icon

Kuchynská linka od stolára alebo z obchodu

24. aug 2025

Máte skúsenosti? Kuchynská linka je cenovo prístupnejšia od stolára,alebo dať si vyhotoviť cez kamený obchod,napr.Sconto,Asko...

Strana
z3
lizatko1009
24. aug 2025

za mna a o, plus vyrobi presne to, co potrrebujete vy, obchody maju predvolene komponenty, ak by som ja takto kupovala, tak mam 2x nevyuzity roh

tetapetra
24. aug 2025
@lizatko1009

za mna a o, plus vyrobi presne to, co potrrebujete vy, obchody maju predvolene komponenty, ak by som ja takto kupovala, tak mam 2x nevyuzity roh

@anonym_autor ako píše @lizatko1009

cyberk
24. aug 2025

To je asi jedno, a rohy uz maju poriesene aj predajne. Ak by som chcela nieco obycajne - vzhlad hnede drevo npr tak od stolara, ak nieco luxusne tak predajnu.

lizatko1009
24. aug 2025
@cyberk

To je asi jedno, a rohy uz maju poriesene aj predajne. Ak by som chcela nieco obycajne - vzhlad hnede drevo npr tak od stolara, ak nieco luxusne tak predajnu.

@cyberk chces mi povedat, ze sconto, ikea a apol ma luxusne kuchyne a stolár ak si vypytas material, tak nevyrobi? fakt?

deedol
24. aug 2025

za mna urcite overeny stolar.

tramtada31
24. aug 2025
@lizatko1009

@cyberk chces mi povedat, ze sconto, ikea a apol ma luxusne kuchyne a stolár ak si vypytas material, tak nevyrobi? fakt?

@lizatko1009 podľa mna to myslela tak, že stolár si za kvalitnejsie prevedenie/materialy vypyta aj vela penazi…
Ja by som plusmi sa priklonila tiež k predajniam, vieš si to pozriet, na čom sa dohodnete, to plati, pri stolárovi máš vacsi risk, že zoberie zalohu a dodá tovar neskôr alebo ho nedodá vôbec a hlavne nevidis dopredu, čo si objednavas. Videla som aj pekne kuchyne od stolára, aj úplne prisernosti, ale to je aj od vkusu.

viestta
24. aug 2025

kym nepotrebujes nejaky nestandard alebo sa zmieris s tym, ze nie vsetko ti presne sadne do priestoru, moze byt sektor z obchodu cenovo (trosku) vyhodnejsi, ale ked mas linku na mieru, tak ju mas presne taku aku chces a za to sa oplati priplatit. Hlavne hladat stolara podla referencii, su rozni a kvalitou vyhotovenia sa mozu lisit. Ale za kvalitnu robotu sa oplati priplatit, linku kupujes na najblizsich 20 rokov

cyberk
24. aug 2025
@lizatko1009

@lizatko1009 tak zrovna tie dve nie… ale inak firmy, co sa specializuju na kuchyne ano 🙂

mamina7070
24. aug 2025

za mna ikea a pod jednak kvoli zaruke jednak dopnis kedy chces comchces (ja som doplnala vysuv po 10 rokoch
a kvalita je dobra nemas stres ako zo stolar urobi atd

autor
24. aug 2025

Dakujem veľmi pekne za vase nazory

anonym_d108b3
24. aug 2025
@anonym_autor

Dakujem veľmi pekne za vase nazory

IKEA nie je na mieru. Po poslednej tohtoročnej skúsenosti linky za 6000€ cez ikeu, a čakacej dobe 7 týždňov po zaplatení, som si povedala ikeu už nikdy viac. Mám aj výhrady, proste slabota. A to som robila už tretiu linku z Ikei behom 6 rokov. Teraz ideme cez mobelix. Ta bude presná na mieru. Už zameranie joo na inej úrovni. Síce o polovicu drahšia, ale obrovský výber dekorov s rôznych vychytávok. Od stolára by som určite nebrala kuchyňu.

anonym_16c68c
24. aug 2025

@anonym_autor Stolár je drahší. A stolár ti všetko urobí. Ale skús si dať urobiť cenovú ponuku a uvidíš. My sme boli pozrieť na linku aj v Merkury, ale tá ochota a recenzie nás odradili. Nakoniec sme kupovali v našom meste v predajni a tam nám predavačka ukázala lacné linky, ale aj drahšie. Vybrali sme si takú strednú cestu. Vyskladali ako sme potrebovali, tvár mala L . A tú čo sme si vybrali tak skrinky, už boli zložené. My sme si ich len zavesili a dali zástenu a pracovnú dosku. Dres nám dali do pracovnej dosky oni . Ale v tej predajni by nám to aj prišli urobiť , keby sme to nevedeli. Máme ju tri roky a zatiaľ sme spokojný. Suseda dávala stolárovi bielu robiť a už ju má žltú, tam kde jej svieti slnko a už sa jej dvierka odlepuju, čo má pri sporáku.

biba_18
24. aug 2025

máš 3 možnosti
- stolár
- predajňa
- štúdio
predajňa a štúdio sa líša tým že štúdio ti naozaj urobí čokoľvek si budeš priať na mieru. oproti stolárovi to bude ale oveľa drahšie, štúdiá povačšinou nejdú do lacných materiálov. určite aj stolár by ti vyrobil linku z drahých materiálov - ale oni sa zas nijak extra nezaoberajú dizajnom. a predajňa sa nebude zaoberať tvojimi šepciálnymi požiadavkami - keď máš atyp kuchyňu, tam je to boj…

laila22
24. aug 2025
@cyberk

@cyberk ja by som to volila naopak.. myslím že v obchodoch až taký luxus nenájdeš... Takže za mňa, luxus=linka na mieru....

lizatko1009
24. aug 2025
@anonym_16c68c

@anonym_autor Stolár je drahší. A stolár ti všetko urobí. Ale skús si dať urobiť cenovú ponuku a uvidíš. My sme boli pozrieť na linku aj v Merkury, ale tá ochota a recenzie nás odradili. Nakoniec sme kupovali v našom meste v predajni a tam nám predavačka ukázala lacné linky, ale aj drahšie. Vybrali sme si takú strednú cestu. Vyskladali ako sme potrebovali, tvár mala L . A tú čo sme si vybrali tak skrinky, už boli zložené. My sme si ich len zavesili a dali zástenu a pracovnú dosku. Dres nám dali do pracovnej dosky oni . Ale v tej predajni by nám to aj prišli urobiť , keby sme to nevedeli. Máme ju tri roky a zatiaľ sme spokojný. Suseda dávala stolárovi bielu robiť a už ju má žltú, tam kde jej svieti slnko a už sa jej dvierka odlepuju, čo má pri sporáku.

@anonym_16c68c lebo ai vybrala foliu a nie striekanu

laila22
24. aug 2025
@anonym_16c68c

@anonym_16c68c ja som mala jednu z interiérového štúdia a druhú mám od stolára. Musím povedať, že ta zo štúdia bola niekoľko násobne drahšia. Od stolára som tiež spokojná, mám ju 13ty rok. Nič sa neodliepa, ani dvierka nedostávajú. Navrhla som si ju sama, ale stolár mi neurobil niektoré detaily, ako som si predstavovala... Detailné posun napr. O 2mm, otváranie dvierok na opačnú stranu..... Inak linku mi robil svojho času veľmi vychýrený stolár na modrej streche.. veľkú reklamu si tam urobil, ale nakoniec skončil v súdnom procese.. pobral zálohy a nedodal zákazky. Mala som šťastie, že mne dodal všetko čo som chcela. Ale nebolo to 100% ako z interiérového štúdia... Ale v konečnom dôsledku som spokojná. Linka slúži,je stále ako nová..

sulavikova
24. aug 2025

@anonym_autor ja mám rustikálnu od stolára, nakoľko stena je postavená z použitého stavebného materiálu a je tak krásne krivá, že on bol jediný, ktorý bol aj ochotný aj schopný linku dokončiť.

katica06
24. aug 2025

Za mňa overený stolár. Mám kuchyňu od stolára , bud mať 18 rokov, kvalitná práca. Všetko vyrobili ako som im nakreslila, prišli nastavili, namontovali. Nič tej mojej kuchyni nie je, dúfam že vydrží ešte dlho. Za tú dobu si suseda vystriedala štyri, jedno horšie ako druhé.

anonym_b63552
24. aug 2025

No ja určite odporúčam stolára a nešetriť na kuchyni. Je to vec a nábytok, ktorý využívaš stokrát za deň. To proste musí byť urobené riadne a kvalitne a hlavne to musí vyzerať. Žiadne asko, ikea a podobné hovadiny. Alebo to kuchynské studio, ale isto nie nejaký bežný obchodný dom. Kuchyňa je príliš dôležitá vec na to, aby bola lacná a šmejdová.

rachel36a
24. aug 2025

@anonym_autor od stolára určite nie je linka cenovo pristupnejsia, keďže je to výroba na mieru...ale máš všetko presne tak ako si vyberieš...ja som za stolara

glorikarebeka
24. aug 2025

Na mieru,je to síce drahšie ale predsa len nieje to na rok ani dva
Len musí byť ozaj overený stolár

lizatko1009
24. aug 2025
@rachel36a

@anonym_autor od stolára určite nie je linka cenovo pristupnejsia, keďže je to výroba na mieru...ale máš všetko presne tak ako si vyberieš...ja som za stolara

@rachel36a nas vysla lacnejsie ako ked som si to iste isla dat nacenit v sconte, este v starej kika, mobelixe aj v decodome sme boli aj v dankuchen. Pricom by som mala v tychto obchodoch ako sconto 2 x nevyuzity roh, ale pisem vela robi material, uchyt, otvaranie a co ide dnu. Tuez som chcela napriklad pracovnu dosku kamen, ale ked mi nacenili za 2800e len dosku, tak som si to rozmyslela.

rachel36a
24. aug 2025
@lizatko1009

@rachel36a nas vysla lacnejsie ako ked som si to iste isla dat nacenit v sconte, este v starej kika, mobelixe aj v decodome sme boli aj v dankuchen. Pricom by som mala v tychto obchodoch ako sconto 2 x nevyuzity roh, ale pisem vela robi material, uchyt, otvaranie a co ide dnu. Tuez som chcela napriklad pracovnu dosku kamen, ale ked mi nacenili za 2800e len dosku, tak som si to rozmyslela.

@lizatko1009 to si neviem predstaviť ako sériová výroba vysla drahšie ako linka na mieru...ja mam linku za 5,5 tisíca...v obchode cca 2,8 tisíca...ake mam presne na cm ako som chcela, vrátane kvalitných materialov

dceramamababka
24. aug 2025

@anonym_autor tiež som riešila rovnaký problem pred asi 2 rokmi. Nevedela som o ziadnom dobrom stolarovi. Tak sme dali robit do studia DanKuchen. Je pravda že cena je vyssia, ale zasa kvalita 100%. Nakoniec som rada. Rozmer (rohova) je 2m x 4m. Plus stol s policou na stene, pan prisiel, zameral, navrhol kuchynu, zavolal nas na konzultaciu, potom zadal do vyroby. Čakali sme asi 3 mesiace. Zmontovana bola za pol dňa. Velmi kvalitná práca aj material, lahko sa udrziava. Jedine čo lutujem, ze som sa dala odhovorit od rohoveho vysuvneho systemu. A cena keď som zratala kuchynsku linku celu s prac. doskami, zástenami, varnú dosku, rúru a mikrovlnku + výsuvne kose na odpadky - cca 15 000.
Može sa to zdať vela. Ale nie su vidieť ani najmensie znamky pouzivania vyzera a vsetko funguje ako prvý deň. Vyzera to ze bude takto funkčná dlhé roky. Skúsim niečo odfotiť.

dceramamababka
24. aug 2025
@dceramamababka

@anonym_autor tiež som riešila rovnaký problem pred asi 2 rokmi. Nevedela som o ziadnom dobrom stolarovi. Tak sme dali robit do studia DanKuchen. Je pravda že cena je vyssia, ale zasa kvalita 100%. Nakoniec som rada. Rozmer (rohova) je 2m x 4m. Plus stol s policou na stene, pan prisiel, zameral, navrhol kuchynu, zavolal nas na konzultaciu, potom zadal do vyroby. Čakali sme asi 3 mesiace. Zmontovana bola za pol dňa. Velmi kvalitná práca aj material, lahko sa udrziava. Jedine čo lutujem, ze som sa dala odhovorit od rohoveho vysuvneho systemu. A cena keď som zratala kuchynsku linku celu s prac. doskami, zástenami, varnú dosku, rúru a mikrovlnku + výsuvne kose na odpadky - cca 15 000.
Može sa to zdať vela. Ale nie su vidieť ani najmensie znamky pouzivania vyzera a vsetko funguje ako prvý deň. Vyzera to ze bude takto funkčná dlhé roky. Skúsim niečo odfotiť.

@dceramamababka Zabudla som napisat ze v tej cene je sj drez a umývačka a výsuvný digestor.

nelka93
25. aug 2025

My máme cez mobelix, bola robená na mieru a presne na našu stenu. Cele aj so spotrebičmi vyšla 10000, ale je teda veľká, do L a na dĺžku ma cez 4 metre

zexeh
25. aug 2025
@dceramamababka

@dceramamababka Zabudla som napisat ze v tej cene je sj drez a umývačka a výsuvný digestor.

@dceramamababka máme rovnako veľku linku podobne riešenú ale po strop na mieru. Ešte ktomu dosť atypicky roh (stupačka) + ostrovček 2x1,5m premiovejšie materiály. Cena 25k ale davaju normálne zlavy do 50% na linky. No čiže stala 14k€. Bez spotrebičov. Tento rok kúpená. Čiže študio nieje až tak o veľa drahšie. Ak si chce autor priplatiť može zvážiť.

adonish
26. aug 2025

@anonym_autor na byte som mala z kuchynského studia, na dome od stolara. Po porovnaní by som si vybrala uz len stolara. Krasna praca, prepracovane do detailov. Mame ju 5 rokov a nevidim na nej ziadne chyby.

yna1
26. aug 2025

tych moznosti mas dnes aj viacej, ale ked ti ide aj o cenu, tak myslim, ze vyskladat si v nejakom obchode ti bude najlepsie. kamaratka nedavno tak kupovala cez Kondelu, tam si vies vyskladat skrinky, tak aby ti to sedelo, co je super a montaz uplne easy.

hianicka13
28. aug 2025

@yna1 Ano, tam sa da tiez pekne vyskladat, nemaju sice tolko akoze variantov ako v kuchynskom studiu nejakom, ale je z coho vyberat a maju nadcasove kusky, take neutralne, co sa lahko potom aj kombinuju ak je kuchyna spojena s obyvackou.

Strana
z3