy bývali.Teraz sme v dome.Ale chladno sme nemali lebo pod nami pivnica a tam sa kúrilo.Lenže my sme mali ešte aj tak plus koberce.Takže presne ako sa píše vyššie záleží ako to je poriešené to si prezistite.Inak potom asi iba papuče a tiež teda tie koberce.Ale inak v byte zima nebola vôbec
Ono záleží aj ako je orientovaný byt. Svokrovci majú byt na dvojke a je tam riadna zima…
zeny, my sme na prizemi, neviem, co je vyvysene, proste prizemie a mame doma asi 25 stupnov, pritom nekurime nikde, teda obcas, ked su mrazy, tak dame v jednej izbe na chvilu. my mame saunu, seriozne.
ale ked skonci vykurovacia sezona-na zaciatku jari, mame chladnejsie oproti vyssim poschodiam, asi ako sme nizse, tak nesvieti slnko priamo.
panelak zatepleny, a pod nami pivnica, ktora je tiet nejak zateplena
este dodam, ze sme aj krajny byt, cize my mame len jedneho suseda-nad sebou.
Zalezi od orientacie bytu, z akeho materialu je dom postaveny, ci je zatepleny, ake su okna a vchodove dvere (na byte aj dome), ci su pivnice odizolovane a vykurovane.
@heleyovapatricia
Pri 23-24 chodite doma v plavkach a s mojitom v ruke ? ;)
Ja som teraz predávala byt na prízemí. Chodila som tam pomerne často a hlavne večer na obhliadky. Kúrenie tam bolo vypnuté, ale keďže tam išli trúbky do iných bytov, bolo tam teplo. A bola som tam takmer vždy bosá (pre klientov nosím návleky, ale mne sa lepšie vyzuva, ako navlieka návleky) a nebola mi zima zo spodu a to ja som na to citlivá, možno až moc.
Ale pivnice boli zospodu izolované. Dom bol po rekonštrukcii a robilo sa zateplenie aj pivníc a prízemia zvonku aj z chodby.
Zalezi od bytovky a izolacie od pivnic. My sme byvali v tehlovej bytovke kde to odizolovane ani zateplene od pivnic nebolo, a teda majitelia bytov z vyvyseneho prizemia sa na to stazovali na kazdej jednej schodzi, ze im ide velka zima od pivnic.
Ujo býva v takom (tiež v KE 😁) a teda na mňa tam bolo stále teplo, že som otvárala vetračku. Ale určite by som sa pýtala na zateplenie domu a čo je rovno pod tým bytom.
Zavisi co je pod bytom. Pod nasim je garaz a ked je pod nulou tak nám taha a je zima od podlahy. Bývala som na KVP pred par rokmi, pod bytom boli pivnice a bolo to v pohode, teplo cely rok.
@heleyovapatricia na kvp neexistuje vyvysene prizemie, iba 1.posxhodie a pod nim su pivnice alebo vchodova chodba, ak je to byt nad pivnicami bude teplo, bezne nam v pivnici naklicili zemiaky na 20cm 🤣ak je to byt nad chodbou bude zima.
@guudy nie nechodím takto :D len aktuálne máme podlahové kúrenie a to vôbec necítiť, že je na termostate 23-24 stupňov, hoc aj k nám príde tiež sa im zdá, že je menej, tak isto aj keď svokrovci topia plynom a maju 23 mne nikdy neprišlo, že to máme na rovnako, že je u nás menej.
@heleyovapatricia my mame tiez podlahove kurenie, ale termostat nastaveny o dost nizsie. A kedze mame zatepleny bytovy dom, kvalitne okna, tak sa zapina kurenie len niekolkokrat (spocitas na jednej ruke) za sezonu. A teda doma chodime v kratkych rukavoch ;)
Aj so smetami v takejto zime vybehneme v kratkych ;)
Preto si pri 23-24 predstavim mojito😁
@guudy ja som zamrznuta :D ale tiež vybehujem von v šľapkách v krátkom :D ale to je len výbeh 😁
Boli sme pozerať ten byt na 1. poschodí na jasuschovej. Z jednaj strany ako je balkón je vyššie a z druhej je okno asi tak 2,5 metra od zeme, pivnične priestory nie sú zateplené, na to, že boli vypnuté radiatóry tak tam bolo celkom v pohode. Neviem či bude stáť ten byt za to, nevedeli by ste mi poradiť? Čo sa týka aj krádeží, či niekto nevojde cez okno, za oknami kde je nižšie je detské ihrisko a materská škola, tak extra hluk či nebude. Tam by sme dali vonkajšie žalúzie aby aj lupič sa nedostal dnu nás napadlo. Neviem vôbec aj čo sa týka kúrenia ako to funguje keď nie sú zateplené, či by zateplili po vyzvaní. Ďakujem za každú radu, bytík sa nám páčil bol krásny na prerábku. ❤️