Je práčka AEG najlepšou voľbou nad 10 kg?
Ženy , mám prosbu.
Pred pár dňami som sa na mojom profile radila, či kúpiť novú práčku na 11kg (pri počte osôb 5 doma - najmladší ma 5 mesiacov).Momentálne mám pracku na 6kg a je to veľmi málo. Dospela som k záveru a na základe rád, že pod 10kg teda určite nepôjdem .
Mám vybratú práčku. V podstate do 700 eur. Samsung WW11BB744DGES7
- energetická trieda A ( samozrejme, ak by ma niekto chcel presviedčať , že spotrebič nikdy nedosiahne ener. triedu aku píšu, kedže je to umelo nahodnotene, ale iné horsie dobrovolne nekupujem )vždy vyberam A
- 1400 ot
- spotreba vody ma 54l (co som videla pri aeg myslim aj s mensou spotrebou )
- 23 programov ( relane si myslim ze vsetky ani nevyužjem , ale v ramci vsetkeho ma nejake cistenia bubna atd -aj ked ja vždy pri pracke pouzivam ocot a mechanicke umytie handrou pomedzi tesnenie , zasobnik na prasok atd atd.... )
- pre mna ako parameter chcem parne pranie, program pre outdoor, rýchlo pranie...
Hlučnost mi nevadí, ani výška, rozmery, nakolko pracka bude v pracovni a miesta tam mam dostatok.
Nechcem však kúpiť mačku vo vreci. So Samsungom som v minulosti bola spokojná .Ale zamyslela som sa , že ked len samsung stojí do 700 eur, za tu sumu kúpim ospevovaný AEG do 800. Nemám s tou značkou skúsenosti. Aby to nedopadlo tak, ako je to pri niektorých typoch aut. Je to "len znacka" a v podstate kazivost nadovsetko.
Vcera som si otvorila stranku AEG a citala- Celkom zaujimave ,ale to mam tak na dalsie mesiace studia. pacila sa mi funkcia autodose, pri niektorých doživotna zaruka, ot 1600 aj pri nižsich cenach. Ale niektore mali takmer rovnake parametre a jedna stala 1500 dalsia 800.Trosku som nepochopila preco .Preto si to chcem trochu ulahcit
Hladam preto pomoc , pre tie co mate AEG , v kategoriach tak do 800eur.
Najlepsie aj typ zdielat, aby som si vedela tie pracky porovnat a "odpichnut" sa.
ak mi to tu" pani a damy pod lupou" nezavrhli a nebudu to brat ako reklamu....
Dakujem
Miele len k tomu je taky vystrelok.
@milanemila vieš konkrétne napísať prečo?
Lebo ja mam skúsenosť že sa kazia. Aj sušička potrebovala servis podchvíľou. Nebudem písať že pozretie atď stalo 300e a o chvíľu opäť čosi.
Jednoznačne AEG. Mama má 15 ročnú AEG a ide na 100 percent. Má mnozstvo programov, kvalitná. My máme Electrolux, takú z vyššej rady spolu so sušičkou. Tiež nám funguje super už 13 rokov a je kvalitná ale my sme kupovali drahší model z tej značky, neviem ako je to pri lacnejších modelov. Skôr by som sa však priklonila k AEG pre množstvo programov a určite vyššej kvalite. Známi majú Miele ale tam skôr platíš za značku.
@fantaghiro21 podľa mňa sa treba pozrieť aj na záruku. Mám 10 ročnú LG aj so sušičkou už 10 rokov a nikdy s ňou nebol problém, starám sa o ňu, čistím ju a už 3x sa so mnou sťahovala. Vyberala som ju podľa toho, že dávali 10 rokov záruku na motor a neviem ešte aké položky tam boli. Vtedy to bola jedna z najlacnejších. Plus podľa mňa treba mať šťastie aj na kus, lebo pri každej značke sa môže stať, že to bude vadný kus. Za mňa sú určite výhodnejšie značky, ktoré dávajú dlhšie záruky a nie len pre práčky ale pre čokoľvek čo kupujem.
@oskvarka
@luxus10
@sono2
Ahojte baby. Máme AEG na 9kg a táto funkcia je perfektná. Musím povedať že tiež trvalo kým som ju 1x skúsila. 😃
Veci ktoré sa bojím dať do sušičky dám normálne vyschnúť na sušiak a keďže sa mi nechce žehliť, strčim ich do práčky na tento 25min program a vytiahnem krásne rovné, jemne vlhké a studené veci. Žiadna vysoká teplota. Naposledy som zabudla vybrať sušičku a tiež už boli veci trochu pokrčené, tak šup na paru a veci opäť krásne narovnané. 🙂
Vsetkym zenam dakujem zatial za diskusiu.pomoze to😍
A keď by sa dala para plus? Tak sa k takým obliečkam asi extra nič lepšie nestane ci?
Ja teda žehlím.
Tak, mne sa jej ťažko veriť, že vytiahnem rovné😂
Akože normálne košeľu na seba hej?
Ja si to neviem predstaviť. Ale tak, možné je všetko.
@sono2 tak ja uplety nezehlim vobec ani neriesim ale niektore take krcive veci sa tak uschnu ze by si niekedy zasluzili byt trochu rovnejsie aj ked ja som vecsinu takych kuskov so satnika aj zrusila... nebudem otrocit obleceniu ale niekedy proste si tu koselu clovek potrebuje dat..
@sono2 mali sme v predchadzajucom byte vsetky spotrebice miele, nie len pracku a za skoro 10 rokov co sme tam byvali sa nepokazilo nic.
Takze napriklad preto, nebudem tu rozpisovat funkcie 😂
@milanemila tak to neni nič výnimočné, že sa 10 rokov nič nepokazilo. Mne takto držia aeg veci aj Whirlpool držala roky a drží u kamarátky stále.
Myslela som že myslíš niečo konkrétne.
Poznám miele a teda je to len značka aeg sa jej plne vyrovná
@sono2 ale mna uprimne vobec nezaujima co tu pises, ani sa mi nechce o tom diskutovat 🙈 ved nech si kazdy kupi co chce. Ja som si spotrebice vybrala a odpovedala na otazku autorky aku mam skusenost 🤷🏼♀️ to ci tvojej kamoske trebalo alebo netrebalo opravovat pracku je pre mna asi tak uzitocna informacia, ako dnesne pocasie v ulambatare.
@evaachesa teraz budú všetci hromadne skúšať túto funkciu😁🤗 keď budem doma hneď pozriem či to máme, dúfam že áno 💪ako aj na sušičke máme na 1 programe, také že "osvieženie" alebo akoby sa to dalo preložiť , je to tiež len na 1 Kilo...ale ja to zapínam vždy s celou várkou, keď zabudnem veci vybrať
@milanemila mňa len zaujímal dôvod prečo z miele prechod na samsung, keď odporúčaš miele.
Nemusíš skákať.
@sono2 ak sa sem mozem strcit :DD tak ja ti poviem preco miele, pretoze pri beznych znackach je to VYNIMOCNE (a to nezvelicujem, proste moja mama si zvykla kupovat pracky presne ako ja, rovnake znacky a nikdy nevydrzali ani 3-4-5rokov) ze vydrzia 10rokov, pri miele je to standard. Ja teda niesom "miele-filna", popravde, keby moj chlap nevybral tu pracku a susicku, ja by som ostala pri aeg. Ale ked som presla z tej najlepsej aegcky aka v tej dobe bola na miele, tak to bol obrovsky rozdiel. V objeme, prani, vsetkych programoch, funkciach pracky. Kludne ak by sa mi pokazila idem do AEG, lebo podla mna je proste draha. Ale aj tie funkcie : uz v tej dobe mala davkovaci system napriklad, a osviezovanie pradla a paru.. A podotykam davkovaci system je FUNGUJUCI. NIe ako vela pracok dnes ak ho ma, funguje zle podla toho co som pocula, neda sa nastavovat, zle davkuje atd. Cize clovek kupi nieco co naozaj funguje.
A pre mna miele ma neskutocnu vyhodu = SPICKOVY servis, to kto nezazije, neuveri. Siemensu som sa s drahou 1200EUR umyvackou musela normalne vyhrazat uz, inak servisak nebol schopny sa na nu ani pozriet, natahovali sme sa s opravou neskutocne dlho. nakoniec oprava bola 20EURova suciastka ale pan opravar mi poradil ju vyhodit. detto elektrolux servis bol na zaplakanie v inom meste. AEG pracku mi nedokazali opravit hned, diel sa cakal 2mesiace (!). MIELE objednam, pridu strasne rychlo, zdiagnostkuje okamzite a aj mi to hned opravi na mieste. Povie mi ako na tom spotrebic je, kolko ma odkrutenych hodin. Napr. pracka je na 10tis hodin konstruovana, ze vydzi bez poruchy.. mam ju 10+rokov ma cca 6t... slape ako hodinky... s kludom vydrzi aj 20rokov.
@simca06022011 tak, ja som napríklad nemala spotrebič nikdy po 3 či 4 rokoch pokazený, kupujem vždy vyššie triedy a to, čo píšeš o miele opäť píšem, neni nič výnimočné. A neni takisto štandard že vydržia 10 rokov, robila som v domácnosti 12 rokov kde sa vystriedali 2 práčky miele a 2 sušičky, fakt neklamem, pri ktorej sa nakoniec musela dodatočne kúpiť ročná údržba, lebo bol u nás servisak každú chvíľu. Proste nonstop vlhké prádlo, práčka začala tiecť.
Že sa veľa suší, hovorím no tak klasicky 6 členná rodina. Ta predtým skončila nejaká 6 ročná, lebo sa tam gombíky pokazili, neotvárala. Pracovala som v rodine, kde sa kupovalo automaticky miele a opäť miele a keby sa pokazilo za 2 roky, kúpilo by sa miele opäť. Ja osobne, som sa ani na miele nepozrela pritom rozpočet mam, ale nebudem platiť za značku. Je to fakt zbytočne. Ja sa nehádam, že to neni dobrá značka. Kedysi určite bola top. Autodose mňa osobne nezaujíma, ale dovolím si tvrdiť, že Aeg tie okolo 800e sa určite miele vyrovnajú.
@simca06022011 ja mam na siemens názor z okolia, robí ich Bosh, len švagor menil v priebehu pár rokov 2 práčky a umývačku a kúpil opäť rovnakú značku. V diskusii keď vidím, tak majú ľudia rovnaké skúsenosti. V poslednom rade, píšeš o servise miele píšeš vlastne to čo ja vyššie, že sa proste kazia, servis stojí majlant a sú proste náchylné. Stále niečo. Čiže žiadny štandard 10 rokov ale takých 2,3 a potom servisovanie. Ja takéto nepoznám. Ja som moju práčku musela doslova darovať funguje doteraz nejdem písať ani koľko rokov, lebo mi neuveríš.
@sono2 nepíšem, ze sa kazia ale ze majú perfektný servis.. ale mne je jasne ze každý cita co chce :D to preco tu bol servisak u nas nebola.chyba spotrebica ale moja :D absolútne nie du náchylné. Aeg bola náchylna. ale ja ti názor neberiem ani ta nebudem presviedcat. Za mňa sú to špičkové stroje, s perfektným servisom a ja veru nepoznám nikoho kto by nebol spokojní:D keď servis porovnám s inymi nie je ani drahší. To máš ako.ked človek spokojný s fabiou bude kritizovať mercedes :D
@simca06022011 pozri si. Ak vieš nemecky.
Sklamanie z miele v druhej vete pričom najdrahši spotrebič. Mňa nepresvedčiš.
Ešte píšu že oprava stála polovičku ceny spotrebiča.
@sono2 nepresviedcam :D

mala som predtym samsung nie najlacnejsiu a pokazila sa hned ako jej dosla zaruka 5 rocna ,..takze velke sklamanie .. odisla elektronika takze sme ju ani nedavali opravovat lebo cena by bola skoro ako nova...