Kúpili sme byt a chcem vymeniť vložku zámku
Dobrý deň, rád by som sa opýtal, kúpili sme byt a chcem vymeniť vložku zámku, dvere sú s jedným zámkom, myslím ze niesú bezpečnostné.
Ak by došlo ku napr vykradnutiu, je problém ze som si menil zámok sam alebo je nutná výmena zámočníkom aj s nejakým potvrdením?
S akými vložkami ste spokojný? Mate nejaké skúsenosti?
Ďakujem za rozumné odpovede.
Chod do obchodu a kup si novu vlozku a este pridavny zamok. Namontovat mozes aj sam, ak to zvladnes
Ak by došlo ku napr vykradnutiu, je problém ze som si menil zámok sam alebo je nutná výmena zámočníkom aj s nejakým potvrdením?
To je len 1 srob, nemusis mat potvrdenie, ale ak myslis na POISTOVNU, tak to by bolo treba precitat jej male mikro pismenka, alebo tma rovno zavolat, pretoze clovek nikdy nevie, coho su schopni ako "vyluky", ak ti zamok ale funguje, vymenis ho rovnako kvalitne, ako odbornik.
Vlozky idu od 10-15eur az po 200eur, tak tazko povedat.. Pozor na tie, ktore uz boli prekonane (tj, existuju rozne univerzalne kluce za par desiatok eur a podobne).
A este jedna vec, ak sa odchadza z bytu, treba ZAMKNUT, nestaci zabuchnut, to je potom lahke otvorit neopravnene.. Behom par sekund. Ak sa zamkne, je to narocnejsie (ale stale nie nemozne). Takze ak mas v byte nejake miliony z crypta, alebo z inych zdrojov, treba poriadny sejf, alebo ine triky, samozrejme 🙂
Mnoho ludi robi nevedome chybu, ze len zabuchne, ved je tam gula, "to neotvori nikto", no otvori, takze POZOR NA TO..
@martin5556 pokial ti byt vykradnu a nemas bezpecnostne dvere od poistovne cakaj velky trt makovy, ty sa z toho velmi pekne vyvlecu a to s tou vlozkou si robis srandu?
jeden zamok neznamena ze nie je 3bodovy

Off topic, ale ak nie sú bezpečnostné, tak by som nemenila len zámok, ale celé dvere