icon

Kedy ozdobujete stromček?

24. nov 2023
trema
26. nov 2023

1.12. zdobím a 27.12. ide preč

irina48
26. nov 2023

20. Decembra

gaabriela2212
26. nov 2023

Doma sme zdobili 22.12 .No ja zdobim skôr kvôli deťom.Po Mikulášovi ,keďže syn by ozdoboval uz teraz 😃 Tak nech sa teší z toho co najdlhšie.

siusui
26. nov 2023

@veverickav presne tak aj my.. vždy sme na celé sviatky preč, tak nech si trochu užijeme aj doma to vianočno 😊

tilly
26. nov 2023
misinka0611
26. nov 2023

@tilly Ako keby bolo pravidlo byt pred Vianocami v strese. Tí co sú v strese si to robia sami. Ja teda rozhodne v strese niesom. Pečenie ma baví takže to nieje žiadne lebo musím. Darčeky už skoro mesic mám a cez advent sa pôjdeme dúfam sankovat, na vianočné trhy, v pokoji si ozdobuje stromcek. Nevidím dôvod na stresovanie, jedine že by sa niekto zobudil v polovici decembra a cez týždeň potrebuje darčeky nakúpiť a zabaliť, napiect, vyzdobiť a ešte aj dvestú ozdobu na stromček ísť kúpiť a tiež potrebuje ako keby prišla kontrola z hygieny 😀

Ako si kto spraví, tak má. Je to na každom z nás. Ja prežívam pokojný advent 🙂

veverickav
26. nov 2023

@kopeccc 23ho vecer vzdy prideme k mojim rodicom, potom cca po 5 dnoch sa presunieme k svokrovcov, tam ostavame vacsinou do 2-3 januara 🙂

micicka
26. nov 2023

Ked si deti povedia. Su uz sicr vacsu 10r,12r ale velmi sa tesia na Vianoce. Tento rok uz chodia, ze kedy uz postavime stromcek a urobime vyzdobu 🙂 tak to este trosku natahujem. Ale vidim to tak na 1.12. Vzdy sme mali zivy stromcek, preto sme ho nemali dlho. Ale boli uz aj take roky, ze som zivy kupovala 2x, lebo prvy sme postavili pomerne skoro a vyschol, tak sme kupili druhy 🙂 Potom sme sa rozhodli kupit umely stromcek, aby sme ho mohli mat uz od Mikulasa. Tento rok to bude asi este skor 🙂 a preco nie, ked to niekomu urobi radost, nie je dovod cakat az do 23.12. Doma sme ozdobovali vzdy az 23.12., ale to skor z toho dovodu, ze otec kupil vzdy mega velku borovicu a byt bol maly 🙂

tilly
26. nov 2023

@misinka0611 takže nie sú zápchy pred Vianocami? Plné obchody? Ja som mafpicista, nemám stres, ale taká všeobecná nálada a tlaky mi vadia. Všade uponáhľaní a nervózni ľudia... a presne, keď sa začne ten najväčší humbuk, my padame preč.
Každý má svoj životný štýl, každému vyhovuje niečo iné. My sme sa našťastie s mužom stretli dvaja takí, čo im najviac vyhovuje cestovať a športovať vždy, keď sa dá a našim deckám to tiež vyhovuje. Takže u nás všetci vedia, že keď sú nejaké sviatky a prázdniny, tak ideme niekam za zážitkami a relaxom. Nepotrebujeme sviatky, aby sme sa stretávali s rodinou, nepotrebujeme vianoce alebo narodeniny, aby sme si dávali darčeky, nepotrebujeme dušičky aby sme spomínali na našich zosnulých, nepotrebujeme Valentín na to, aby sme sa milovali. Žijeme si po svojom a doprajeme každému, nech si žije ako chce 🤷‍♀️.

j_m
26. nov 2023

@tilly
👍 “presne” takto ako si písala “ Nepotrebujeme sviatky, aby sme sa stretávali s rodinou, nepotrebujeme vianoce alebo narodeniny, aby sme si dávali darčeky, nepotrebujeme dušičky aby sme spomínali na našich zosnulých, nepotrebujeme Valentín na to, aby sme sa milovali” -uznávam i ja…

misinka0611
26. nov 2023

@tilly Zápchy sú aj pred dušičkami, Veľkou nocou a v takej BA každý piatok, ani sviatky nemusia byt stačí víkend 😀 Ja som nikde nepísala, že nieje milión ľudí v obchodoch, že niesu zápchy. Písala som len čisto to, že dajú sa sviatky prežiť aj v pokoji doma a odosobniť sa od toho humbuku čo je na okolo a netreba ani do toho obchodu vkročiť ak človek nechce 🙂

mystisch
26. nov 2023

Uz mam...vzdy pred 1.adventnou nedelou ;)

lujza123
26. nov 2023

Na Luciu , v januári ma už stromček nebaví. Pre mňa je vianočný mesiac december.

ivanakal
26. nov 2023

Par dni pred stedrym dnom. Ako decka sme ho s rodicmi ozdobovali 23.12.

tilly
26. nov 2023

@misinka0611 tie zápchy sú väčšinou von z mesta smer východ, to my tu už dávno nie sme, alebo ideme smer západ 🤷‍♀️. A hej, deň pred každým sviatkom sú v okolí obchodov zápchy a milión ľudí nakupuje, ako keby mal byť koniec sveta.
Ale pred Vianocami je to vždy o niečo horšie. Kurieri lietajú ešte rýchlejšie, okolo avionu sa ani nedá prejsť autom... ľudia sú nervózni, pod tlakom, blížia sa prázdniny, uzávierky, koniec roka. Nehovor, že nie. Skrátka aj keď ty vieš byť v pohode, všetko okolo je v strese. Ja to vnímam už od začiatku decembra, aj keď idem napr pešo a nestojím v zápche, aj keď chodím do potravín a drogérie zásadne dopoludnia, keď je bežne človek v práci. Do nákupných centier chodím minimálne, ale ak niečo nutne potrebujem, idem doobeda a už teraz je plnšie, o také dva týždne bude masaker.
Chápem tvoju myšlienku, že každý si to navnima a užije podľa seba, ale ten všeobecný stres a atmosféra tu skrátka je a ja mám radšej atmosféru v horách alebo pri mori. Ale nie je mojím zámerom presviedčať niekoho, to, čo robíme my, je to najlepšie, len som ukazujem, že to ide aj inak 🤷‍♀️

any_soj
26. nov 2023

@fem aj my tak 🙂 v advente máme advent, vo vianočnom (do sviatku Zjavenia Pána) období vianočné obdobie. Stromček väčšinou do sviatku obetovania Pána

trojnasobnamama
26. nov 2023

@tilly ja som sa len chcela spytat otazku ze prečo,ale hned som si vsimla odpoveď ,ze sa uz niekto pytal tak som zmazala otazku.

clori
26. nov 2023

okolo 20.12. +- podla toho, ako padne vikend, aby som mala na to vklude cas.

nicicka
26. nov 2023

Manžel sa vyjadril že tento rok sme bez stromčeka keďže náš nový malý trhač musí všetko preskúmať takže nechcem vedieť ako ten stromček dopadne 😆. Čiže skôr ako 24. nie...

sonula
26. nov 2023

Vtedy kedy sa nam chce a mame cas😀

1011990
26. nov 2023

Ja mam pravidlo, ze vyzdobu davame 6.12. a mame ju do 3 kralov. Takze od 6.12 do 6.1. Presne mesiac. Ale to len take ze cecinove girlandy, nejake svietniky, mini ozdobky na stol a tak, veniec….Samotny stromcek az okolo 20.12.

tianna
26. nov 2023

Víkend pred Vianocami a máme ho minimálne do konca januára 🙂

miska1997
26. nov 2023

Už mám 2...

miska1997
26. nov 2023
michaela329
26. nov 2023

Ja zdobím týždeň pred Vianocami, mám rada, keď sa v poslednom týždni pred prazdninami vraciam z práce k stromčeku. S vyzdobou začínam od prvej adventnej nedele. A ktomu stresu - žijem na lazoch, stresy nemam - lebo peciem a chystam s predstihom a dokonca si to užívam. Darčeky riešim elektronicky a s rodinou som denne - tak aké stresy z návštev? Neexistuje univerzálny návod ako prežiť sviatky, každému vyhovuje ine. A v takej Žiline je napríklad zápcha každý deň a ja tam idem len na Vianočné trhy a do kina maximálne 😁 Milujem sviatky aj s tými prípravami.

autor
26. nov 2023

@miska1997 wau nádherný je ja budem robiť budúcu nedeľu 🎄 už sa neviem dočkať byt mám už ozdobený aj okná už len stromček tento výmene som sa pustila do pečenia medovníčkov

autor
26. nov 2023

Tento víkend

jarnajar
26. nov 2023

Doma som zvykla ja s otcom na Stedry deň. Snazila som sa ako dospela zaviesť, že tiež môj muž s detmi, ale nie je ochotny, strasne to vždy ofrflaval. Takže vlani som ozdobila ja s deťmi 23.12. (lebo 24. už všetko nestíham). Tento rok si asi podobne ozdobíme samé, možno už aj pár dní vopred.

saxana000
26. nov 2023

4 adventnu nedelu alebo teda posledny vikend pred vianocami.

zara1357
26. nov 2023

Už máme hotový. Vždy k začiatku adventu.