Mám si dať prelepiť červenú kuchyňu na bielu?
Ahojte, mám si dať prelepiť červenú kuchyňu na bielu ? Neviem sa rozhodnúť. Poraďte prosím 🙂 ďakujem . Foto v komentári
@negymama to nie je veľká plocha,je to iba kuchynská linka. Sú biele steny,ak sa nechystajú maľovať,tak tá biela linka tiež časom zanikne (teda,ak ostane taká biela aj po rokoch užívania) 😏. Neskôr ju bude vytáčať každý fľak na nej, nebodaj,ak ten olep tým šuchaním, leštením pôjde časom dole. Ja by som to neriskovala(prekryť červenú bielou). Skôr originál bielu linku...keď už.
@zuzanita1609 no vies ja to neviem posudit, ake to bude trvacne. autorka videla tu foliu, a je presvedcena ze to bude ok, a nebude sa lupat ci presvitat, lebo je to pevna hrubsia folia. Ja by som to musela vidiet, a hlavne vidiet takuto ofoliovanu kuchynu aj po par rokoch ako to vyzera. Lepsie raz vidiet ako x krat pocut.
Zalezi od velkosti linky - ak ma mensiu kuchynu celu zapratanu linkou, tak je to dost dominantny priestor a cervena tam moze po case naozaj iritovat.
autorka predpokladam dala ilustracnu foto, nie svoju kuchynu ako to realne vyzera, ci?
Osobne by som uprednostnila akuolvek svetlu linku, nemusi byt len snehobiela a do toho farebne doplnky, alebo aj prijemnu farebnu stenu, nez vyraznu linku, akejkolvek sytej farby. Mne sa nepacia ani tie tmavosede, antracitove, ale zase, kazdy ma svoje preferencie.
folia je folia, ked sa na nejakom mieste poskodi, tak uz to bude stale vidno. skor by som sla do prestriekania, alebo vymeny cervenych dvierok. folia nie je extra trvacna.
k farbe sa nevyjadrujem, chapem tuzbu po zmene po 15tich rokoch 🙂
@zuzanita1609 no vies ja to neviem posudit, ake to bude trvacne. autorka videla tu foliu, a je presvedcena ze to bude ok, a nebude sa lupat ci presvitat, lebo je to pevna hrubsia folia. Ja by som to musela vidiet, a hlavne vidiet takuto ofoliovanu kuchynu aj po par rokoch ako to vyzera. Lepsie raz vidiet ako x krat pocut.
Zalezi od velkosti linky - ak ma mensiu kuchynu celu zapratanu linkou, tak je to dost dominantny priestor a cervena tam moze po case naozaj iritovat.
autorka predpokladam dala ilustracnu foto, nie svoju kuchynu ako to realne vyzera, ci?
@negymama Ja som to zobrala tak,že tá červená kuchyňa je jej, červená a tá biela verzia je taká,čo by jej navrhla AI, alebo nejaký program na navrhovanie interiéru. Pretože na tej červenej má aj nabíjačku v sieti bez mobilu,tak mi to napadlo,že to dala do nejakého návrhu interiéru 😏. Ale za mňa 1900 je veľa za fólie,nalep,to ozaj vymeniť linku za požadovanú farbu-originál. Žiadny olep na originály nevydrží roky a vravím, neskôr jej to všetko môže tak splývať,bielo s bielou, stena s linkou,že jej to pôjde na nervy viac 😉. Veď pekná linka v kuchyni na upútať,nie zaniknúť so stenami (keď už sa bavíme o vizuale,prvom dojme,nie praktickosti).
@negymama Ja som to zobrala tak,že tá červená kuchyňa je jej, červená a tá biela verzia je taká,čo by jej navrhla AI, alebo nejaký program na navrhovanie interiéru. Pretože na tej červenej má aj nabíjačku v sieti bez mobilu,tak mi to napadlo,že to dala do nejakého návrhu interiéru 😏. Ale za mňa 1900 je veľa za fólie,nalep,to ozaj vymeniť linku za požadovanú farbu-originál. Žiadny olep na originály nevydrží roky a vravím, neskôr jej to všetko môže tak splývať,bielo s bielou, stena s linkou,že jej to pôjde na nervy viac 😉. Veď pekná linka v kuchyni na upútať,nie zaniknúť so stenami (keď už sa bavíme o vizuale,prvom dojme,nie praktickosti).
@zuzanita1609 chapem, ja som myslela, ze obe foto su ilustracne, nepozerala som detaily.
Tak cervena original, je pomerne velka svetla kuchyna, pracovne plochy su biele, to by este slo. To sa musi ona rozhodnut co prevazi.
Keby mam zachovalu kuchynu dajme tomu po niekom, lebo taku by som si sama nedala. presne taku cervenu a vyzera dobre a je zachovala, tak mozno pockam par rokov a dam si komplet novu.
Je jasne, ze firma bude tvrdit ze tie folie su OK. mala by vidiet ked uz , realnu kuchynu prekrytu foliou po par rokoch a potom sa rozhodovat, alebo aspon mat nejake recenzie ludi, ktori si to takto dali prelepit a su po rokoch spokojni/nespokojni.
@zuzanita1609 Ja mam tiez x veci v dome, ktore by som uz po rokoch nedala, napr. kupelnu, ale ked su tie veci este dobre, neznicene, tak cakam, kedy sa to vybyva a potom urobim zmeny.
zatial len to co sa da pomerne rychlo a lacno.
@katka3212 sprav tak, aby si sa pri vstupe do kuchyne cítila príjemne. Ja som na byte mala kuchyňu vysoký lesk vo farbe slonia kosť( čiže niečo ako béžová skôr do pastelovej žltej) a mala som tie mini kocky obklad v púdrovej ružovej. Hovorím o dobe cca.25rokov dozadu.
Potom som mala vysoký lesk v bielej aj šedej farbe a teraz mi srdce jasá nad drevom- masív . Ale vždy vždy som pri vstupe do kuchyne pocítila taký ten príjemný pocit, že áno tu sa cítim super, je to krásne vhodné do katalógu. A taký ten pohodový vnútorný pocit je ten pravý, nemusíš si dávať kuchyňu bielu len preto, že je biela všade propagovaná, kľudne si daj aj zelenú, oranžovú ak sa tam budeš cítiť fajn, tak to je ta pravá. Každá to máme inak a také odpovede tu aj budu
1900 za fóliu mi pripadá šialene veľa. Fakt radšej vymeniť dvierka. Alebo ešte chvíľu vydržať s pôvodnou a potom vymeniť celú kuchyňu.
Je to dost, aj ked to bude kvalitne urobene firmou. Urcite pouzivaju specialne folie. To by som si zistila, ze akou to robia. Samozrejme keby si si to sama lepila, tak cena je ovela nizsia, ale kedze mas velku linku, tak v polovici by si to olutovala.
My sme s mamou otapetovali linku s foliou co sme kupili v papiernictve a vydrzalo to 20rokov. Naozaj to drzalo, neodlepovalo sa to ani pri sporaku. Keby nasi neprerabali kuchynu, tak by hadam bola doteraz.
@katka3212 Biela je určite lepšie kombinovateľná s interiérom, dobré je, že stena nie je úplne biela, ale sivá, ale čo by som si ešte nechala prelepiť je pracovná doska, zvolila by som inú farbu, aby to celé nepôsobilo príliš sterilne - buď dekor dreva, alebo čierna alebo čo proste preferujete ... ja som si dala tiež nedávno kuchyňu prelepiť na bielo a som strašne spokojná
@puplatko nie, prelepila by mi to firma čo sa tým zaoberá. Sama si netrúfam. Ja neviem, chcem bielu ale potom mi zase bude ľúto že červená bola lepšia 😄
@katka3212 urcite prelepit na bielu, milujem jednoduchosť, hlavne na take velke plochy ako je kuchyna. Zvyraznit sa da kadecim farebnym, ale hlavna velka plocha je krasna, ked neni tak vyrazna. Mna by hocijaka vyrazna farba velmi rychlo omrzela.
Mne sa viac páčii biela
My ideme meniť dvierka, celé, korpus zostane. Mne sa na tej červenej nepáčia ani tie kovové úchyty. Na bielej sú tie dvierka bez kovových uchytov... Neviem si celkom dobre predstaviť prelepit tie šuflíky s uchytom. Ja osobne by som červenú zrušila, ale vymenila dvierka, nie prelepovala. Max prelepit tie skrinky.... Ja by som vymenila aj pracovnú dosku po 15 rokoch... A keď sa to takto nazbiera, tak už zrazu zistíš, že sa oplatí vymeniť celú linku 🤣 Smejem sa, aj ja nad tým uvažujem. Vymeniť všetko, nielen dvierka 🙈
kamennu dosku nemen a nerob kombo
Necitala som vsetky komentare, ale mme sa paci cervena... Pripadne, nedala by si si prelepitvlen horne skrinky na bielo?
To čo dáš za olep si daj na sporiaci účet a po troche si odkladaj každý mesiac na novú kuchyňu.Táto vôbec nie je v strašnom stave a kúpiš si o pár rokov vysnívanú ,presne takú ako chceš.
Ja by som dala prelepit na bielo. Mna by nebavilo ze nemozem farebne menit doplnky.
@anonym_391c2e
@nevenka
@simsalabim
@martina_90
@beata_k
@negymama
@tim23
@andrejka2424
Povedali mi zato 1900€, čo si o tom myslite ?
@katka3212 ze chod za tie prachy radsej na exoticku dovolenku.
Ja mám čierno - bielu a biele časti po každom dotknutí sa musím preleštiť, aby nezostali stopy. Rátaj s tým, že bielu bude treba umývať a leštiť aspoň 4 x denne, aby bola perfektná a stále čistá.
Ja mám čierno - bielu a biele časti po každom dotknutí sa musím preleštiť, aby nezostali stopy. Rátaj s tým, že bielu bude treba umývať a leštiť aspoň 4 x denne, aby bola perfektná a stále čistá.
@evkatk vsetko je to o tom aky mas material. Ja mam snehobielu lesklu a umyvam naozaj minimalne. Raz za 3-4mesiace alebo ked nieco oprskam
Do toho priestoru skôr tmavo sivá až antracit. Pracovná doska je svetlá, biela sa za mňa nehodí. Červená vôbec nie. Je toho priveľa, taká veľká červená plocha.
@anonym_039ce2
@vroni
Siva na patologii? Nemocnica a patologia je skor biela a zelena, siva a antracitova zdaleka nie.
@anonym_7660b8, sterilna je patológia a sivá a antracitová pohrebný ústav. Samé inšpirujúce priestory. Za života a v obytných priestoroch si túto modernú kombináciu neprosím.

@katka3212 oplatí sa ti skôr vymeniť dvierka ako preliepať. To je strašne vysoká suma.