icon

Je práčka AEG najlepšou voľbou nad 10 kg?

fantaghiro21
6. mar 2024

Ženy , mám prosbu.
Pred pár dňami som sa na mojom profile radila, či kúpiť novú práčku na 11kg (pri počte osôb 5 doma - najmladší ma 5 mesiacov).Momentálne mám pracku na 6kg a je to veľmi málo. Dospela som k záveru a na základe rád, že pod 10kg teda určite nepôjdem .

Mám vybratú práčku. V podstate do 700 eur. Samsung WW11BB744DGES7
- energetická trieda A ( samozrejme, ak by ma niekto chcel presviedčať , že spotrebič nikdy nedosiahne ener. triedu aku píšu, kedže je to umelo nahodnotene, ale iné horsie dobrovolne nekupujem )vždy vyberam A
- 1400 ot
- spotreba vody ma 54l (co som videla pri aeg myslim aj s mensou spotrebou )
- 23 programov ( relane si myslim ze vsetky ani nevyužjem , ale v ramci vsetkeho ma nejake cistenia bubna atd -aj ked ja vždy pri pracke pouzivam ocot a mechanicke umytie handrou pomedzi tesnenie , zasobnik na prasok atd atd.... )
- pre mna ako parameter chcem parne pranie, program pre outdoor, rýchlo pranie...
Hlučnost mi nevadí, ani výška, rozmery, nakolko pracka bude v pracovni a miesta tam mam dostatok.
Nechcem však kúpiť mačku vo vreci. So Samsungom som v minulosti bola spokojná .Ale zamyslela som sa , že ked len samsung stojí do 700 eur, za tu sumu kúpim ospevovaný AEG do 800. Nemám s tou značkou skúsenosti. Aby to nedopadlo tak, ako je to pri niektorých typoch aut. Je to "len znacka" a v podstate kazivost nadovsetko.
Vcera som si otvorila stranku AEG a citala- Celkom zaujimave ,ale to mam tak na dalsie mesiace studia. pacila sa mi funkcia autodose, pri niektorých doživotna zaruka, ot 1600 aj pri nižsich cenach. Ale niektore mali takmer rovnake parametre a jedna stala 1500 dalsia 800.Trosku som nepochopila preco .Preto si to chcem trochu ulahcit

Hladam preto pomoc , pre tie co mate AEG , v kategoriach tak do 800eur.
Najlepsie aj typ zdielat, aby som si vedela tie pracky porovnat a "odpichnut" sa.
ak mi to tu" pani a damy pod lupou" nezavrhli a nebudu to brat ako reklamu....
Dakujem

Strana
z3
dominima
6. mar 2024

AEG chváli naozaj každý, že sú to kvalitné práčky. Rozprávala som sa so Samsung servisným technikom a ten povedal že ich práčky sa skoro vôbec nekazia.. neviem čo je na tom pravdy keďže mne sa Samsung nevosla do kupelky tak som bola nútená kúpiť práčku zvrchu plnenu a ja som si vybrala Electrolux. Lebo AEG a Electrolux je to isté, len AEG je vyššia trieda. A ja som spokojná s mojou electroluxou, pere super, viem skracovať programy čo je výhoda ale nemám páru, mne to príde zbytočne.

fantaghiro21
autor
6. mar 2024

@dominima aha aha. No podla parametrov , podla ktorých som hladala, mi elektrolux ani neponuklo. Ja mam výhodu, že sa nemusim obmedzovat v nejakých rozmeroch.
Kedysi sme kupili byt, na ktorom bývali majitelia asi 2r -3r .Predali byt aj s prackou samsung. Ta so mnou vydrzala dalsich 4- 5r a bola ako nova, Vzorne som sa o nu starala.
Predali sme byt aj s prackou. Neviem, ci tu pracku si nový majitelia nechali, ale mozem povedat , ze mne slapala ako nova a možno by pozila este dalsich par rokov....
Potom sme kupili lg a nie som moc spokojna. Prekaza mi na nej par veci . Ale uz bude mat tiež myslim 4-5 rokov a zatial slape...

No chcem teraz kúpiť v podstate do tých 800 eur.Ale ak mam vysolit tolko za nejaku "priemernu pracku" bez ziadnej dozivotnej zaruky, možno skor pojdem do toho AEG ak ma presvedci 🙂

dominima
6. mar 2024

@fantaghiro21 len si radšej prečítaj podmienky doživotnej záruky neviem či to není len na motor a ten sa skoro nikdy nekazí. 🙂 Snáď dobre vyberes a budeš spokojná.

fantaghiro21
autor
6. mar 2024

@dominima ano ano na motor to je.nie cela pracka

simca06022011
6. mar 2024

4-5r práčka je nič:D ja mam miele už 10rokov určite a ta šľape ako hodinky :D aegcku mam tiež ešte na firme ta ma viac...ale teda.10r ide fakt len sporadicky, servis ma už za sebou tiež. Hlavne nie je spotrebič ako spotrebič, treba mať aj šťastie... mne napr Electrolux vydržala dlho ( vzala si ju sestra a používala ju neviem koľko) a úplne totožná práčka sa mame pokazila za pol roka na totálku. Servisak, keď bol opravovať moju aeg ,mala asi 5 rokov, ju komentoval, že to "bola najlepšia rada" lepšia nie je. Mamina ma teraz myslím Samsung, musím sa spýtať, aj sušičku k tomu, asi rok. A je spokojná. Niekedy sa treba proste rozhodnúť, vybrať, kúpiť. Ešte by som si pozrela kde a aký servis majú značky...
A inak na aeg sa nám pokazil zámok na dverách, a vymieňali sa myslím čerpadlo(?? už to bolo opotrebovane) , myslím ze na to by doživotná záruka nebola. Oprava bola pri 700eur práčke (už vtedy prec cca 15+rokmi toľko stala) cca 100eur. Co je za mňa ok, pri toľkých odpratych rokoch :D

stefi_k
6. mar 2024

Mam aeg uz asi 2 roky, v celku som s nou spokojna. Otacky znizujem pri prani, pretoze to nepreziju jemnejsie kusky a vyzmyka veci az privelmi, moja ma 1400 otacok za minutu.Mam rada parnu funkciu, nemusim tolko zehlit. Funkcii automatickeho davkovania by som sa vyhla, znama preto menila pracku, nedalo sa to regulovat, ale nie som si ista ci mala aeg alebo inu znacku.
Pred tym som mala lg, a v porovnani s tou je ovela lepsia. Aj lepsie vyperie.

luxus10
6. mar 2024

ja mam aeg 1500 ot. zvrchu pl., asi 7 r. nedam na nu dopustit, tak prepracovane programy, zmykanie, nemaju chybu, pred tym som mala tiez aeg, 1500 ot. 6 r., len nam ju vytopilo, tak sme museli kupit druhu...a ked pride cas, kupim znova aeg...bezproblemova, bezporuchova...mala som uz kadeco, toto je topka...a verim ze spredu plnena urcite nesklame---tie su uplne top...

marcellka32
6. mar 2024

Mám 16 ročnú práčku Electrolux, periem často, nalejem tam občas trochu octu a fičí..už chcem novú a nechce sa pokaziť🙂

mira0611
6. mar 2024

@fantaghiro21 ahoj, ja som ako 1.pracku mala elektorlux, ked bola nova bola super, ale postupom casu, mala coraz slabsi vykon.
Potom sme kupili AEG uplne top pracka, aj susicka. Krasne prala dlhe roky, potom som sa rozviedla a pracka zostala u ex.
Ja som si kupila Samsung, vsak skvele parametre vsak pracka ako pracka, skvele recenzie, super cena. A len sa drzim za hlavu, co som to kupila.
Uprimne tesim sa na den, ked sa pokazi a kupim si AEG, aj ten elektrolux bol lepsi.
Pravidelne mam spinave usadeniny v 2rocnej samsung pracke, po kazdych 40 praniach automaticky ukaze cistenie bubna. Pravidelne periem aj na 90 stupnoch, kuchynske utierky...uz som kupila kupo cisticov pracok, biely ocot, kys.citronovu z a AT som dala doniest cisticku...
Ta pracka nevie tak dobre tu spinavu vodu so spinou tak dobre vytlacit, proste tam vzdy nieco ostane.
A to mam 1 dieta 16rocne, a uz absolutne nepotrebujem taku top pracku ako je AEG, a predsa som nespokojna. Neodporucam samsung, uplne vyhodene peniaze.

fantaghiro21
autor
6. mar 2024

@simca06022011
@luxus10
@stefi_k
@marcellka32
@mira0611

Damy, prosím Vas, keby sa Vám dalo ešte napísať mi aj model (priezvisko )pracky ktoru mate, alebo nad ktorou zvažujete (poprípade do správy)
Velmi mi tým pomožete. To , ze mate aeg, alebo inu znacku je fajn , ale viac mi pomože, ako som aj v uvode pisala a prosila, ak dopisete k tomu aj presný model /priezvisko pracky ako ciselne udaje : " blablabla LFR61864BC".Aby som si ju mohla najst a nejak sa "odpichnut", precitat si o nej .
Vacsinou je ten udaj uvedeny na pracke /stitku ak sa k nemu dostanete alebo mate navody niekde uložené.
Len značka Aeg ma tých praciek okolo 80modelov...Tak aj podla parametrov , ktore som si zadala, ich je este celkom dost a na niektorých neviem teda najst rozdiel , preco niektore stoja 1500 eur a niektore okolo 800. A vela funkcii zase nepoznam...🙂 Tak sa rada oboznamim .
A ak mate niektore ine znacky ako elektrolux na hmotnost pradla 10+ kg, rada sa tiež poučim , ale naprilad ten Electrolux mi vobec v ponuke nevybehol....

Za reakcie vsak dakujem už teraz ste velmi pomohli.

ascotka
6. mar 2024

@fantaghiro21 po rozdieloch medzi spotrebičmi za 600 a za 1300 eur som nedávno patrala pri umývačke riadu a boli to veci pre mňa nepodstatne, napr. wifi modul, no úplne som to všetko vyhodnotila ako zbytočne. Pracku a susicku viem porovnať Bosch sériu 4 a sériu 8. Ta vyššia rada ma navyše vnútorné osvetlenie, kvalitnejšie plasty tých zásuviek na pracie prostriedky a na vodu, jemnejšie sa rozbieha bubon a to je asi tak všetko. Čiže tiež v podstate uplne zbytočnosti.

fantaghiro21
autor
6. mar 2024

@ascotka no to som asi podobna, ze su to nepodstatne veci. Ako pri pracke, ktoru mam teraz vybratu, je možnost ju mat na wifi, aplikaciu, a sledovat si jej spalovanie energie/vody. Co ako vyhoda ,ak je to ako bonus je fajn ( doma si vedieme mesacne zapis o tom, kolko sme spalili a minuly vody-takze nas v podstate nic neprekvapi o tom , ze mame nejake nedoplatky) tak ako obohacujuci udaj by to bol .Ale aby som kvoli tomu mala cvakat 500 eur, to nie som veru ochotna.....

luxus10
6. mar 2024

@fantaghiro21 nove modely byvaju drahsie, starsie modely lacnejsie, otvor si stranku datartu, vyhladaj spredu plnene aeg, daj zoradit od nalacnejsich, do porovnania si daj vsetky, ktore maju 1600 ot, a 10 kg-vyhodi ti 5 ks od cca 800-1250 e vip ceny---vsetky maju A spotrebu aj A odstredovanie, vsetky paru, a pozri si hlucnost, vahu, a hlavne si vyber programy, prip. ceske menu-to nemaju vsetky...a potom ked vyberies, hod favoritku do googla a vyber njlepsiu cenu za model...

zuzkaferko
6. mar 2024

@fantaghiro21 ahoj. Máme doma AEG kupovanú v 2015. Je na 9 kg, 1600 ot, plnená z predu. Sme 4, najmladší 4 mesiace. Perieme aj vankúše a paplóny. Ja som spokojná. Ak sa pokazí, určite ďalšia bude AEG tiež. Zo všetkých programov používame: bavlna na 9 kg (paplóny, vankúše, uteráky), rýchly na 20 min a na 3 kg, a rozmýšľanie na 1600 ot. My sme veľmi spokojní

marianarem
6. mar 2024

@fantaghiro21 Nam sa nedavno jedna AEG pokazila po 7 rokoch. A to tak, ze sa uz nedala ani opravit, len do srotu. Ja osobne som z nej celkovo nebola nejaka uzasnuta, prislo mi, ze su chyby aj v programoch.

luxus10
6. mar 2024

@marianarem KOLKO OTACKOVU?

luxus10
6. mar 2024

MOZNO STOJI ESTE ZA zmienku, pozriet si vybrany model v kam. predajni, nechat si ju otocit zozadu , pozriet stitok, kde je model vyrobeny...

luxus10
6. mar 2024

@marianarem a co konkretne sa vam na tej pracke pokazilo?

gleep1
6. mar 2024

Mama a sestra mi radili AEG, ja som kupila samsung a spomína nie som, dalsiu kupim AEG, verím ze spokojna buden 😁

milanemila
6. mar 2024

Za mna je top miele ak mas rozpocet. Teraz sme kupovali samsung na 11kg a som spokojna, vyhovuje mi aj automaticke davkovanie prostriedku aj pomenovany program podla toho co chcem prat (napr specialny na uteraky, dezinfekcia postelneho pradla, bavlna…) mame od nich aj susicku.
https://www.samsung.com/sk/washers-and-dryers/w...

fion22
6. mar 2024

@fantaghiro21 6r máme AEG 1600 otáčok 7kg, ani raz s ňou nebol problém, za chvíľu nás bude 5, tak ideme kupovať novú väčšiu, ešte sme nevyberali, ale určite AEG...aj sušičku máme AEG, a teda veľká spokojnosť

enoula
6. mar 2024

Mame aeg, ale menej kilovu.. akoze vsetky pracky boli ok co sme mali, takze nevidim nejak rozdiel... Aj tak periem na 2-3 programoch max, ja som chcela vela otacok, skratenie programu a volba teploty pri roznych programoch.. para mi nechyba a to asi maju skoro vsetky uz.. ale tak je fajn, nehuci moc, stabilna

marianarem
6. mar 2024

@luxus10 1200 otackova bola a pokazila sa tam nejaka ocelova priruba, normalne sa akoby odtrhla a bubon v podstate lietal hore-dole. Opravar prisiel a za 5 minut aj odisiel, ze smola. Ale teda on sam hovoril, ze AEG su dobre pracky, ale tiez ze uz taku poruchu videl. Mne osobne to pripadalo ako normalna bezna pracka. Predtym som mala Ardo, teraz Philco a za seba rozdiel nejako nevidim.

darkadm
6. mar 2024

Dobrý večer. My máme našu AEG 18 rokov. Včera sme na nej dali prvýkrát opraviť ložiská, pretože bola veľmi hlučná. Inak bez chyby.

ketrin1984
6. mar 2024

Ja mám AEG7000 Universal Dose Prosteam LFR73164 NOC kupovana v zlave v Nay za 559€ asi pred 4 mesiacmi.Je na 1-10kg.Pracka si sama odvazi pradlo.Odlozeny start,rodic.zamok,zastavenie programu a doplnenie pradla,dobre programy,1600ot.max...velka spokojnost zatial.

ketrin1984
6. mar 2024
luxus10
7. mar 2024

@marianarem inak, vsimla som si ze tie 1000-1200 ot pracky sa akosi namnozili na trhu pred casom po ataku eu na znizovanie vykonu, energet, narocnosti pracok...na mna to neposobilo dobre,prosto mi tento kompromis nevonal...mne je 1200 ot. malo, preto idem do najvyssich otacok v tejto znacke, a tam musi byt garancia, ze nieco vydrzi...tiez ju mam 7 r., a fici, a to periem stale,denne, aj niekolko prani za sebou a deriem ju ako draka...

sono2
7. mar 2024

@fantaghiro21 ja mam za 800 momentálne stojí 1200 trieda 9 tisíc
Kazí nekazi. Mala som whirlpool hádam 15 rokov a ďalšie roky ide u kamaráta. Moja mama ma hádam 20 rokov.
Tak, svokre som vybrala za 500 aeg a už vzhľadovo vyzerá moja luxusnejšie, má úplne iný chod, iné programy.
Ja mam 9kg mne stačí, myslím, že vtedy to bolo maximum, autodose by som nechcela. Kombinujem si ja prach ako potrebujem.
Bubon je obrovský.
Aeg je fakt trieda. Mam od nich všetko. Všetko drží aktuálne 11 rokov. Práčka ma 3 roky

sono2
7. mar 2024

@ketrin1984 toto ma každá aeg

oskvarka
7. mar 2024

@stefi_k prosim ta ako funguje ta parna funkcia tiez mame novu AEG idem ju len testovat a vsimla som si ze je tam tato fukcia tak ma to zaujalo...

Strana
z3