icon

Mám nárok na vrátenie peňazí od majiteľky bytu?

9. feb 2022

Bývam od konca novembra v byte kde nefunguje kúrenie , mesiac mi vravela že to je tým že tam nikto rok nebýval že sa to rozkúri— nič.
Za cely čas tu boli asi 7 krát rôzni kurenari, kotlári, nikto nebol schopný to spraviť a ja bývam v prízemnom byte s 1,5 ročným dieťaťom v 18-19 stupňoch.
Vždy keď jej napíšem že v akom to je štádiu, či sa niečo rieši stále len “urgujem ich každý deň “
Teraz mi ešte aj zvýšili energie na 100€ ešte mi napisala že “asi na zimu zdvíhajú” , takze zvýšili mi energie na 100€ kvôli kureniu? Ktoré mi nejde? Ja už neviem , take mám nervy , nechcela som z tohto bytu odchádzať cítim sa tu dobre až na tu zimu, ešte som si musela aj za vlastne peniaze kúpiť ohrievač za 60€ , čo kebyže som ja majiteľ a byva umňa matka na rodičovskej s malým dieťaťom a nebola som schopná jej na obhliadke povedať že nejde kúrenie a teraz to neviem ani vyriešiť tak kúpim ten ohrievač ja.

hipuska
9. feb 2022

A zaco chces vrátiť peniaze? Za nájom? Všetko bude v zmluve ale podľa mňa ti peniaze nevráti. Musela by si ísť súdnou cestou. Pozerala by som sa po inom byte, pozrela podmienky výpovede, aby si neprišla ešte aj o depozit, ak si nejaký vložila.
Ale teda, vydržala si pekne dlho....

kittykat22
9. feb 2022

za najom ktory si zaplatila a byvala tam, peniaze spat nedostanes. Pretoze si tam byvala. Mas narok na vratenie kaucie - pretoze byt je nepouzitelny.

autor
9. feb 2022

@kittykat22 za nájom peniaze nechcem. Ale nech to kúrenie proste dá úplne odstaviť a nech mi zníži energie. Kauciu si vypýtala 3 nájmy cez 1500€ som jej dala , takze to by som poprosila aby mi vrátila 😉

lobic
9. feb 2022

podla mna ich asi nedostanes, to uz neviem co by bolo keby majitelia bytov za toto davali naspat 🙂 to by bola raritka 🙂

zojazoja
9. feb 2022

no ved ked nekurite, tak asi budete mat preplatky. za minuly rok. podla toho ako mas zmluvu postavenu. mas v zmluve uvedenu sumu zvlast za najom a zvlast cenu energii? mas v zmluve uvedene ze 1x rocne sa robi vyucotvanie energii? alebo mas zmluvu postavenu tak, ze mas len jednu sumu platby, ktora obsahuje aj cenu najmu aj energie spolu?

autor
9. feb 2022

@zojazoja mám v zmluve nájom + cena za energie.
Lenže ona mi furt pindá keď tie radiátory vypinam , stále mi hovorí že ich musím mat zapnuté ale načo keď sú studené ??? Podľa mna keď je ten radiátor zapnutý tak on prijíma to teplo z kotla ale keďže je dojekazeny tak ho nevydáva zo seba von. Teda aspoň si myslím 😃 ona mi ešte termostat nastavila na 30stupňov - radiátory vypeckovala na 5ku a radiátory studené celu zimu

kittykat22
9. feb 2022

odstahuj sa normalne. Chces spat kauciu a koncis. Nebudes s dietatom v byte kde nejde kurenie v zime. Neblazni.

tosomja
9. feb 2022

No my co sme platili 3 mesiace depozit, tak pri odchode až vrátil. Pýtal sa pri nedoplatku ci ma stiahnuť z toho, alebo si zaplatíme. Ale zase keď nám nešlo kúrenie, upchaty radiátor, tak nám dal radiátory a zatiaľ poriesil a tak isto keď sme mali pleseň, a zistilo sa, že zle tesnia okna, tak sme si vyčistili, vymaľovali, neplatili sme ten mesiac najom a okna dal zatesnit.
Všetko treba komunikovat
My sme mali v zmluve napísané, že malé opravy do 30e si hradime sami a zvyšok on. Aj tak bolo.
Neviem, či vám niečo vráti, skôr by som jej navrhla, že nech vám nezvýši kým nedá do poriadku kúrenie, lebo máte výdavky navyše a zase elektriku budete mat vyššiu spotrebu tým pádom.

loldi2
9. feb 2022

Asi by som sa odsťahovala. Ako chápem, že je zbytočné platiť za niečo čo teda nefunguje a ešte ti za teplo aj zvýši taxu a ty si aj napriek tomu musíš proste kúpiť ohrievač a míňať navyše elektriku. Našla by som si niečo iné