Kam zabudovať mikrovlnku?
Zienky, idem si pre skusenosti. Pomaly zacinam premyslat o rozvrhnuti kuchyne a mam problem s mikrovlnkou. Viem 100%, ze chcem vstavanu. Dilema je, ci ju zabudovat spolu s rurou do vysokej skrinky, alebo samostatne do vrchnej skrinky. Nacrty su orientacne len aby ste pochopili ako to myslim, nie je to uplne presne rozmerovo ani dekor, lebo planovac nepustil 😁
1️⃣ riesenie vysoka skrinka:
➕ viac sa mi to paci vizualne
➖pridem o drahocenne miesto na pracovnej doske
zakryjem si zasuvky, ktore su v tom mieste planovane
2️⃣ mikrovlnka v hornej skrinke:
➕ nestratim pracovnu plochu ani zastrcky
➖ nezda sa mi to take elegantne
Momentalne preferujem druhe riesenie z praktickych dovodov.
❓mate skusenost s mikrovlnkou v hornej skrinke a ste spokojne? Ak pridate foto, potesim sa. Pripadne ine navrhy?
Dakujem velmi pekne 😉

@luccija nie je to finalna verzia, len skusam navrhy, drez v rohu som neuvazovala a nechcem sa velmi odklonit od podorysu, podla ktoreho budu vsetky pripojky a rozvody. Inak ten drez bude viac doprava, jeho pravy okraj bude cca zarovno s pravou castou pracovnej dosky, len sa mi to nedalo posunut. Mozno bude trosku presahovat aj “do rohu” ak by bol vacsi, ale uplne v rohu ho nechcem mat, nezda sa mi to prakticke.
@lelelienka mám možnosť c. 1, ale deti už väčšie, tak som sa nezamýšľala nad tým, či by sa obliali a podobne ..za mňa je to čisto estetická voľba a tiež, čo sa usporiadania týka, vyzerá to veľmi pekne a kompaktne...
@lelelienka
@zuzinabila Len potiahnem a vysunie sa samo, ide to ľahko. Bála som sa, či sa to nebude nejako zasekávať, ale máme Blum kovania, sú super. Nie je to ťažké, je to normálne, ako keď pracuješ na linke, nie je to celkom nalepené na rohu, lebo tam máme tie háčiky, takže tam je ešte dosť cm vôľa, aj keď sa to nezdá. Ešte jednu vec si pochvaľujem veľmi, čo som odkukala z pinterestu, máme akoby z chodby otváranie skrinky a tam máme schovaný vysávač, čistiace prostriedky, Karcher na okná, uteráky, utierky a podobné veci na upratovanie. Je to veľmi praktické a hlavne super, že ten vysávač vždy nemusím ťahať z kuchyne. Zajtra ak tak prihodím foto, len samozrejme nie každému sa to dá, alebo hodí do linky. My využívame na 95% robotický vysávač, ale aj klasický musel mať miesto.
@lelelienka volila by som variantu 2 uz len kvoli vacsej pracovnej ploche. 1 je super,ak mas dost pracovnej plochy. No tu je dost malo miesta,preto sa treba orientovat tak,aby si si zbytocne neubrala z pracovnej plochy.
@sazumak toto je vyborne, ja tiez chcem nieco podobne na ukladanie. Chcem skrinou prepojit kuchynu cez chodbu az do predsiene tak, aby to vyzeralo kompaktne a boli schovane steny, cize akoby aj kuchyna aj vstavana skrina v predsieni budu o par cm vysunute zo svojich vyklenkov. Len ma upozornil stolar, ze to bude asi drahsie. Nacmarala som to na planik, lebo to sa asi neda vysvetlit 😄 Nema niekto nieco podobne?
@lelelienka Ja si myslím, že určite nebude problém, aspoň náš stolár spravil úplne všetko tak, ako sme chceli. Držím palce, nech je všetko perfektné 🙂
Ja síce mikrovlnku nemám vôbec, ale číslo 1 je lepšie a aj vizual je lepši. Sama tak mam ruru

@lelelienka to ešte nie je finálna verzia?nechceš dat drez do rohu?mne by sa tam viac hodil