icon

Je reálne mať dve deti v 2-izbovom byte?

28. jan 2023

Momentálne som v takom divnom rozpoležení, všetky moje kamošky sú tehotné. Ja jedno skoro 2 ročné dieťatko mám. Je nám dobre ale ja by som chcela aj druhé. No ale problém je že máme malý 49m2 2 izbový byt. Samozrejme plánujeme ísť do väčšieho, len na to si potrebujeme najprv našetriť peniaze a tento byt aj tak ešte nemôžeme predať keďže ešte neprešlo 5 rokov od odkúpenia…
Moje srdce piští po druhom dieťatku, bol by to aj super vekový rozdiel, mala by som ešte aj fajn materskú… muž sa k tomu momentálne nevyjadruje, ale viem že by chcel. Ďalšie riešenie je, že by som nastúpila aj do práce - kde by bolo jednoduchšie dostať sa k väčšej hypotéke - ale viem že v robote ma asi chcieť nebudú keďže si našli náhradu… čiže by som si musela nájsť druhu prácu, ktorá už určite nebude tak dobre platená… neviem čo robiť. Počkať ešte s dieťaťom, pracovať, mať väčšie bývanie? Alebo sa dá žiť s 2 deťmi v 2 izbovom byte? Aspoň nejaký čas, samozrejme nie navždy. Pokiaľ budú detičky menšie.

Strana
z2
daddat
29. jan 2023

My sme tak v pohode, jedna izba je detí, väčšia naša+ gauč keď príde návšteva. Aj tak sú naše deti vyslovene outdoor, cez víkendy sme u starkých. V našej izbe máme veľkú vstavanú skriňu takže miesta je vždy dosť. Časom pôjdeme do domu ale poznám ľudí čo takto vychovali dve deti až do dospelosti.

dominikamacakova
29. jan 2023

My sme žili celý život v 2i dome. Nemali sme obývačku. Myslíš si, že úplne každý má veľký byt? Kde žiješ?

kaloo85
29. jan 2023

No neviem, ja som sama s 2 detmi v 3i (2 izby a obyvacka s kk) 75m2 byte a uz neviem kam mam davat veci, oblecenie, milion hraciek.. ale urcite by som sa tym neriadila ked chcem alebo nechcem dalsie dietatko..

svokrinjazykmonika
29. jan 2023

Samozrejme, dobrých ľudí sa všade veľa zmestí.

viky173
29. jan 2023

pokial si vies predstavit, ze by ste byvali styria v 2 izbovom byte a popri dvoch detoch a Tvojej materskej/rodicovskej by ste pri sucasnej inflacii zvladli nasetrit na vacsi, tak smelo do toho... ja ale by som do toho nesla, my sme len dvaja v dvojizbaku a uz nemam ani kam veci davat a citim sa tu stiesnene

ivangeline
29. jan 2023

Ano. Coskoro budeme mat 4 v 3i byte. :D A poznam rodinu,kt mala 8 deti v 4i. :D Neskor samo o sebe sa snazia take rodiny do domu. ;) Malym detom netreba vela priestoru.

lenjaona
29. jan 2023

kym sú malé je to ok ale keď budú väčšie nebudú chcieť mať spolu izbu, budú chcieť súkromie

daniela1911
29. jan 2023

Všetko je to individuálne. Tak ako to vám vyhovuje. Pár rokov sa to určite dá. Dlhodobo si to neviem predstaviť, každý chce svoje súkromie. A také príbehy ako kedysi vyrástlo 5 deti v dvojizbaku, sú už hádam minulosťou.
Určite sa dohodni s manželom, to je základ všetkého. Lebo to, že teraz sa nevyjadruje neznamená, že určite chce.

anonymous87
29. jan 2023

Vsetko sa da. Clovek si casom zvykne aj na galeje 🤷‍♀️
Ale teda za seba: my sme 4 v 3i mezonete (deti 9 a 2,5) a uz rozmyslame, ze je to tesne… vsade same hracky, veci, blbosticky… cize urcite budeme riesit 4i dom minimalne.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
zeldia
29. jan 2023

Tu všetci bývajú vo vilách a zarábajú neskutočne prachy ale tiež vyplakávaju že chcu všetky dotácie od štátu. Ale k otázke samozrejme že sa dajú vychovať dve deti v dvojizbovom byte je to otázka nábytku je kopa šikovných riešení a keď deti sú v škole na krúžkoch cez víkend na ihrisku a rodičia v práci tak v byte len majú večeru, ranajky a spia.

mimikarol
29. jan 2023

Samozrejme že sa dá. Hlavne keď sú deti malé. My máme 176m2 dom, jedno dieťa a aj tak sme stále spolu keď sme doma

zeldia
29. jan 2023

A ešte jednu vec si treba uvedomiť, upratovať 200m2 plus starať sa ako otrok o zahradu všetky peniaze vrážať do domu za tie peniaze ktoré takto ušetríš si môžeš prenajať bungalov pri mori alebo chatu v lese na dva mesiace počas dvadsiatich rokov a nemusíš pritom nic upratovať ani platiť za opravy barabizne.
Ja som 100% mesky typ radšej prechádzka do galérie a parku ako okopavat hriadky.

mamula20
Odpoveď bola odstránená
mamula20
Odpoveď bola odstránená
gertrudaosem
29. jan 2023

Pre mňa za mňa aj v garsónke

veronka523
29. jan 2023

Kamarátka ma v takom byte tri deti a čaká štvrte... Iný byt/dom neplánujú, takže dve deti úplne v pohode, aj keď podľa mňa nie dlhodobo...

bluka2
29. jan 2023

Určite sa dá, dokonca my tak dobrovoľne sa koncentrujeme v 2 miestnostiach 😂 v 4 izbovom byte 2 izby sme v podstate nepoužívali (1 pre hostov, druhá kedysi na online školu, ale odkedy tá skončila...)

valeria_h
29. jan 2023

Nechcela by som toto pre svoje deti. Ja mám dvoch bratov a žili sme v jednej spoločnej izbe. Žiadne súkromie. Za mňa nie.

malasandrika
29. jan 2023

@zeldia nemusia bývať vo vilách, my sme 3 v 4 izbovom byte, nie som vôbec vilový ani domový typ, neviem si seba predstaviť okopávať záhradu alebo kosiť trávnik. Takže do budúcna zvažujem kúpiť rovnako veľký byt, iba s väčšou terasou. Všetko je otázkou priorít a možností. To, že si rodičia vedia predstaviť vychovávať aj 10 detí na malom priestore je ich vec, časom sa však treba aj detí opýtať, či mali súkromie, svoj priestor.

bluka2
29. jan 2023

@valeria_h dokedy to deti budú takto vidieť (možno za 8 rokov?) sa bez problémov presťahujú

valeria_h
29. jan 2023

@bluka2 To je tiež pravda, my sme takto boli aj v puberte až kým som neodišla z domu. A nebolo to dobré.

madeline1
29. jan 2023

deti budu potrebovat svoju izbu, obidve napr. spolocnu. ty a muz dalsia izba, ak mate vacsiu kuchynu prerobenu aj na obyvaciu miestnost, kde mozte pozvat hosti, moze byt aj dvoj izbak pre stvorclennu rodinu ok

bluka2
29. jan 2023

@valeria_h to tiež poznám a tiež sa tomu idem vyhnúť pre svoje deti. Ale vo veku 8 a 4 roky zatiaľ chcú byť spolu a aj spolu so mnou v noci

zeldia
29. jan 2023

@malasandrika rozumiem ako to myslíš ale malé deti budú rade ak sú spolu a “na kope” a dve izby plus kuchyňa je dosť na poskytnutie aj súkromia domáce úlohy sa dajú robit na kuchynskom stole a čo bude s danou rodinou o desať rokov to tak z vešteckej gule by sme mohli zistiť. Veľa premýšľame a zbytočne lebo veci sa aj tak stále menia.

pojusha
16. okt 2024

@nelca84 Nik by tak nechcel zit, ale ked nie je ina moznost tak ako to maju riesit?????

Strana
z2