Klimatizácia do trojizbového bytu

liiiiii
12. máj 2021

Ahojte.
Rozmýšľame nad klimatizáciou do 70m2 3-izbového bytu. Chcela by som sa teda spýtať, ako to máte poriešené vy vo svojich, veľkosťou podobných bytoch? Taktiež ma zaujíma následná starostlivosť o klimatizáciu, pre/proti, na čo si dávať pozor a pod.
Akú firmu by ste odporúčili v Košiciach?
Ešte doplním, že by sme chceli klimatizáciu s vykurovaním, pretože máme v byte vykurovanie prostredníctvom elektrických radiátorov.

evkamotka
12. máj 2021

Rodicia si dali v rovnako velkom byte jednu jednotku co fuka vzduch do kuchyne (vedla maju spalnu, ked otvoria dvere, staci to) a jednu do obyvacky. Tu exteriérovu ventilatorovu skrinu si dali na balkon ale dole na uroven noh, nikto cudzi nevidi, ze maju klimu. A tu nadobku z ktorej kvapka voda vyviedli pred byt, schovali pod sedacik, kde sa obuva

jumama
12. máj 2021

U nas v bytovke treba suhlas susedov, ak umiestnujes tu vonkajsiu jednotku inam ako na balkon. Napr. pod okno sa dava a to moze susedom pod vami vadit, ze im tam kvapka.U nas su schopni dat z bytoveho druzstva za to i pokutu. Pretoze na klime byva ta hadicka z ktorej kvapka kondezovana voda - na balkon si vies tu hadicku zviest do bandasky a pravidelne vylievat. Inak to kvapka na chodnik, do travy... podla toho ako mate bytovku. My mame podobne velky byt a chceli sme len do obyvacky, mame znacku daikin. Sme spokojni, mame ju dva roky. Kazdy rok by mala byt skontrolovana, vycistene filtre, mali sme to v cene zatial. Ale inak taka kontrola je 60 Eur v BA. Po roku ako spustili a vydezinfikovali prestala ist, no iba tam nejaku chladiacu tekutinu prisli doplnit. Chodbu vyzimi, ale do izieb to uz nejde. Ale mavame aj tak vacsinou zavretu obyvku. No nechceli sme to komplikovat mat tie rury/ hadice cez byt, pripadne to zasekavat do stien... dala by sa kupit silnejsia jednotka, na vacsi priestor, my sme si vybrali podla velkosti obyvacky. Ja osobne klimu rada nemam, ale moj muz si to nevie bez nej predstavit.

evkamotka
12. máj 2021

Aj rodicia maju daikin

amarilka26
12. máj 2021

My mame Toshibu a sme spokojni. Vonkajsia jednotka je na balkone a filter si cistime sami ked sa rozsvieti kontrolka. Treba si zavolat firmu, ktora Vam navrhne priamo na m2. Lebo su rozne vykony. My mame len v obyvacke, ale planujeme ju dat do detskej izby a do obyvacky+kuchyna dame dalsiu. Opat urcite toshibu. Inak jeden rok mi isla od maja do septembra takmer non stop kedze som.bola PN a zdvihlo mi to ucet za elektrinu o 2 eura mesacne, takze super.