icon

Koľko stojí výstavba drevodomu?

10. jan 2025

Ahojte s manželom rozmýšľame nad drebodomom. Vie mi niekto povedať koľko ste za drevodom platili? Viem ze je o individuálne ale nech mam prehlad. Pripadne ak viete dat aj foto, bolo by super. 😉My. By sme chceli aspoň 4 izbový. Pozemok mame. Cize čisto koľko asi pre predstavu treba na drevodom 😉

tinka_1807
10. jan 2025

Oproti štandardnej stavbe to nie je veľmi veľký cenový rozdiel. Rozdiel je skôr len v rýchlosti stavby - drevodom je rýchlejší. Rátaj od 1300€na M2 úžitkovej plochy. Cize pri 100m2 minimálne 130 000.

klarissa25
10. jan 2025

@tinka_1807 myslis do stadia holodomu?

majkabambulik
10. jan 2025

My sme tiez zvazovali drevodom, ale ked nam povedali cenu a pospominali vsetky nevyhody tak sme sa podakovali. Celkovo drevodom bude stale povazovany iba ako taka drevena chata pre vsetkych ludi na Slovensku a tak to bude aj pripripadnom naslednom predaji nehnutelnosti kedy za ten isty murovany dom je kupujuci ochotny zaplatit viac ako za ten isty ale v drevenej podobe - nie v Amerike. Cena je uplne rovnaka aj pri murovanej stavbe a ani realizacia nie je az taka rychla, aj ked predajca presviedca, ze to len daju kreslit vykresy domu a potom drevo ide do susicky a potom na pilu atd takze cca dom ti vymuruju do tyzdna z porobetonovych kvadrov. Jedine co je ine, je tzv mokra cast stavby, kedy omietky musia uschnut a zateplenie. Pri drevodome su zase uniky tepla pri spojoch tie nezateplis tam sa to riesi korkovou vyplnou ci podobnymi vecami, ktore tito predajcovia drevodomov skusaju. No a majitelia drevodomu upozornuju, ze drevo pracuje, cize to vrzganie v tichu noci ide na nervy - akokeby strasilo! Drevo je porebne aj castejsie osetrovat, cize pokial mate chut stat kazde cca 4 roky na rebriku tak v pohode.

luccija
10. jan 2025

Máš rôzne drevodomy aj z takých skeletov neviem ako sa to odborne volá.Ale ako niekto píše o moc veľa nie je lacnejší.Ja som ho chcela, lebo nás suril čas, ale môj konzervatívny muž išiel svoje ako nám ho zožerú myši, lebo to sa hovorí😉a tehla je tehla
Viac nájdeš na modrej streche my sme boli vo Wittnerhaus skús pozriet

vikiki29
10. jan 2025

@luccija ono nie že “sa to len hovorí”, ale ja reálne poznám ľudí, ktorým sa to stalo. V zime sa im myši prehryzli cez obvodovú stenu do kuchyne 🫤

lucia23529
10. jan 2025

Známy majú drevodom o cosi lacnejšie ale o 3 roky ho museli úplne cely prerábať, veľmi oľutovali a prerobili na tom extrémne. Radšej ytong

rude_baby
10. jan 2025

@majkabambulik máme drevodom 5 rokov, ale teda žeby nám to tu vrzgalo a pukalo, ako keby tu strašilo, to teda fakt nie 😅tiež únik tepla cez spoje? O 17.00 raz naložíme do krbu a na druhý deň máme cca do 11tej teplo, fakt nemám pocit, že tu teplo uniká, skôr sa to rýchlejšie vyhreje a teplo sa udrží... A aké ošetrovanie dreva? Toho skeletu akože? 🤔 Jasné, že drevenú podlahu a drevenu stenu natiera muž každý rok, ale bolo naše rozhodnutie, mať tam drevo a nie plast...

majkabambulik
10. jan 2025

@rude_baby to vrzganie a pukanie mal samotny obchodnik z predajne drevodomov, no ale je viac druhov drevodomov - od drevodomov z gulatiny zruby az po sendvicove drevodomy , no vy nemate asi zrub podla popisu a co sa tyka osetrovania tak to vas podla predajcov drevodomov dobehne ked to neosetrujete - Životnosť povrchovej úpravy dreva závisí od typu náteru a od podmienok, akým je drevo vystavené – najmä od toho, ako naň svieti slnko a prší. Všeobecným pravidlom však je, že náter treba obnoviť skôr, než sa viditeľne poškodí. Ošetrenie olejom by sa malo robiť minimálne raz za sezónu, vodouriediteľné tenkovrstvové lazúry potrebujú obnoviť asi po troch až piatich rokoch. Drevo, ktoré je vystavené vonkajším vplyvom, je obvykle potrebné chrániť proti biologickým škodcom, najmä hubám a drevokaznému hmyzu, a tiež proti poveternostným vplyvom, teda vode, vlhkosti a pôsobeniu UV žiarenia a vzdušného kyslíka.

iva92
10. jan 2025

Aj my máme drevodom a sme s ním maximálne spokojný. Je na nerozoznanie do murovaného takže netreba nič natierať. Dali sme si postaviť na kľúč, bol hotový asi za 4 mesiace. Cena pred štyrmi rokmi bola okolo 120 000 eur. Dom je 4 izbový.

rude_baby
10. jan 2025

@majkabambulik môj muž robí s drevom, nemusíš mi písať o ošetrovaní dreva ... A nie, zrub teda nemáme, aj keď by sme to brali 🥹 na našej ulici máme 3 drevodomy a pri pohľade by ti nenapadlo, že sú to drevodomy....

kvietok1233
10. jan 2025

My sme stavali s firmou Mirano. Katalóg majú na internete aj s cenami. Neviem či info od ludi bude aktuálne, náš dom stojí teraz o 15 000 viac oproti minulému roku...čiže reálne ceny treba dopytovat u zhotoviteľa...to Mirano napr. aj cenník na stránke a aj iné firmy čo sme pozerali dajte si do Googlu a nájde vám to 😊

kvietok1233
10. jan 2025

@kvietok1233 a nemame žiadne vŕzganie, myši chytá susedova mačka a žiadne drevo netreba ošetrovať, všetko je pod sadrokartónom to ho akože mame demontovať? 🤣 Teplo je tu až až žiadne úniky, robili aj nejaké testy pred odovzdaním stavby. Práveže v prípade poruchy tepelného čerpadla dva dni ma vydržať udržať teplotu ...zatiaľ sme boli cca 24 hod bez kúrenia kým prišiel technik a dom si naozaj teplotu udržal, zima nám nebola. Jediné čo mi trochu vadí je že večer počuť dnu auta z ulice ako prechádzajú po ceste keď je všetko vypnuté, ale našťastie sme v tichej uličke kde auto prejde sem tam....ak máte pozemok pri rušnej ceste zvážila by som či ísť do drevodomu...a aj hluk napr. tv do spálne aj keď sú zavreté dvere kvoly dcérke musíme byť potichu keď spi...toto ľutujeme že sme nedali do izieb akustické sadrokartóny...ale inak nič...bývame zatiaľ rok a sme spokojní. Stavba bola rýchla a bez problémov. Ale treba si vybrať dobru firmu.

sonulka81
11. jan 2025

My bývame v slamennom drevenom dome 8r.natierame len trámy na dvore čo muž dorabal k terase ....myš sme mali teraz...vbehla cez dvere pri vysýpani smeti😡🤣... Jedna pravda,že dom je super ale teda stavebníka neodporúčam....