icon

Malé hnedé lietajúce chrobáčiky

cejthyu
9. aug 2023

Ahojte, vedeli by ste pomôcť čo to môžu byť za chrobákov? Sú maličké, hnedé a lietajú. Nachádzajú sa v spálni najprv na parapete, zemi a teraz už aj na posteli na plachte a pod vankúšom. Ráno nikde nič, a keď prídem z roboty ich nájdem aj 50 popadaných, mrtvých v spálni. Je úplne jedno či je otvorené okno alebo nie. Sieťky mám. Nemáte nejaké skúsenosti ako sa ich zbaviť?

Malé hnedé lietajúce chrobáčikyMalé hnedé lietajúce chrobáčiky
kamowa
9. aug 2023

Ahoj, ak sa nemylim, byvaju v potravinach. Skus si pozriet vsetky muky a pre istotu aj ostatne trvanlive potraviny v domacnosti...

skodulienka
9. aug 2023

ja som ich mala v čajoch

veronika33
9. aug 2023

máš ich určite niekde v potravinách, pozri všetko, vedia sa dostať aj cez igelitový sáčok, cez papierový úplne bez problémov, radšej mávam múku cestoviny v plastových dózach, tam sa nedostanú...

mima172
9. aug 2023

Volajú sa "Chlebovec", máme ich aj my, bojujem s nimi už dlho. Cez zimu je pokoj a v lete otras. Údajne chodia cez stúpačky. A ako baby píšu, paci sa im v čajoch, sypkých potravinách a strukovinách. Zrovna včera som vyšmarila kuskus, mala som zle (šikmo) zavretý pohár a už tam boli 🤬

mima172
9. aug 2023

* alebo potemník skladový (ja ho poznám pod názvom chlebovec)

blondinka95
9. aug 2023

@cejthyu ja som to mala v strukovinách 🙂

cejthyu
autor
9. aug 2023

@veronika33 tak zajtra sa pozriem čo mám v kuchyni, len zvláštne že v kuchyni sa neobjavia resp. nevidno ich a v spálni kde jedlo, potraviny nie sú tak sa objavia každý deň.

surama
10. aug 2023

@cejthyu Noo to mozes komplet celu kuchynu prejst. Idu vsade.

simsalabim
10. aug 2023

@cejthyu nemas v spalni nejake bylinkove vonave vrecusko? Aj odtial by mohli ist.

martyzpp
10. aug 2023

@cejthyu ach, aj my s nimi bojujeme. Prve roky vo sme tu byvali sme raz za cas nasli jedneho. Ale toto leto ich je kopec. Raz som ich nasla v caji, ten som hned vyhodila ale stale su tu. Mam tiez pocit, ze idu cez stupacky, lebo sme prerobili v oktobri kuchynu a najviac ich je okolo hadice z digestora, ktora vedie do stupaciek.

dorinecka45
10. aug 2023

@cejthyu v spalni? Poviem ti moj pribeh...my sme ich mali v detskej izbe, stale sa tam kotili, nevedelj sme odkial.a potom sme sa to docitali o par rokov neskor... maly mal matrac s pohankou. Nikdy by ma to nenapadlo, z tej postele uz davbo vyrastol matrac ma uplne iny, chrobaciky uz nemame.ale po rokoch aom sa docitala ze sa radi zabyvaju v matracoch s pohankou a podobnymi blbostami.

samimami777
10. aug 2023

Ako baby píšu , väčšinou sú v potravinách. Treba celú kuchyňu aj špajzu vyhádzať a popozerať. Všetko sypké , ryža , strukoviny, drobná cestovina, pozor aj v korení!!! (Ja som ich aj v chilli našla 😅 aj v paprike) a moooc ľúbia čaje , do tých sa aj cez plastový obal prekúsali aj cez papierové vrecká dovnútra .... Treba všetko veľmi dobre popozerať, povyhadzovat a dobre počistiť. Postupne budú miznúť ale je to traaaapenie. Mali sme ich len jeden rok ale stačilo mi 😒

cejthyu
autor
10. aug 2023

@dorinecka45 tak to mi ani nehovor, lebo ak by to bolo v matraci asi vyskočím z okna. Kupovala som ich pred 2rokmi, čistý tempur žiadny pridané iné materiály ako kokos pohánka atď. Skúsim všetko pokukať v kuchyni a všade v spálni. No je to otrasné keď toto musím denno denne riešiť. A nič na to nezaberie

veronika33
10. aug 2023

@cejthyu ak máš ozonovač, tak kvety mimo miestnosti, v ktorej ideš ozonovač zapnúť a ten usmrtí všetko, my sme si ho kúpili ešte v časoch covidu, na jednej chate ktorú sme si prenajali nás doštípali ploštice a toho som sa obávala, aby sme si domov nepriniesli, tak všetko čo sme tam mali sme v jednej miestnosti tiež radšej ozonovačom vydenzifikovali...

silvia152
11. aug 2023

Aj my sme ich mali. A tazko sa ich zbaviť. Najviac ich bolo v chilli alebo v pálivej paprike. To sme zistili az po roku. Dostali sa aj do uzavretej fľaštičky s chilli. Vsetko treba pokontrolovat a vyhodit.

cejthyu
autor
12. aug 2023

@silvia152 kuchynu som skontrolovala tam som nic nenasla. Avsak v posteli v uloznom priestore som nasla, tak som vsetko vycistila a vystriekala tak uvidim ci sa to znormalizuje. Vyskusam aj ten ozonovač. Ďakujem za rady.

mira0611
14. aug 2023

@cejthyu nemas levandulove vankusiky v skrini?

cejthyu
autor
15. aug 2023

@mira0611 asi som prisla na to, co to bolo. Mala soˇ v posteli v uloznom priestore taky obilninovy vankus, ktory mozes zohriat v rure alebo v mikrovlnke.

mira0611
15. aug 2023

@cejthyu super, ze si nasla príčinu 🙂

adrienne18
Autor odpoveď zmazal