Ktoré hrnce sú zdravotne bezpečné a kvalitné?
Prosim vas.Poradte mi kt.hrnce su dobre a zdravotne nezavadne,ktore pouzivate a ste spokojne? Chcem si nakomplet vymenit vsetky hrnce.Moc sa do toho nerozumiem..Ktore su dobre ? Z akych materialov?
Ja si tiež rada vypočujem tipy 🙂. Mám 1 Tefal Ingenio a rozmýšľam, že ostatné hrnce vymením tiež za túto radu. Je nezničiteľný, veľmi ľahko sa čistí a môže ísť aj do rúry. Mám taký bez toho červeného kolieska - ukazovateľa teploty.
@jazula ja používam orion grande tie idú aj do rúry práve preto som ich kupovala
Ja mam kvalitne nerezove s hrubym dnom. Len pozor, treba s tym vediet varit (v smaltovanych napr. vobec varit neviem, ucila som sa v nereze). Nasi maju zepter, ja prevazne berghoff. Ale ono staci sa ist realne pozriet niekde, kde predavaju hrnce a potazkat...
Napr. na fabiny som pocula dobre recenzie, aj ked tie su celkom drahe...
Mam tescoma prezident cesky výrobca a som spokojná.Treba pozrieť reálne v predajni a potom kúpiť cez net kde je dobrá cena.
A co je lepsie smalt.nerez alebo keramika?ja popravde mam hocijake hrnce co som podostavala.miektore mam este po mojej mame..ale chcem si kupit jednu kompletnu sadu.ja potrebujem. Velke hrnce varim pre 7 ludi denne.ale samozrejme aj mensie treba na vajicka a take veci no...a najlepsie aj panvice ked mi poradite
A eate do truby daku rajnicu aj s vrchnym krytom
@henka123123 pozri Blaumann. Ja som spokojná.
@henka123123 hocijaké nerezové, nemusia byť ani značkové. V Ikei kúpiš sadu do 70€, alebo aj Tefal. Vygugli si. Ja mam uz 20 rokov nerezovu sadu z Billy, stala asi 50€ a stale sluzi.
@henka123123 ale na co chceš kupovať keď ich máš habadej?
@stellarstar lebo chcem mat 1 sadu..kupim tie nerezove.teraz mam ze 3 smaltove.3 nerezove..3 ani neviem ake to su...proste chcem jeden druh len.
Keď variť pre 7 ludi tak hrnce zo sady môžu byť pre teba primale.popozeraj si to.
@janinah ved ano popozeram si to..mam 2 velke a 1 stredny teraz nerezovy kt. Si necham a ostatne dam prec..a dokupim uz len nerezove..
Nerez je najlepsi material na hrnce, najlepsie su tie s tazkym sendvicovym dnom. Znesu naozaj vsetko, so smaltovanymi treba opatrne zaobchadzat, lebo smalt sa moze otlct. Ked ti treba velke hrnce, kupuj solovky, kazdy vyrobca ma aj sady, aj samostatne velke hrnce rovnakej sady.
Mam nerezovy pekac, ktory moze ist aj na sporak, aj do rury, veko sa da pouzit rovnako ako spodok. Nieco taketo https://dajar.sk/ovalny-nerezovy-pekac-s-rostom...
mám nerezové,tescoma.Panvice mám s nepriľnavým povrchom.
...a ktoré sú tie zdravotne závadné? 🤔
Kvalitnym nerezovym nesliapnes vedla, najma takym, ktory ma hrubsie steny a najma dno. Ja sa uz vyhybam vsetkym, ktore maju zaklad hlinik a su potiahnute teflonom, keramickou vrstvou, titanovou (vsetky som mala, pristupovala k nim s citom, aj tak sa poskriabali), dokonca som videla uz aj kvazi kameninove. Lenze akonahle sa poskriabu, tak uz nie su nezavadne. Aj smalt je vraj ok.
@hradnapani Za závadny odjakživa povazujem teflon a hliník, niektoré kvázi keramické povrchy..aj nepoškodene..najmä pri vyšších teplotách ..
@henka123123 u nás sa varí väčšinou v nerezovou 10L z ikei je neznicitelny používaný takmer denne už pár rokov...
Ja mám roky nerezovú sadu tescoma tulip, hrnce sú také baňaté . Majú hrubé dno, varí sa dobre, umývačku tiež zvládajú dobre. Ja vyberám, aby boli ťažké, I panvice a vyhýbam sa teflonu. Nemám k nemu dôveru.
Určite kvalitné nerezové hrnce a smaltované. Smaltované mám len 2, väčší a menší, používam keď varím kyslé jedla ako kapustnica alebo paradajkové polievky, omáčky, vyslovene na kyslé jedla.

Tescoma Home profi