Je pre dieťa lepšia redukcia na záchod s madlami?
Maminky, prosím vás poraďte podľa vlastných skúseností. Ktorá možnosť je pre dieťa lepšia? To s madlami mi príde asi praktickejšie ale nechám si poradiť.

Na zachode sa ma tlacit a nie tronit ako v kresle. Mam JIKA wc aj s deklom a k tomu sadla presne tvarovana redukcia bez akychkolvek tychto nezmyselnosti a deti nemali najmensi problem vyliest a urobit potrebu. Dokonca sa redukcia pouzivala iba kratko, lebo sami ju casom nechceli a radsej sa pridrzali 😄
@egonsk kto hovorí o troneni? Mne ide o to, aby tam to dieťa vedelo vyliezť aj samo keď potrebuje.
rocne ti tam liezt nebude a ked uz vie behat, tak ak mas wc v spravnej vyske namontovane, nemoze mat problem na dosku vyliezt, teda urcite po par dnoch/tyzdnoch to zvladne bez akejkolvek pomoci. Redukcia sa ma kupovat voci sedatku a nie ako modny doplnok. Ked je spravne tvarovana voci sedatku, nepohybuje sa a drzi pekne ako ma. Tie vyssie uvedene opachy su podla mojho nazoru imageovy nezmysel, neprakticky.
@egonsk mam 1,5 ročne dieta ktoré sa už pýta na veľký záchod a záchody mame vyššie, že aj dospelý pod 180cm nedosiahne nohami na zem. Mne išlo hlavne o tie schodiky. Ci je lepšie to mat ako "jeden" kus alebo zvlášť redukcia a zvlášť schodiky.
potom schodiky zvlast .... a na mysu uplne postacuje jednoducha redukcia ako napr:
https://www.bauhaus.sk/plast-brno-wc-sedadlo-de...
To wc mas tak vysoko koli nejakym zdravotnym dovodom, pripadne muz ma cez 2m?
My sme mali wc dosku s namontovanou aj tou doskou pre deti. Takú tú 2v1. Predtým sme mali tie redukcie, čo sa dávali dole ale na prvom obrázku, ale zbytočne to zabralo miesto na zemi a zle sa to čistilo. A aby na to vysadol sám, kúpili sme také schodíky drevené. Tie vieš využiť aj neskôr na niečo iné, kým tie schodíky z obrázkov nie
@egonsk zdravotné dôvody
@brankovamama do cca akeho veku dieťaťa ste využívali tu dosku 2v1?
Tak ono dosť záleží od toho, akej postavy je dieťa. Pri jednom do skoro 7 rokov, pri druhom do 4
@brankovamama ďakujem, tak pouvazujem aj nad touto možnosťou
Pohodlnejšie je, ak sa mi kakani nedržia väčšej dosky aby nespadli do záchodu. Ale kým jeden má normálny postavu a v 4 sa nebál, že tam spadne, druhý má o polovicu menej kíl a teda bolo to preňho nekomfortne byť na veľkej doske
Nám poradili druhý obrázok a to aj budeme kupovať
My sme mali obdobne druhé ale tie plastové srubky sa nejak vkuse odistovali a neboli stabilné schody..kúpili sme úplne ubycajnu redukciu v pepcu a schodíky a mali sa tak pekne naučil som chodiť 🙂
My máme asi presne to druhé a je to úplne super, krpec tam v pohode vylezie a pri veľkej potrebe sa rád drzi tých madiel. Napr. Veľká potreba u nás trvá dlhsie a je rád keď sa ma kde chytiť. A že sa tie srobiky občas uvoľnia? Tak to fakt nie je problém, rukou to zakrutis naspäť, nie je to o Tom že by sa hneď rozpadlo. Keď zbadas že trošku trčia tak ich len rukou zakrutis naspäť (dodavaju k tomu aj taký kľúčik), máme to asi rok a zakrutit naspäť bolo treba asi jeden krát, pritom to dávame denne hore-dole
Ahoj,
mali sme redukciu z ikei a potom tu 2 v jednom ako tu na obrázku so schodikmi. To co si ty dala foto sú fakt opachy neprakticke. Náš ma 1,10 výšku a od 4 chodi už na normalne vc bez ničoho.
Pokial mate vc vyššie, vyskúšaj tu dvojitú dosku a extra schodíky, napríklad z ikei, kludne aj pepca. Pokial to nepôjde, vzdy môžeš kúpiť tu opachu.
Jedine integrovane. Toto vsetko je strasna hlupost. Kym si to dieta prisunie/polozi tak sa aj pocika.
Za mna praktickejsie zvlast schodik napr ikea a zvlast redukcia,vies to lepsie spratat ked nepouzivas.dcerka ma 3 a pouziva obe,syn ma 6 a niekedy este pouziva redukciu. ale stupienok uz nepouziva.ked je to vkuse nemas to ani kam spratat,ked si ides sadnut ty..

Mala som na mysli ten druhy obrázok