Je lepší nábytok Ikea alebo Kondela?
IKEA je najväčší výrobca nábytku na svete.. zameriavajú sa na všetky finančné skupiny ľudí, aby čo najväčšia skala ľudí si mohla dovoliť kúpiť nábytok či doplnky.. majú aj dosť drahé a kvalitnejšie, ale aj kvalitné ktoré nemajú veľku cenu..
Ano, mali škandály, ale tak isto sa veľmi snažia o udržateľnosť a nové lesy stále sadia.. čo sa nedá povedať o iných výrobcoch.. čiže ak clovek pozerá na tento aspekt, aj tak vychádza IKEA ako firma ktorá sa snaží svoju výrobu čo najlepšie zladiť aj s ekologiou.. ja mám IKEA veľmi rada a som spokojná..
@jana_eyre_2 Nevravim,ze vsetko maju na hovno,ale nabytok dokaslali ako sa len dalo
@jana_eyre_2 Nevravim,ze vsetko maju na hovno,ale nabytok dokaslali ako sa len dalo
@martin96321 a máš taký lokálny nábytok doma? Ja úprimne poviem, že som na taky nábytok jednoducho nemala keď sme zariaďovali byvanie.. navyše mám veľmi rada svedsky klasický styl, ktorý ikea ponuka.. Komponenty sú lacnejšie v lacnejšom nabytku, v drahšom, máš drahšie komponenty.. niekde tu cenu musia znížiť, aby stále spĺňali to, že sú dostupni takmer pre všetkých..
Za mna je Ikea o uroven vyssie ako Kondela, bez debaty. Aj reklamacie a pristup k zakaznikovi.
@martin96321 a máš taký lokálny nábytok doma? Ja úprimne poviem, že som na taky nábytok jednoducho nemala keď sme zariaďovali byvanie.. navyše mám veľmi rada svedsky klasický styl, ktorý ikea ponuka.. Komponenty sú lacnejšie v lacnejšom nabytku, v drahšom, máš drahšie komponenty.. niekde tu cenu musia znížiť, aby stále spĺňali to, že sú dostupni takmer pre všetkých..
@jana_eyre_2 Mam taky nabytok. Nastastie s tym robim. Preto dokazem porovnat .....chapem,ze lnoe kazdy ma na drahsi nabutok. Ze niekto kupi lacnejsi nabyto,lebo este potrebuje aj chladnicku. To je vsetko v poriadku a je to normalne. Len netreba chvalit firmu ktora zaraba miliardy a da par tisic eur na stromceky.......posal som len,ze nieje nic ekologicke ani ekonomicke a ani udrzatelne dlhodobo nieco take .......a viem,ze ikea robi aj kvalitnejsie a tym padom aj drahsie kusky.....casto to skladam ludom. Ale uz je to cenovo porovnatelne s nabytkom na mieru. Zakazdym to musim este dorobit a spevnit aby to normalne drzalo a vydrzalo........
Za mna je Ikea o uroven vyssie ako Kondela, bez debaty. Aj reklamacie a pristup k zakaznikovi.
@daja0760 To mas pravdu. Ikea toho vurobi tolko,ze to jednoducho vyhodi a vyjde zakaznikovi v ustrety. Drahsie by ich vyslo natahovanie. Taky isty pristup ma aj cina......
@daja0760 To mas pravdu. Ikea toho vurobi tolko,ze to jednoducho vyhodi a vyjde zakaznikovi v ustrety. Drahsie by ich vyslo natahovanie. Taky isty pristup ma aj cina......
@martin96321 ale ja nikde nevravím že je super ekologická, ja vravím, že sa aspoň snaží robiť niečo s tým množstvom a napraviť svoje chyby..
na rozdiel od inych tak lacných výrobcov nábytkov aspoň čiastočne niečo robí aby to nebolo len o kacani stromov.. je super že pracuješ s kvalitným nábytkom, lenže úprimne pri množstve ľudí na svete a finančných problémoch ľudí sa asi nikdy nestane aby si každý mohol dovoliť kvalitný, ekologicky nábytok.. môj príspevok sa týkal vyslovene toho čo sa tu rieši - Kondela vs IKEA - bolo spomenuté že IKEA nie lebo majú škandály.. lenže tie škandály sa snažia napraviť zatiaľ čo ini velkovýrobcovia neriešia ekologickú otázku vôbec a na ich škandály sa nezameriavaju, pretože nie su tak známi..
A ešte okrem toho - IKEA zobratý nábytok späť nevyhodi, ale spracuje do nového nábytku..
Nemám nič z ikei..ani z kondely..čo sa nám páčilo to sme objednali takže uvidíme tak že 10 rokov či v pohode..zatiaľ obývacia a spálňa fajn 🙈
@martin96321 ale ja nikde nevravím že je super ekologická, ja vravím, že sa aspoň snaží robiť niečo s tým množstvom a napraviť svoje chyby..
na rozdiel od inych tak lacných výrobcov nábytkov aspoň čiastočne niečo robí aby to nebolo len o kacani stromov.. je super že pracuješ s kvalitným nábytkom, lenže úprimne pri množstve ľudí na svete a finančných problémoch ľudí sa asi nikdy nestane aby si každý mohol dovoliť kvalitný, ekologicky nábytok.. môj príspevok sa týkal vyslovene toho čo sa tu rieši - Kondela vs IKEA - bolo spomenuté že IKEA nie lebo majú škandály.. lenže tie škandály sa snažia napraviť zatiaľ čo ini velkovýrobcovia neriešia ekologickú otázku vôbec a na ich škandály sa nezameriavaju, pretože nie su tak známi..
A ešte okrem toho - IKEA zobratý nábytok späť nevyhodi, ale spracuje do nového nábytku..
@jana_eyre_2 K tomu sa tazko vyjadrit,lebo neviem co s tym robia. Aj u jedneho aj u druheho najdes lepsie aj horsie veci. Kazdy z nich ma spokojnych aj nespokojnych zakaznikov. Ikea predava svoje veci a kondela zrejme od viacerych vyrobcov.....oni to len predavaju. V kazdom pripade kazda konkurencia je pre stolarov na slovensku dobra
Ikea urcite a hlavnemich variacie. Ak raz napr kupis nejaku skrinku vies si dokupit rozne doplnky ulozne systemy vsetko proste pasuje. Š
IKEA
Určite IKEA, pre nás top 👌🏼
sto ľudí sto chutí 🙂 nám napríklad vyhovuje kondela. máme s nimi dobré skúsenosti 😉
Ja sa prikláňam k názoru že to asi záleží od toho ako veľmi si náročná 😉 No podľa mňa sa v Kondele oplatí nakupovať. Nám nábytok prišiel zakaždým do dvoch dní domov a ešte sa dá aj priplatiť doručenie v sobotu 😉
Kondela ♡
Podľa toho čo hľadáš - ak masív tak ja môžem odporučiť nábytok Mirek - https://www.nabytokmirek.sk/

IKEA je najväčší výrobca nábytku na svete.. zameriavajú sa na všetky finančné skupiny ľudí, aby čo najväčšia skala ľudí si mohla dovoliť kúpiť nábytok či doplnky.. majú aj dosť drahé a kvalitnejšie, ale aj kvalitné ktoré nemajú veľku cenu..
Ano, mali škandály, ale tak isto sa veľmi snažia o udržateľnosť a nové lesy stále sadia.. čo sa nedá povedať o iných výrobcoch.. čiže ak clovek pozerá na tento aspekt, aj tak vychádza IKEA ako firma ktorá sa snaží svoju výrobu čo najlepšie zladiť aj s ekologiou.. ja mám IKEA veľmi rada a som spokojná..
@jana_eyre_2 ekologicke,udrzatelne a ekonomicke je kupovat od domacich lokalnych vyrobcov. Spracuju drevo doma,vyrobia doma a oredaju doma.....nieje nic ekologicke na tom,ze sa rozne dielce na lacnu skrinu rozvazaju po celom svete........obycajna skrinka a horny panel so spodnym made in portugal police slovenske,dvierka nemecke a zavesy rakuske......a to nevravim ze spojovacie komponenty zacali robit z plastu a vnutro dosak je papier......kvalitou podliezli uz aj polsko a cinu