Je mikrovlnka skrytá v skrinke praktické riešenie?
Prerábame kuchyňu v paneláku, takze malu, a chcela by som skryť mikrovlnku do hornej skrinky. Používame ju ráno na zahriatie vody, mlieka, občas večer niečo prihrejeme, takže nemusí zaberat miesto na linke. Nemáte ju niekto takto uloženú? Poradíte, či je to dobrý nápad?
@daniela15 ja mám kombinovanú rúru s mikrovlnou. Ušetrila som priestor ,možno skús touto cestou.
V office mame takto mikrovlnku v skrinke, kedze ju sem tam pouzivaju kolegovia, ked si obed zohrievaju a uplne v pohode. Ani poziarny technik s tym nemal problem 🙂
v hornej skrinke je MW velmi vysoko
Zase ty s tvojou mikrovlnkou?
Neviem ako vysoko znamena v hornej skrinky. Musis z nej vediet bezpecne vybrat aj horuce veci. Inac len pozriet manual, kolko miesta potrebuje okolo. Samostatne zvycajne potrebuju vzdadu, tam mavaju aj taky vymedzovac a z hora. A samozrejme tam potrebujes elektricku zasuvku.
@daniela15 ja mám kombinovanú rúru s mikrovlnou. Ušetrila som priestor ,možno skús touto cestou.
@lenkasarka ďakujem, to ma nenapadlo, pozriem.
Neviem ako vysoko znamena v hornej skrinky. Musis z nej vediet bezpecne vybrat aj horuce veci. Inac len pozriet manual, kolko miesta potrebuje okolo. Samostatne zvycajne potrebuju vzdadu, tam mavaju aj taky vymedzovac a z hora. A samozrejme tam potrebujes elektricku zasuvku.
@aalt ďakujem, zásuvka by bola, len musím zistiť, koľko toho priestoru vzadu by asi bolo treba. No nebude to asi také jednoduché ju tam len vložiť.
@aalt ďakujem, zásuvka by bola, len musím zistiť, koľko toho priestoru vzadu by asi bolo treba. No nebude to asi také jednoduché ju tam len vložiť.
@daniela15 volnestojace mikrovlnky zvyknu mat zo zadu taky trn, ktory vymedzuje zadny priestor. Z hora nesmu byt zakryte a musia stat na pevnej podlozke. Ostatne vzdialenosti podla manualu.
Pozeral som si v akej vyske mame horne skrinky my, a teda ja by som tam mikrovlnku nedaval, je to privysoko a horuci tanier by som odtial vyberat nechcel. Jedna vec je policka, ale este je na nozickach, plus par cm pre jej tanier. Tiez tam moze "behat" a pri otvarani/zatvarani sa bude posuvat.
My mame mikrovlnku vstavanu, je vyssie ako pracovna doska, ale stale podstatne nizsie ako horne skrinky.
@daniela15 mame tak uz vyse desatrocie, v pohode, vyskovo je nad rurou, rura je na urovni vrchnej pracovnej dosky, nechcela som dolu kvoli dvihaniu horuceho
@daniela15 nedavaj mikrovlnku. mlieko ohrej v hrnceku, jedlo ohrejes za par min aj v rure alebo v hrnci a usetrila si si policu....
@daniela15 nedavaj mikrovlnku. mlieko ohrej v hrnceku, jedlo ohrejes za par min aj v rure alebo v hrnci a usetrila si si policu....
@princezna_bosorka v rure tazko ohrejes za par minut ... boli sme nedavno par dni bez mikrovlnky. To sa neda porovnat.
@princezna_bosorka nie je zahrievanie jednej porcie jedla v rúre "luxus"? Aj dlhsie to asi trvá.
Máme to tak dokonca v dome v novej kuchyni. Vstavaný spotrebič je zbytočne drahý a musíš vybrať aj takú čo sa ti páči. Takto otvoríš skrinku zohreješ a zatvoríš skrinku. Nie je to rúra kde budeš hriať veci 30min. Toto je šup šup a nemáš ju na očiach. A nezavadzia aspoň na linke.
Máme to tak dokonca v dome v novej kuchyni. Vstavaný spotrebič je zbytočne drahý a musíš vybrať aj takú čo sa ti páči. Takto otvoríš skrinku zohreješ a zatvoríš skrinku. Nie je to rúra kde budeš hriať veci 30min. Toto je šup šup a nemáš ju na očiach. A nezavadzia aspoň na linke.
@big_crane tak to si ma potešila 👍
Mikrovlnku mám síce v skrinke, ale otvorenej, bez dvierok. Z bokov, zhora i zozadu je voľný priestor, takže vzduch prúdi bez prekážok.
@daniela15 tak toto co popisujes pouziavte ju dost.. sama si povedz ci budes otvarat dvierka a potom este mikrovlnku atd... mne by to islo na city aj keby som teoreticky dvierka mala napr. otvorene k stene, kde nezavadzaju. Plus mikrovlnka sa mi po vypnuti este zvykne chvilu chladit, ide tam ventilator a potom sa vypne... (mam zabudovanu), tak nemyslim, ze by bolo vhodne ju zavriet. Ja pouzivam mirko tak 2x do tyzdna... to je podla mna malo, ze by som kludne mohla byt bez nej alebo by som ju mohla mat v skrini. Pri mikrovlne treba brat do uvahy aj manipulovanie, aby sa fakt dobre dali dvere otvorit na nej, aby to malo dobru vysku...
@daniela15 tak toto co popisujes pouziavte ju dost.. sama si povedz ci budes otvarat dvierka a potom este mikrovlnku atd... mne by to islo na city aj keby som teoreticky dvierka mala napr. otvorene k stene, kde nezavadzaju. Plus mikrovlnka sa mi po vypnuti este zvykne chvilu chladit, ide tam ventilator a potom sa vypne... (mam zabudovanu), tak nemyslim, ze by bolo vhodne ju zavriet. Ja pouzivam mirko tak 2x do tyzdna... to je podla mna malo, ze by som kludne mohla byt bez nej alebo by som ju mohla mat v skrini. Pri mikrovlne treba brat do uvahy aj manipulovanie, aby sa fakt dobre dali dvere otvorit na nej, aby to malo dobru vysku...
@simca06022011 sa mi nezdá, že ju často používam, ráno sa 2x ohreje voda a 1x mlieko. To je denne. A občas nejaká zvysna polievka ci príloha. Ako píšeš, kľudne by som mohla byť aj bez nej, ale zvykli sme si na ranné ohrievanie
Ale ďakujem za radu, porozmýšľam ešte.
aj my tak mame...

@daniela15 tak normalne zabudovat... vzadu by mala.mat asi vetranie, aby sa neprehrievala, ked ide...