icon

Tepovanie koberca verzus použitie parného čističa. Čo je lepšie?

10. okt 2025

Je lepsie vytepovat koberec alebo da sa aj parnym cisicom?

bielasovicka
•
11. okt 2025

Ja cistim parným cisticom, podľa mňa lepšie ako tepovat.

koniarova
•
11. okt 2025

Jednoznačne vytepovať. Vytiahne špinu von z koberca.

ukgirls
•
11. okt 2025

samozrejme ze tepovac..ta spina si neodide len tak a treba ju vysat prec..

autor
•
11. okt 2025
@ukgirls

samozrejme ze tepovac..ta spina si neodide len tak a treba ju vysat prec..

@ukgirls a ako dlho potom schne koberec ?

saxana000
•
11. okt 2025

Raz rocne tepujem profi tepovacom pocas roka to len udrzujem parnym cisticom. Suche mam vacsiniu do druheho dna

ukgirls
•
11. okt 2025
@anonym_autor

@ukgirls a ako dlho potom schne koberec ?

@anonym_autor ak mas dobry tepovac tak ani nie den ... ja mam len jeden koberec v obyvacke - vytepujem a na druhy den nieje ani stopa po vlhkosti ... a to mam len spot cleaner nie poriadny tepovac ...

katulienkax
•
11. okt 2025

Treba trocha porozmýšľať, tepovac zároveň aj vysáva, čiže do koberca vstrekne čistiaci prostriedok, vystriekal a pod tlakom to cele vysaješ . Parným cisticom to akurát namočis a prach a špina sa vysaje z neho sama alebo ako si to predstavujete😉

saxana000
•
11. okt 2025
@katulienkax

Treba trocha porozmýšľať, tepovac zároveň aj vysáva, čiže do koberca vstrekne čistiaci prostriedok, vystriekal a pod tlakom to cele vysaješ . Parným cisticom to akurát namočis a prach a špina sa vysaje z neho sama alebo ako si to predstavujete😉

@katulienkax teoreticky to ma fungovat ze para rozpusti spinu a a ty ju tou textilnou handrickou zachytis. Ked cistim gauc parnym naozaj mam tu bielu handru ciernu.otazne je kolko z tej spiny zachytis a kolko jej zatlacis az do hlbky textilie ale po vypareni naoko vyzera gauc ozaj cisty. Pri tepovani odstranis z latky vysatim aj roztoce ciastocky koze potu prachu preto je pre alergikov ucinnejsie.ak to chces len ako efekt ze povrch bude cisty prebehni to kludne parnym. Ja mam 18mesacnu a gauc robim s parakom kazdy vikend lebo je sama chrumka jogurt banan omrvinka prilepene ocapkane a zas to aspon tyzden vydrzi.v lete budem urcite zase tepovat to uz planujeme aj odplienkovat tak bude urcite treba do hlbky.