Je lepší parný čistič alebo tepovač?

11hviezdicka11
26. mar 2020

Mamičky aké máte skúsenosti s parnými čističmi a tepovačmi? Chcela by som kúpiť parný čistič už len kvôli tým baktériám. Aby som nemusela použiť žiadnu chémiu. No neviem či sa môžu aj podlahy, gauč a koberec s tou parou. Partner vraví, že je lepší tepovač, s ním by sa dal ten koberec a gauč, no ostatné veci s ním nevyčistím. Je niečo také, čo zabije baktérie na všetkom? Teraz sa neviem rozhodnuť. Ďakujem za rady.

dzina007
26. mar 2020

Svokra ma vysavac s parnym cisticom a neviem cim vsetkym, tusim aj zehkit to moze. Podlahy s nim naparit slo. Ci to malo nejaky efwkt neviem. Pouzivala som to aj v kupelni ale nemalo to uplne vsade zelany efekt zeby sim teda nemusela vobdc chemiu pouzit. Milion nadstavcov ze som mala hlavu v smutku. Skusala som aj kachle neviem co. Pisu vsade ze para vycisti aj koberce potahy a tak. Mozno co sa tyka bakterii tak nejake pozabija ale fixky z koberca dole nesli uplne. Tepovat sa s tymto vysavacom nedalo pretoze je zakazane pouzivat ho s tepovacimi prostriedkami co vytvaraju penu.
My sme si kupili maly vysavac s tepovacom. Ten sice nenaparuje ani nic. Ale da sa pouzivat ako vysavac so sackom bez vody alebo ako vysavanie do vody ci ako tepovac. Ale ma malu kapacitu nieje to tepovac co s nim ides vytepovat cely gauc a velke koberce. Skor je to tepovac ze ked nieco rozlejes tak to proste vytepujes. Da sa s nim vysavat tepovat alebo zmyvat podlahy. Ja napriklad vysavam a striekam rovno sanytol ktory sa porozotiera.
Mali sme aj pozicany karcher tepovac ten velky, ten je pre nas do bytu velmi velky ale zas naozaj s pripravkom na tepovanie od karcheru pekne vytepoval cele plochy koberca a gauca. Ale este stale to nebolo take iste ako ked pride profi firma s tym mega profi tepovacom.

Pre toto sme sa my rozhodli ore volbu vysavaca s tepovacom mensim ze mame to na pripadne potreby pri tepovani, vyuzivame ako hlavny vysavac, ked sa nam nechce babrat s cistenim hadic a tak tak vysavame do vrecka nie do vody. A raz za rok si zavolame profi firmu na vytepovanie kobercu a gauca.

11hviezdicka11
autor
26. mar 2020

@dzina007 Ďakujem.

molino
23. apr 2020

já mám tieto skúsenosti, já doporučujem parný čistič s vysávaním, je to daleko lepšie ako tepovač, lebo to čistí koberce a čalúnenia hlbšie a nieje to tak mokré, berie to i zápachy. Je trochu drahší, no je to i vysávač a parný čistič, špina sa hned odsaje. Nechcem robiť reklamu, ale já mám tohto pomocníka z www.imv.sk

malinka158
23. apr 2020

@dzina007 ahoj prosim ta aky je ten vysavas s tepovacom? Potrebujem tiez nieco take do bytu. Vdaka

molino
24. apr 2020

Já mám stroj Inovation, má až 8 atm a 170°C, je silný ale malý /asi ako vysávač/ nie je to 40kg hebedo, ako iné 8bar stroje. Pozri si na imv.sk

malinka158
24. apr 2020

@molino prosim ta kolko stoji? Na stranketo nemozem najst. Vyzeracelkom fajn

nikyball
24. apr 2020

@molino prosím ťa, vyčistí ti to aj špary na podlahe?

molino
26. apr 2020

stojí 1,599 eur vr. DPH a samozrejme špáry sú "brnkačka"