icon

Je kontajnerový dom ozaj výhodný?

17. mar 2025

Dobrý deň. Má niekto skúsenosť s kontajnerovým domom? Či je to ozaj tak výhodné.

stvura
17. mar 2025

ano, je to vyhodne cenovo, moja sestra ma tento typ domu a u nas v ulici tiez je jeden postaveny...idealne pre dvojicu, mozno par s malickym dietatom, lebo je to defakto maly dvojizbak

szuchta
17. mar 2025

Mám 🙂 Kontajnerové domy sú cenovo dostupné, rýchlo postavené a ekologické. To je také kombo, kvôli ktorému sme sa rozhodli pre takýto tym domu. Bývame teraz tretí rok. Ak by si mala nejaké otázky, tak nech sa páči 🙂

alickapusinka
17. mar 2025

Ja mám na podnikateľsku prevadzku mobilný dom

autor
17. mar 2025

@szuchta ďakujem, ešte by som sa chcela opýtať ako odoláva poveternostným vplyvom. Myslím, že by to malo byť v poriadku keď je kvalitný plech a dobre urobená betónová platňa ale to je jediné čo by ma odrádzalo. Inak ma tiež oslovila ekonomická aj ekologická stránka.

balerina2025
17. mar 2025

@szuchta cez aku stranku ste pozerali, co zateplenie...

klaudscha11
18. mar 2025

Tiez byvame v kontajnerovom dome. Ked to takto poviem, tak to neznie bohvieako 😀 Nam sa byva dobre, mame vsetko, co potrebujeme. Dom sme kupovali od firmy Edstrex. Na stranke maju vsetko pekne rozpisane, keby ste chceli teda nejake blizsie informacie, ja si taketo veci nejak nepamatam 😀 Ale odporucam, jednanie uplne super, dom sme mali podla mna expresne rychlo spraveny, aspon teda ja som pocitala, ze to bude trvat dlhsie.

veverickav
18. mar 2025

@klaudscha11 my premyslame nad niecim takym, ale ako chatu. mozem sa prosim spytat na celkovu sumu? dakujem

klaudscha11
18. mar 2025

@veverickav To nerada hovorim, lebo tam zalezi od roznych veci, vies ako. Ale ked pozries na stranku, tak tam maju orientacne ceny, od akej sumy sa to zacina. Pre presnu cenovu ponuku na mieru je najlepsie kontaktovat priamo firmu, ved ono to nie je zavazne 🙂

misanthropicdann
18. mar 2025

Pozri si skúsenosti na internete, sú dosť negatívne.(hlavne zahraničné kde tí ľudia bývajú už niekoľko rokov)
Tiež sme chceli kontajnerovy lebo je výrazne lacnejší ale tie recenzie boli otras.
Ako dáky záhradný domček ôk ale na celoročné bývanie nie.

janickacrazy
18. mar 2025

@misanthropicdann presne tak, ja som za klasiku, tehla je tehla, raz darmo 😁

szuchta
15. apr 2025

Kvalitný plech, a dom je osadený na betónovej platni, tak to drží pevne aj pri silnejšom vetre alebo lejaku. Dokonca aj zvuková izolácia je lepšia, než som čakal. Čo sa týka odolnosti voči poveternostným vplyvom, úplne v pohode 🙂

klaudscha11
23. apr 2025
@misanthropicdann

Pozri si skúsenosti na internete, sú dosť negatívne.(hlavne zahraničné kde tí ľudia bývajú už niekoľko rokov)
Tiež sme chceli kontajnerovy lebo je výrazne lacnejší ale tie recenzie boli otras.
Ako dáky záhradný domček ôk ale na celoročné bývanie nie.

@misanthropicdann Tak zalezi asi aj ako ktora firma a kde ti ludia byvaju, mozno to nie je vhodne do kazdej lokality. Ale tu u nas nie su nejake krute zimy ani extemne horucavy, zemetrasenia alebo co ja viem co. My sme spokojni s takymto byvanim a nemame v plane riesit ine byvanie 🙂

janqa27
18. máj 2025
@szuchta

Mám 🙂 Kontajnerové domy sú cenovo dostupné, rýchlo postavené a ekologické. To je také kombo, kvôli ktorému sme sa rozhodli pre takýto tym domu. Bývame teraz tretí rok. Ak by si mala nejaké otázky, tak nech sa páči 🙂

@szuchta ahoj, ja by som sa chcela blizsie poinformovat, lebo tiez nad tym rozmyslame. Mozem ti napisat spravu?

demodun
18. máj 2025
@janqa27

@szuchta ahoj, ja by som sa chcela blizsie poinformovat, lebo tiez nad tym rozmyslame. Mozem ti napisat spravu?

@janqa27 môžete napísať sem? Aj mňa to zaujíma. Premýšľam nad takým domom do budúcnosti

janqa27
18. máj 2025
@szuchta

Kvalitný plech, a dom je osadený na betónovej platni, tak to drží pevne aj pri silnejšom vetre alebo lejaku. Dokonca aj zvuková izolácia je lepšia, než som čakal. Čo sa týka odolnosti voči poveternostným vplyvom, úplne v pohode 🙂

@szuchta no mna zaujima aky velky dom máte, ako je zaizolovany, koľko trvalo dodanie ci výstavba, co všetko bolo zahrnute v cene a nakoniec aj kolko to stálo 🫣 ako nemusite presnu sumu, len aspon do akej sumy vas vysiel takýto domcek.

szuchta
21. máj 2025
@janqa27

@janqa27 Nech sa páči, môžeš mi nechať aj správu kľudne 🙂 Tam ti aj cenu a tieto informácie pošlem.
Dom je postavený z PIR panelov, tie sú vlastne už aj s izoláciou, takže dodatočne sa nedávalo už nič iné. Staval nám ho Edstrex, kým dom vyrobia, to trvá cca 8-10 týždňov, záleží od toho aj koľko majú práve objednávok a tak ďalej. Potom už keď dom dovezú, tak behom dňa ho vyskladajú. Žiadne chodenie na stavbu a kontrolovanie podchvíľou, či ide všetko ako má. Čiže ozaj behom niekoľkých týždňov bývate 🙂

janqa27
22. máj 2025
@szuchta

@janqa27 Nech sa páči, môžeš mi nechať aj správu kľudne 🙂 Tam ti aj cenu a tieto informácie pošlem.
Dom je postavený z PIR panelov, tie sú vlastne už aj s izoláciou, takže dodatočne sa nedávalo už nič iné. Staval nám ho Edstrex, kým dom vyrobia, to trvá cca 8-10 týždňov, záleží od toho aj koľko majú práve objednávok a tak ďalej. Potom už keď dom dovezú, tak behom dňa ho vyskladajú. Žiadne chodenie na stavbu a kontrolovanie podchvíľou, či ide všetko ako má. Čiže ozaj behom niekoľkých týždňov bývate 🙂

@szuchta a nieje tam v lete velmi teplo? Lebo aktualne mame podkrovny byt a v lete je to fakt na zblaznenie, a manzel sa boji prave toho ze ram v lete bude velmi teplo a v zime naopak chladno. Ze to nieje vhodne na dlhodobe byvanie, tak ja uz neviem 😌

janqa27
22. máj 2025
@klaudscha11

Tiez byvame v kontajnerovom dome. Ked to takto poviem, tak to neznie bohvieako 😀 Nam sa byva dobre, mame vsetko, co potrebujeme. Dom sme kupovali od firmy Edstrex. Na stranke maju vsetko pekne rozpisane, keby ste chceli teda nejake blizsie informacie, ja si taketo veci nejak nepamatam 😀 Ale odporucam, jednanie uplne super, dom sme mali podla mna expresne rychlo spraveny, aspon teda ja som pocitala, ze to bude trvat dlhsie.

@klaudscha11 a aj vas sa spytam ze ako sa vam byva, ci nieje v lete velmi teplo a v zime naopak chladno. Lebo manzel tvrdi ze v lete tam bude tak teplo ako v nasom podkrovnom byte, co je fakt v lete na zblaznenie.

szuchta
28. máj 2025
@janqa27

@szuchta a nieje tam v lete velmi teplo? Lebo aktualne mame podkrovny byt a v lete je to fakt na zblaznenie, a manzel sa boji prave toho ze ram v lete bude velmi teplo a v zime naopak chladno. Ze to nieje vhodne na dlhodobe byvanie, tak ja uz neviem 😌

@janqa27 Tak bývame tri roky, čo podľa mne už dlhodobé bývanie a nie je to tak, že by sme v lete sa potili doma a v zime mrzli. Však v zime si zakúriš ako potrebuješ. Môžeš si dať klímu, vonkajšie tienenie, ktoré ti v lete vie byť nápomocné. Tá samotná stavba, tie panely, každý jeden je zaizolovaný.

macus95
10. jún 2025
@szuchta

@szuchta Dobrý deň dalo by sa vám súkromná správa 🙂 Ďakujem 🙂

szuchta
13. jún 2025
@macus95

@szuchta Dobrý deň dalo by sa vám súkromná správa 🙂 Ďakujem 🙂

@macus95 Jasné, nech sa ti páči 🙂

peters3
12. nov 2025

mňa to tiež zaujalo lebo rozmerovo niečo ako dajme tomu 2i byt (50m2) cena 40 000 aj s dovozom a montážou.. akurát zariadiť a možno nejake tepelne čerpadlodokúpiť takže dajme tomu do 50-60 tisic by šlo bývať.. byt v meste prerobeny s takym rozmerom by bola cca 150 000€ takže pokiaľ je pozemok tak je to 100 000€ k dobru.. napr. pre pár bez detí.. na niekoľo rokov by mohol stačiť ... ale tiež mam z toho zmiešane pocity.. vyzera to pekne ale či to je ralne take super.. ako chata ani by som nevahal.. ale trvale byvanie je niečo na čom nie som si isty či sa hodí šetriť .. ale zasa dom na kľúč tiež bez zariadenia nejakych 80m2 170000 ak sa ceny nepomenili čo je tiež dosť ..

stvura
13. nov 2025
@peters3

mňa to tiež zaujalo lebo rozmerovo niečo ako dajme tomu 2i byt (50m2) cena 40 000 aj s dovozom a montážou.. akurát zariadiť a možno nejake tepelne čerpadlodokúpiť takže dajme tomu do 50-60 tisic by šlo bývať.. byt v meste prerobeny s takym rozmerom by bola cca 150 000€ takže pokiaľ je pozemok tak je to 100 000€ k dobru.. napr. pre pár bez detí.. na niekoľo rokov by mohol stačiť ... ale tiež mam z toho zmiešane pocity.. vyzera to pekne ale či to je ralne take super.. ako chata ani by som nevahal.. ale trvale byvanie je niečo na čom nie som si isty či sa hodí šetriť .. ale zasa dom na kľúč tiež bez zariadenia nejakych 80m2 170000 ak sa ceny nepomenili čo je tiež dosť ..

@peters3 vies co, moja segra ma taky a uz v nom byva 5r a nestazuje sa (fakt len dvaja dospeli, pes a macka, rozmerovo to ma ale 80m2)...u nas na ulici tiez jeden stoji a je tam rodina s jednym malym dietatom, pozemocek mini, take 3-4are tipujem maximalne. Mne sa to zda celkom fajn pre dvojicu lebo tie ceny idu nenormalne hore.