icon

Kontrolór okien

qwer2019
9. feb 2022

Ahojte. Keď som uspavala deti, zazvonil nám nejaký mladík, otvoril muž. Že či chceme skontrolovať okná, muž mu dal číslo a majú mu volať a dohodnúť sa. Bolo to teraz večer o 19tej. Príde mi to pofidérne, ale muž to berie vcelku seriózne. Máte skúsenosť z nejakým takým kontrolórom? Nemám z toho dobrý pocit, ale možno som len precitlivená.

vulka
9. feb 2022

@qwer2019 A akože, čo kontroloval na tých oknách? A koľko za to chcel peňazí?

gabriellka
9. feb 2022

Neviem z kade si. Ale u nás v nr takto chodili na sídlisku a označovali si byty. Zrovna aj včera o tom písali na fb nech ľudia nepúšťajú do vchodov hocikoho

xiaomi_
9. feb 2022

poznáme a vycalujú 500e že kontrolu

qwer2019
autor
9. feb 2022

@vulka ešte nekontroloval, majú mužovi volať a dohodnúť sa.

qwer2019
autor
9. feb 2022

@gabriellka zo Žiaru. Prosím ťa nedá sa ti sem dat link na článok? Muž si myslí, že zbytočne stresujem

qwer2019
autor
9. feb 2022

@xiaomi_ máš z tým skúsenost?

evica17
9. feb 2022

@gabriellka ako oznacovali si byty ?

@qwer2019 a pofla mna je to riadna blbost, v zivote sa.mi.to nestalo. Ocino jedine volal do firmy z kade ma okna, aby mu prisli dotiahnut cosi na nich, kedze klesli vlastnou vahou. Ale oni sami.od seba nechodia.

ewwe
9. feb 2022

ano chodia firmy na kontrolu okien, ziaden strach, u nas boli tiez, zvonia od bytu do bytu, skontroloval tesnenia na oknach a samozrejme zahlasil, ze tie gumicky su uz zle ze netesnia, ze nam to mozu prist vymenit suma cca 300e

iwesska
9. feb 2022

Nie je to pofiderne,robia to cely rok,rozne firmy. Nabulikaju ti,ze ti zadarmo skontroluju tesnost okien a za nastavenie potom pekne vycalujes.

gabriellka
9. feb 2022
abab
9. feb 2022

Určite by som do bytu nevpustila niekoho, kto si len tak zazvoní. Veď keď si chcem dať skontrolovať okná, zavolám si overeného odborníka s nejakými recenziami a za službu mu zaplatím. Aj u nás v lete chodili, tak cca 16-17 roční chlapci. Samozrejme okná máš v každej izbe, pekne si to tam popozerajú a ani nevieš kto to je...

gabriellka
9. feb 2022

@qwer2019 nechcem zbytočne stresovať. Nám tiež boli kontrolovať okna. Ale sused si dával kontrolovať. Bývame tu 4 rodiny tak zaklopali, vysvetlili a dohodli sme si termín. Možno to nie sú podvodníci. Napísala som ti len čo mi včera vyskočilo na fb

michal6677
9. feb 2022

aj mne tak skontroloval okna, povedal čo je zle a ako to opraviť a že ak chcem pride znova už za peniaze, to som odmietol ale využil som jeho rady a návody a spravil som to sám....sú to normálni zamestnanci firiem na výrobu a servis okien, chodia najme v zime keď nemajú toľko objednavok

xiaomi_
9. feb 2022

@qwer2019 ano, uz sme mali aj objednávku spisanú, ale našťastie to išlo zrušiť.... potom sme si zavolali oknarov a cena bola 30e

elizabet173
9. feb 2022

@qwer2019 aj k nám sa pratali, nakoľko mám okná nové, tak som im poďakovala, že nemám záujem. Keby som ich mala aj storočné, urobila by som to isté. Nepustím si do domu cudzích ľudí, ktorí sa mi do neho nanominujú. Môže to byť firma, ktorá vyrába okná, môže to byť forma, ktorá vyrába tesnenie do okien a môžu to byť ľudia, ktorí si obhliadnu byt, alebo dom, zistia, či sa oplatí ho prísť vybieliť, ako je chránený a pod.

qwer2019
autor
9. feb 2022

@elizabet173 nám hneď začal brechať pes, hneď dal vedieť ze mame alarm. Máme staforda. Prvý krát mi nevadilo, keď brechal.

michellemary
9. feb 2022

@qwer2019 Ja som z Kremnice, a u nás takto skutočne chodila firma kontrolovať okná, za kontrolu ako takú sa nič neplatí. Ale ak nájdu chybu, a ty si ju nimi budeš chcieť dať odstrániť, zaplatíš im podľa ich cenníka. (U pratety boli na základe toho, že jej dcéra im dala na rodičov kontakt.)

nenne27
9. feb 2022

@gabriellka presne, podvodnici po klokocine chodili a znacili si byty

oli18
9. feb 2022

Ja by som si nikoho do bytu nepustila tiež, keď ho nepoznám, ani jeho firmu. Nás tak doporučil známy, lebo pýtali od neho nejaké kontakty a my sme sa porúčali. Šikovný muž vie štubky podoťahovať aj sám.

danica2711
9. feb 2022

keď mám s oknami problém, tak sa obrátim na dodávateľa, nie? A keď problém nemám, načo mi bude nejaká pofidérna firma okná kontrolovať? Aj u nás pred časom zazvonili nejakí takíto, vysvetlila som im, že ich nepotrebujem, oni že keby som si to rozmyslela, nech im zavolám, strčili mi do ruky papierik s telefónnym číslom - nemali ani len vizitku, poslala som ich do teplých krajín

aalt
9. feb 2022

Este davnejsie sme mali v schranke letak na kontrolu okien. Google cislo nasiel ako servis okien. Aj mali stranku. Aj som im volal, ze zkontroluju, nastavia, vymenia co treba... Ale ked som im neskor volal, tak nedvihali.
A raz takto zvonil na dvere chlapik, ze spravi menovku na schranku. Doslova za par euro, tak sme zaplatili, mena ze ma opisame zo schranky, len sme potvrdili, no sranda. O par dni bola na schranke nalepena celkom pekna menovka. Spravil tak 1/³ bytovky, takze urcite byt opatrny, ale nie vsetci su podvodnici, mozno si len hladaju zakaznikov.