icon

Je rozdelenie žumpy na dve časti dobrý nápad?

27. júl 2025

Ahojte. Budeme mať zumpu nakoľko v obci není kanalizácia. Muž spomínal niečo aby sme si dali 2 zumpy. Jednu na vodu z práčky,atď... A druhú klasika wcko do druhej.
Máte to tak niekto ? Je to dobrý nápad alebo blbosť?

Strana
z2
aalt
27. júl 2025

A neda mi ... ked rodicovsky dom na vychode v devatdesiatych rokoch pripajali na kanalizaciu, som si myslel ze sme 100 rokov za opicami. Teraz byvam na zapade a sysedna dedina stale nema kanalizaciu. Neviem ci vsade ale urcite velke casti. A to sme na to vedeli pouzit aj eurofondy. Neskutocne.

vreckovka2
27. júl 2025
@anonym_autor

@vreckovka2 tak pozrela som to ešte raz 66€ a auto 11,5m takže stačí 12m žumpa asi však ?

@anonym_autor ja by som vzala vacsiu ako 12m3 v vasom pripade. Neviem ake su dalsie velkosti. Ono nam auto vzdy cca 1m3 necha. Preto ho volame, ked mame cca 11m3. A 1m3 mame rezervu - nie vzdy moze prist na druhy den. Stane sa aj, ze COV neberie hned na druhy den. Tak mame vzdy par dni navyse, ak by nieco.

marca12
27. júl 2025
@anonym_autor

@viestta myslím že ten čo mu to radil, radil od brucha. Manžel len prišiel s tým, že má dobrý nápad jednu menšiu na vodu z práčky atď na polievanie a druhú väčšiu na wcko ... Že sa nám to za pár rokov vráti tým,že nemusíme tak často vyberať žumpu.. aspoň takto mi to odprezentoval 😆

@anonym_autor Ti,co vam pridu vytahovat zumpu vas budu preklinat a takemu majstrovi ruky dolamu,ktori taku zumpu navrhol. Ak pojdu do zumpy len splasky z wc,spravi sa vam tam tvrda chrusta a to nie je mozne vytiahnut. Treba to potom dolievat vodou a rozbijat.

anonym_9e25a0
27. júl 2025

nasa dedina tiez nema kanalizaciu vsade.Sme na zapade a veru tu sa s tym ludia netankuju.Pol dediny je urobena kanalizacia a pol este nie.Robi sa to postupne.Kazdy vypusta kade tade kde sa da.Kto by uz len volal hovnocuc taky drahy kazdu chvilu.Sice niekto ma aj cisticku tusim.Malo kto si poctivo vola zumparov.Je to smutne ale je to tak na Slovensku bohuzial

anonym_cadf63
27. júl 2025
@anonym_9e25a0

nasa dedina tiez nema kanalizaciu vsade.Sme na zapade a veru tu sa s tym ludia netankuju.Pol dediny je urobena kanalizacia a pol este nie.Robi sa to postupne.Kazdy vypusta kade tade kde sa da.Kto by uz len volal hovnocuc taky drahy kazdu chvilu.Sice niekto ma aj cisticku tusim.Malo kto si poctivo vola zumparov.Je to smutne ale je to tak na Slovensku bohuzial

@anonym_9e25a0 A ty ako? Voláš žumpárov alebo nie? Dedina stred Slovenska a tu za posledné roky teda zmýšľanie ľudí sa konečne zmenilo a vidno tieto autá stále častejšie. Kedysi chodili len k nám, do škôlky a asi ešte k dvom ľudom a ostatných možno 100 domov nepotrebovalo hoci kanalizácia nie je v celej dedine... Majú ľudia na bazény, autá, prečo by nemali 30-40 eur mesačne na žumpu? Ak niekde stále využívajú trativody v dnešnej dobe je to hnus a hanba.

katkaseiner
27. júl 2025
@anonym_9e25a0

@anonym_9e25a0 my sme na tom rovnako. Kanalizacia je v 5rocnom plane posledných minimalne 20 rokov. Terajší starosta obvinuje toho z tej doby, vraj peniaze boli, kanalizacia sa neurobila. Zacali pred cca 2 rokmi, cast dediny je napojena, nasa ulica (mimochodom hlavna cesta) napojena nie je...ledva cakam ze nas zapoja... platime sice "len" 60e raz za 2 mesiace ale tie peniaze by som vedela aj inak vyuzit. Kopec domov vypusta kade tade, alebo je napojeny na trubky z obdobia planovania a nic neplatia. Sere ma to lebo niekto nech platí a niekto nemusí... zial musím čakať, ine mi neostava

anonym_9e25a0
27. júl 2025
@anonym_cadf63

@anonym_9e25a0 A ty ako? Voláš žumpárov alebo nie? Dedina stred Slovenska a tu za posledné roky teda zmýšľanie ľudí sa konečne zmenilo a vidno tieto autá stále častejšie. Kedysi chodili len k nám, do škôlky a asi ešte k dvom ľudom a ostatných možno 100 domov nepotrebovalo hoci kanalizácia nie je v celej dedine... Majú ľudia na bazény, autá, prečo by nemali 30-40 eur mesačne na žumpu? Ak niekde stále využívajú trativody v dnešnej dobe je to hnus a hanba.

@anonym_cadf63 kolko? 30,40 euro no bodaj by aj vyse 100.Keby je to iba 30,40 tak s tym by ludia problem nemali kazdy mesiac alebo druhy.Nie my sme nastastie v tej casti kde zumpa je.Ale citim zase ze dakto vypusta takto pod ruskom tmy.Mam otvorene okno momentalne

anonym_181da1
28. júl 2025

Dedina na krajnom západnom Slovensku pod horou, strýko je v rybárskom zvaze a podarilo sa im nasadiť raky do potoka, čo tečie z hory, uchytili sa pekne, veľmi sa tomu tešili. Až kým niektorý sused nevypustil žumpu do potoka, aby ušetril pár eur a všetky raky uhynuli. Rovnakých príbehov som počula niekoľko od kamošky, ktorá robí na RVPS.

anonym_cadf63
28. júl 2025
@anonym_9e25a0

@anonym_cadf63 kolko? 30,40 euro no bodaj by aj vyse 100.Keby je to iba 30,40 tak s tym by ludia problem nemali kazdy mesiac alebo druhy.Nie my sme nastastie v tej casti kde zumpa je.Ale citim zase ze dakto vypusta takto pod ruskom tmy.Mam otvorene okno momentalne

@anonym_9e25a0 Tak u nás je to cca 80-90 eur, teda ak vyťahuješ cca raz za 2 mesiace na mesiac 40-45 eur čo myslím, že sa dá. Hoci chápem že špekulanti čo nevyťahujú ušetria ročne pár sto eur, ale proste nejakú uvedomelosť v sebe mám a nerobila by som tak. A ešte to, že u nás ten interval kedy prídu od nahlásenia vývozu býva rôzny, stalo sa že sme potrebovali súrne a už ani odpad neodtekal riadne a prišli o 3 týždne, minule zase som nahlásila skôr, že ak prídu o nejaké 2-3 týždne bude akurát, prišli na druhý deň. Kanalizácia by veľa starostí ušetrila, ale čo už ked máme starostu ktorému je všetko jedno.

miskakyska
28. júl 2025

Áno má pravdu.. síce už máme kanalizáciu ale ostala nam žumpa .. opýtam sa chlapov,lebo ja neviem prečo bola rozdelená a ako fungovala 😁..ťahali sme si ju vždy sami ..

Strana
z2