icon

Je pre dieťa lepšia redukcia na záchod s madlami?

7. sep 2024

Maminky, prosím vás poraďte podľa vlastných skúseností. Ktorá možnosť je pre dieťa lepšia? To s madlami mi príde asi praktickejšie ale nechám si poradiť.

Je pre dieťa lepšia redukcia na záchod s madlami?Je pre dieťa lepšia redukcia na záchod s madlami?
autor
7. sep 2024

Mala som na mysli ten druhy obrázok

egonsk
7. sep 2024

Na zachode sa ma tlacit a nie tronit ako v kresle. Mam JIKA wc aj s deklom a k tomu sadla presne tvarovana redukcia bez akychkolvek tychto nezmyselnosti a deti nemali najmensi problem vyliest a urobit potrebu. Dokonca sa redukcia pouzivala iba kratko, lebo sami ju casom nechceli a radsej sa pridrzali 😄

autor
7. sep 2024

@egonsk kto hovorí o troneni? Mne ide o to, aby tam to dieťa vedelo vyliezť aj samo keď potrebuje.

egonsk
7. sep 2024

rocne ti tam liezt nebude a ked uz vie behat, tak ak mas wc v spravnej vyske namontovane, nemoze mat problem na dosku vyliezt, teda urcite po par dnoch/tyzdnoch to zvladne bez akejkolvek pomoci. Redukcia sa ma kupovat voci sedatku a nie ako modny doplnok. Ked je spravne tvarovana voci sedatku, nepohybuje sa a drzi pekne ako ma. Tie vyssie uvedene opachy su podla mojho nazoru imageovy nezmysel, neprakticky.

autor
7. sep 2024

@egonsk mam 1,5 ročne dieta ktoré sa už pýta na veľký záchod a záchody mame vyššie, že aj dospelý pod 180cm nedosiahne nohami na zem. Mne išlo hlavne o tie schodiky. Ci je lepšie to mat ako "jeden" kus alebo zvlášť redukcia a zvlášť schodiky.

egonsk
7. sep 2024

potom schodiky zvlast .... a na mysu uplne postacuje jednoducha redukcia ako napr:
https://www.bauhaus.sk/plast-brno-wc-sedadlo-de...

To wc mas tak vysoko koli nejakym zdravotnym dovodom, pripadne muz ma cez 2m?

brankovamama
7. sep 2024

My sme mali wc dosku s namontovanou aj tou doskou pre deti. Takú tú 2v1. Predtým sme mali tie redukcie, čo sa dávali dole ale na prvom obrázku, ale zbytočne to zabralo miesto na zemi a zle sa to čistilo. A aby na to vysadol sám, kúpili sme také schodíky drevené. Tie vieš využiť aj neskôr na niečo iné, kým tie schodíky z obrázkov nie

autor
7. sep 2024

@egonsk zdravotné dôvody

autor
7. sep 2024

@brankovamama do cca akeho veku dieťaťa ste využívali tu dosku 2v1?

brankovamama
7. sep 2024
autor
Autor odpoveď zmazal
brankovamama
7. sep 2024

Tak ono dosť záleží od toho, akej postavy je dieťa. Pri jednom do skoro 7 rokov, pri druhom do 4

autor
7. sep 2024

@brankovamama ďakujem, tak pouvazujem aj nad touto možnosťou

brankovamama
7. sep 2024

Pohodlnejšie je, ak sa mi kakani nedržia väčšej dosky aby nespadli do záchodu. Ale kým jeden má normálny postavu a v 4 sa nebál, že tam spadne, druhý má o polovicu menej kíl a teda bolo to preňho nekomfortne byť na veľkej doske

mmirka02
7. sep 2024

Nám poradili druhý obrázok a to aj budeme kupovať

katulienocka999
7. sep 2024

My sme mali obdobne druhé ale tie plastové srubky sa nejak vkuse odistovali a neboli stabilné schody..kúpili sme úplne ubycajnu redukciu v pepcu a schodíky a mali sa tak pekne naučil som chodiť 🙂

nikolani
7. sep 2024

My máme asi presne to druhé a je to úplne super, krpec tam v pohode vylezie a pri veľkej potrebe sa rád drzi tých madiel. Napr. Veľká potreba u nás trvá dlhsie a je rád keď sa ma kde chytiť. A že sa tie srobiky občas uvoľnia? Tak to fakt nie je problém, rukou to zakrutis naspäť, nie je to o Tom že by sa hneď rozpadlo. Keď zbadas že trošku trčia tak ich len rukou zakrutis naspäť (dodavaju k tomu aj taký kľúčik), máme to asi rok a zakrutit naspäť bolo treba asi jeden krát, pritom to dávame denne hore-dole

svetlonos
7. sep 2024

Ahoj,
mali sme redukciu z ikei a potom tu 2 v jednom ako tu na obrázku so schodikmi. To co si ty dala foto sú fakt opachy neprakticke. Náš ma 1,10 výšku a od 4 chodi už na normalne vc bez ničoho.
Pokial mate vc vyššie, vyskúšaj tu dvojitú dosku a extra schodíky, napríklad z ikei, kludne aj pepca. Pokial to nepôjde, vzdy môžeš kúpiť tu opachu.

beata_k
7. sep 2024

Jedine integrovane. Toto vsetko je strasna hlupost. Kym si to dieta prisunie/polozi tak sa aj pocika.

lienka9
7. sep 2024

Za mna praktickejsie zvlast schodik napr ikea a zvlast redukcia,vies to lepsie spratat ked nepouzivas.dcerka ma 3 a pouziva obe,syn ma 6 a niekedy este pouziva redukciu. ale stupienok uz nepouziva.ked je to vkuse nemas to ani kam spratat,ked si ides sadnut ty..