icon

Koľko stupňov máte v obývačke?

16. dec 2022

Koľko stupňov máte doma v obývačke?

alex666
17. dec 2022

Kurime na 23 stupnov v celom dome. Som prekvapena z komentarov, lebo ja nie som zimomrava, ale 20-21 stupnov mat doma si neviem predstavit, ved to je hrozna kosa...

alex666
17. dec 2022

@zuzanockamt My v lete pri teplote nad 26 stupnov vnutri pustame klimatizaciu 😂

bessie12
17. dec 2022

@alex666 my mame 20,5 stupna a ver tomu, ze to nie je kosa. Je tak akurat. 🙂

zuzanockamt
17. dec 2022

@alex666 Ja sa v lete v horúčavách vyžívam, nevadí mi ani 35+...26 nie je pre mňa letná teplota.

alex2018
17. dec 2022

@jarmilka86 je to len otazka zvyku, my sme len teraz zapli kurenie, doteraz sme dokurovali vecer krbom. Mame tak do 21 stupnov, chodime v kratkom rukave a rifle/leginy. Deti tiez, pancuchy nenosia nikdy, su tak zvyknute. Nebyvame chori 🤷. Ja som za poslednych 20 rokov antibiotika nemala, deti este nikdy. Muz ked sa ku mne nastahoval tak frflal ze je mu zima ale uz si tak zvykol ze nosi kratky rukav tiez. 🤣

k16k18
17. dec 2022

@blazka53 presne aspoň doma chcem mať teplo keď už sa všade šetrí ..práca, škôlka,škola....hanba ze sa šetrí na týchto miestach kde je ľudia trávia polovicu času...

skarleta_kaizerova
17. dec 2022

Nekurime 18-20 podľa vetrania.

michaela16
17. dec 2022

Mame 23 stupnov v celom dome, po celých 24 hodín/7 dní v týždni.

monitqua
17. dec 2022

@k16k18 súhlasím 🙏 my mávame cca tých 25,ale mali sme aj 27...chodíme na návštevy ,kde kúria tak ako tu väčšina píše a mne tie domy prídu chladné ,ja by som v pohode na gauči napr v takom chlade nemohla sedieť ...od malička som zvyknutá na teplý dom a teda imunitu mi to nejako neovplyvnilo a teraz ani mojím deťom , práveže skôr sú choré tie deti z okolia ,ktoré žijú v tých studených domoch ...

janka0215
17. dec 2022

@autorka Keď človek nevykonáva fyzickú aktivitu, mala by byť v miestnosti teplota aspoň 22 stupňov. Tak chápem, že ti pri 19,5 môže byť zima. My máme v celom byte cez deň 21 stupňov, ale v izbách, kde trávime väčšinu času (robíme z domu pri PC), máme nastavených 22. Na noc všade 19.

jeiny
17. dec 2022

@kvaplakvapka my presne tak isto, 23-24 je nám akurát, behame v tričkách a ja s dcérou bosé, neznášam ponožky alebo čokoľvek na nohe😆

elly11
17. dec 2022

Preboha cooo väčšina píše ze 20 až 21 😱 mne je trochu zima keď je toľko.. Mame okolo 22 až 23 akonáhle klesne na 21.5 už to cítim

evica17
17. dec 2022

@jarmilka86 my mame cez deň tak 16-19 stupňov,ako kde a teda ja osobne v kraťasoch a tričku, deti v teplákoch a dlhom tričku (tam sa nevedia vyjadriť ešte,tak ich oblečiem podľa seba a nesťažujú sa) ,muž krátke tričko a tepláky. Ale aj keby mi je zima tak si dám tepláky a sveter, nebudem vykurovať zbytočne dom,ale cez deň nie je zima,veľa sa hýbeme,nesedime pred tv. Keď zakurime večer ,máme tak 19-20 v miestnostiach.

monikaj23
17. dec 2022

@babulkomale trápne

evica17
17. dec 2022

@k16k18 tak niektorí by zas umreli keby sa na verejných miestach tak kúrilo. Ľahšie sa tebe oblečie ako napr mne vyzlečie,nebudem predsa v zime chodiť v škole,práci,na urade v kratasoch

tehulka2011
17. dec 2022

24-25

cinky16
17. dec 2022

24-25 stupnov,pre mna optimum

cervenaruza123
17. dec 2022

My mame okolo 21 - 22 a aj to ked pridu navstevy, bezne sa stazuju, ze mame strasne horuco 😀 . Lenze ta pocitova teplota zavisi od viacerych veci, napriklad aj vlhkosti. Akoze nemam problem zakurit, ked nam je zima alebo dcerka chce behat chvilu nalahko, ale nemame problem si ani obliect na chvilu sveter, ked nam je chvilu chladnejsie, lebo sedime. Stalu teplotu sa snazime udrziavat nad 20 a uz potom podla pocitu, vlhkosti a inych veci.
Je to aj o zvyku. Ale napriklad aj vaha... Tucni ludia vseobecne pocituju zimu menej, mam dost tucnu znamu, ktora v zime chodi v tricku a svetri, lebo jej je horuco aj v mraze vonku, ked si da dalsiu vrstvu. Odkedy som pribrala, aj mne byva menej zima ako to bolo kedysi 😀 . Ved to ma clovek vlastne peknu izolacnu vrstvu tuku na sebe.
Aj je rozdiel, ci su v domacnosti deti, chori ci stari ludia. Ako tesnia okna, darmo je vysoka teplota, ked okna netesnia dobre, studeny vzduch trochu prudi a pocitovo to vytvara neprijemny pocit, az chlad. Je rozdiel ci su v byte od susedov vyhriate podlaha aj strop a vsetko ma znesitelnu teplotu a je rozdiel ked v dome sice vzduch ma hoci 25 stupnov, ale podlaha aj strop su vlastne velmi studene.
Teplota ako taka nie je jediny parameter a ten co niekde vydrzi v pohode pri 19 stupnoch by mozno v inej budove s inymi podmienkami vykuroval aspon na 23 a aj to by mu bola zima.

natalyasurova
17. dec 2022

23,5 keď ide muž do prace si dávam na 24,2🤣

summerparadise
18. dec 2022

Tiež musíme mať minimálne 23 v dome inak je tu fest chladno.. Obdivujem ako dokážete žiť v domoch pri teplotách pod 20 stupňov.... Asi je to o zvyku ale na to si teda zvykať nechcem 😄

zuziiiii
18. dec 2022

22

mamula20
Odpoveď bola odstránená
malinovka333
18. dec 2022

@zuzanockamt presne vsetky 19-21 no nne je pri tom zima.ziadne vypinanie na noc.neznasam ked vystrcim nos a mam ho studeny. Stale rovnaka teplota vsade dokonca aj v spalni si kurim.teda okrem spajzy. Pod 23 nejdem.ale tu sa hned treba povadit aj koli teplote.

malinovka333
18. dec 2022

@michaela16 ty si moj clovek.pri 21 by som zamrzla

malinovka333
18. dec 2022

@elly11 presne a este pisat ze pri 19 chodia v kratasoch. Potom ze maju plesne.21 stupnov je chladno.neznasam ked volakomu pridem a ma tokto studeny dom.mne je tam zima a potom sa neviem zohriat.

zuzanockamt
18. dec 2022

@malinovka333 Ja už som si zvykla,že tu na sociálnej sieti sú všetky ideálne - neprekurujú, deti nenosia pančuchy, papuče, nie sú choré, jedia iba zdravé potraviny, majú režim atď Chodím sa tu na tom zabávať.

viki_lv
18. dec 2022

Doma máme všade 23 stupňov, keď kurime v celom byte 1 radiatorom, ktorý je v strede bytu. Ale to kurime len keď sme doma. Akonáhle ideme preč, vypiname ho a otvoríme okno v kuchyni na vetracku, takže neviem na koľko klesne vtedy teplota, ale to nie sme doma. V práci nam "kúria" na 20 stupňov a to je taká ale že taká kosa, keď má človek sedavu prácu... Ale hlavne, že verejná správa ide príkladom. Nevadí, že plno ľudí už ochorelo kvôli tomu. Niektoré zimomrive kolegyne, ktoré si ľúbia doma zakúriť na 27 stupňov krbom, takto sedia v práci v 4 vrstvách oblečenia a mrznú. Nechápem ako niekto môže mať doma 20-21 stupňov.

erickatt
18. dec 2022

My drevom a neda sa to velmi regulovať. Ale uz aj 27- 28 bolo. NO zas drahy je zmrznuty ( diagnozy a tak,) a ja mam radsej chlad. V podstate celu zimu spíme on v teplej obývačke a ja v spalni a pootvorenym oknom.

kristiii
18. dec 2022

@malinovka333 tak ale to, že ty vnímaš 21 stupňov ako chladno, neznamená, že to tak isto vnímajú všetci. Mne momentálne ukazuje 21,1 a je mi fajn (som v dlhom pyžame). A to som teda zmrzlina. Ako 19 a kraťasy sú aj na mňa extrém, ale neznamená to, že niekomu to takto asi vyhovuje. Keď som bývala s mojím ex, tak to bolo presne, on v kraťasoch a stále sťahoval kúrenie a ja v mikine som stále pridávala 😆. Ľudia sú proste rôzni, nech si ma doma každý ako mu vyhovuje. Zlé je len, keď sa stretnú takéto dva protiklady v jednej domácnosti.

euie
18. dec 2022

Baby a to tu pisete teplotu na termostate alebo na teplomeri v izbe? U nas su to dve rozdielne veci, mame podlahove elektricke, podlahovku musim mat nastavenu na 24 aby som v miestnosti mala 21,5.