Mám nárok na vrátenie peňazí od majiteľky bytu?
Bývam od konca novembra v byte kde nefunguje kúrenie , mesiac mi vravela že to je tým že tam nikto rok nebýval že sa to rozkúri— nič.
Za cely čas tu boli asi 7 krát rôzni kurenari, kotlári, nikto nebol schopný to spraviť a ja bývam v prízemnom byte s 1,5 ročným dieťaťom v 18-19 stupňoch.
Vždy keď jej napíšem že v akom to je štádiu, či sa niečo rieši stále len “urgujem ich každý deň “
Teraz mi ešte aj zvýšili energie na 100€ ešte mi napisala že “asi na zimu zdvíhajú” , takze zvýšili mi energie na 100€ kvôli kureniu? Ktoré mi nejde? Ja už neviem , take mám nervy , nechcela som z tohto bytu odchádzať cítim sa tu dobre až na tu zimu, ešte som si musela aj za vlastne peniaze kúpiť ohrievač za 60€ , čo kebyže som ja majiteľ a byva umňa matka na rodičovskej s malým dieťaťom a nebola som schopná jej na obhliadke povedať že nejde kúrenie a teraz to neviem ani vyriešiť tak kúpim ten ohrievač ja.
za najom ktory si zaplatila a byvala tam, peniaze spat nedostanes. Pretoze si tam byvala. Mas narok na vratenie kaucie - pretoze byt je nepouzitelny.
@kittykat22 za nájom peniaze nechcem. Ale nech to kúrenie proste dá úplne odstaviť a nech mi zníži energie. Kauciu si vypýtala 3 nájmy cez 1500€ som jej dala , takze to by som poprosila aby mi vrátila 😉
podla mna ich asi nedostanes, to uz neviem co by bolo keby majitelia bytov za toto davali naspat 🙂 to by bola raritka 🙂
no ved ked nekurite, tak asi budete mat preplatky. za minuly rok. podla toho ako mas zmluvu postavenu. mas v zmluve uvedenu sumu zvlast za najom a zvlast cenu energii? mas v zmluve uvedene ze 1x rocne sa robi vyucotvanie energii? alebo mas zmluvu postavenu tak, ze mas len jednu sumu platby, ktora obsahuje aj cenu najmu aj energie spolu?
@zojazoja mám v zmluve nájom + cena za energie.
Lenže ona mi furt pindá keď tie radiátory vypinam , stále mi hovorí že ich musím mat zapnuté ale načo keď sú studené ??? Podľa mna keď je ten radiátor zapnutý tak on prijíma to teplo z kotla ale keďže je dojekazeny tak ho nevydáva zo seba von. Teda aspoň si myslím 😃 ona mi ešte termostat nastavila na 30stupňov - radiátory vypeckovala na 5ku a radiátory studené celu zimu
odstahuj sa normalne. Chces spat kauciu a koncis. Nebudes s dietatom v byte kde nejde kurenie v zime. Neblazni.
No my co sme platili 3 mesiace depozit, tak pri odchode až vrátil. Pýtal sa pri nedoplatku ci ma stiahnuť z toho, alebo si zaplatíme. Ale zase keď nám nešlo kúrenie, upchaty radiátor, tak nám dal radiátory a zatiaľ poriesil a tak isto keď sme mali pleseň, a zistilo sa, že zle tesnia okna, tak sme si vyčistili, vymaľovali, neplatili sme ten mesiac najom a okna dal zatesnit.
Všetko treba komunikovat
My sme mali v zmluve napísané, že malé opravy do 30e si hradime sami a zvyšok on. Aj tak bolo.
Neviem, či vám niečo vráti, skôr by som jej navrhla, že nech vám nezvýši kým nedá do poriadku kúrenie, lebo máte výdavky navyše a zase elektriku budete mat vyššiu spotrebu tým pádom.
Asi by som sa odsťahovala. Ako chápem, že je zbytočné platiť za niečo čo teda nefunguje a ešte ti za teplo aj zvýši taxu a ty si aj napriek tomu musíš proste kúpiť ohrievač a míňať navyše elektriku. Našla by som si niečo iné

A zaco chces vrátiť peniaze? Za nájom? Všetko bude v zmluve ale podľa mňa ti peniaze nevráti. Musela by si ísť súdnou cestou. Pozerala by som sa po inom byte, pozrela podmienky výpovede, aby si neprišla ešte aj o depozit, ak si nejaký vložila.
Ale teda, vydržala si pekne dlho....