icon

Máme psa a presťahovali sme sa

mimi97
10. okt 2018

Dobrý deň. Kupili sme byt a presťahovali sa do 6 bytovky .Sme tu druhý deň no uz dva krát dve susedy namna vybehli za psa.Ano je veľký je to stafford ma 2 roky ale neublíži ani muche a nesteka ani nic podobné. Zatial sam doma nebol. Nevencim ho na dvore bytovky ale na lúke ktorá je neďaleko. Vypočula som si ze pes sem nepatrí, že bude všetko obstievat a podobne. Ze sem chodia aj malé deti ich asi pravnuuucata lebo tu žijú starí ľudia poväčšine. Prosím vás co mam robiť? Ako im vysvetliť túto situáciu?Mali ste uz niekto takúto skúsenosť???psa nedám stadialto preč aj kebyže sa na hlavu postavia

Strana
z2
janulka2811
10. okt 2018

@bianka532 su taky psy pobehlici,no nieco mu muselo chybat potom ...

bianka532
10. okt 2018

@janulka2811 to bolo na dedine a oni uz boli zufaly plot niekolko krat opravili, ale ona bola velmi inteligentna a stale nasla dieru a isla na tulacku ked boli v robote.

4ocka
10. okt 2018

Ja som sa pristahovala tiez so psom do bytovky, susedia neprijemny, vraj maju spisanu dohodu ze ziadny pes v bytovke nebude, mala som ich na salame, pes zapisany, a casom pribudli dalsi 3 vo vchode a uz to nikto neriesil, len sme preckali zle obdobie.. ludia su na nervy 😑

simca06022011
10. okt 2018

Inak to teraz ľuďom svitori niektorým riadne... Kvôli psom... Ja som na dedine, na úplnom konci, koniec sveta a les... A pár krát sa nám v lese stalo že ľudia vyvádzali kvôli psovi ako zmyslov zbavený... A to mám Maďarsku viszliakovi, poslušny je a aj vycvičený... Ale proste lúka/les on sa musí vybehať... Vyhrazacky od lesnej stráže atď na týždennom poriadku... Pritom sú to polovnici, musia vedieť čo to obnáša mať psa a ako vôbec napr môžu vypustiť z huby že nám ho zastrelia atď nechápem ... Alebo ludia v lese čo majú paniku ked máme psa pri nohe a schopní sú hucat cez pol lesa nech si ho držíme :D to ideme do kolien od smiechu. Kde sa ale taká zloba berie v ľuďoch, keby niečo zle tie psi robili... Nas chodí ku všetkým susedom keď nie sme doma a dobehne späť keď ideme domov. Mňa by ani nenadlo ho napr dať utratiť za to... Max ak by to prekážalo zvýšime plot, urobíme mu volieru.

majaxy
11. okt 2018

@mimi97 ja tiež psov a iné zvery v byte nemusím. Ale je to vaša vec. Hlavne zbieraj exkrementy a hotovo. Že jej sa nepáči jej vec

bianka532
11. okt 2018

@simca06022011 ahoj tak nam uz polovnici par psov otravili a aj odstrelili. ja by som si davala pozor na tie vyhrazky

simca06022011
11. okt 2018

@bianka532 no my vieme kto to je, m už nám chodí iba vyzvanat domov, raz sa ma na drzovku pýtal kde mám psa ( a ja že na gauči :D ) . Poslala som na neho polovičku a ten ho poslal niekde. Ani dobry deň, ani kto je... Mal by sa legitimovať. Ja to beriem ako obťažovanie. Chlap mu to aj povedala posledne a nahlasuje ho na ten ich úrad nech ho riešia ak sa ťa bude opakovať. Doma sme s ním skoro stale, chodí so mnou aj do kancelárie keď treba. Tak hádam sa nič nestane, nemôžem na toaletný u pomysliet. Ale u nás by sa hnwe vedelo kto :D nie je to tu zase taký extra revír... Poľovníci ti Via pijú ako poľujú mám pocit,pred pár rokmi si tu psa dva dni zabudli proviazaneho.

bianka532
11. okt 2018

@simca06022011 to aj my sme vedeli kto, lenze v zakone to bolo asi danne ak je pes strateny, tulavy mozu ho odstrelit ale teda asi sa to uz zmenilo kedze pes uz nie je vec 👍

bianka532
11. okt 2018

@simca06022011 nasich odstranili lebo im nahanali srny na luke co si tam chovali polovnici

kikuska555
11. okt 2018

Aj my mame staffa ked sme sa nastahovali do bytu tak vsetci na nas pozerali co sme to za "rodicia" ze mame taketo psisko pri dietati. Kedze polovicka je vojak k nemu si nedovolili iba ku mne 😂 ale kedze ja som asi ostrejsia povaha ako on tak som to vysvetlila raz a stacilo. A po 2 rokoch mozem povedat ze starsi v nasom bloku mi povedali ze nas pes je najviac a najlepsie vychovany. Pretoze tie male prschovky stekaju ako keby ich malo porazit co dokonca vadi uz aj mne.

simca06022011
11. okt 2018

@bianka532 nezmenilo, ak prenasleduju, plasia zver atď môže ich oprávnený poľovník, lesná stráž odstrelit. Alw nie keď je s majiteľom v lese na dohľad atď. Pes musí byť označený reflexne atď. Je tam toho dosť v zákone. Ale už tá debilita ich že nič nerobí ten pes len behá a on nám bude chodiť hocikedy domov vyzvanat ( mám psa doma... Čiže nepríde mi povedať že pes je niekde sám v lese),
vyhrážať sa ako nám ho zastreli aleboo v lese po nás hučí... Prvý krát sme zavolali a počkali na policiu a jeho to asi naštartovalo 🙂 pritom nie raz sa stalo že strieľali v tesnej blízkosti ľudí, nikdy nikto nevie kde a kto bude "polovat" atd

bianka532
11. okt 2018

@simca06022011 aj nasi polovnici strielaju v dedine... maju znamosti policajtov aj v rodine aj z prace.. staci ak ti ujde pes v noci a uz sa nemusi vratit domov..

simca06022011
11. okt 2018

@bianka532 majú na to svoju komoru nejaku a tam sa píšu sťažnosti. Aj za zastrelenie psa si povinný nahradiť škodu ak bol pes označený.

bielavila
11. okt 2018

@kittykat22 uplne do bodky suhlasim, mame stafotda v rodine - nie je nas, sle nasej rodiny a vraj je aj vychovany, zvyknuty na deti, milucky dobrucky,?ale bojim sa ho a mam paniku k nemu pustit mojho maleho, cely vikend len striehnem aby sa k nemu nepriblizoval, bojim sa ze maly urobi nejaky pohyb ktory sa inak vychovanemu psikovi nebude pacit a dobrucky stafordik mi syna oskalpuje... inak nemam nic proti psom len ich nemam rada blizko mojho dietata lebo clovek nikdy nevie kedy psikovi drbne v hlave... necudujem sa susedsm ze nechcu mat takeho psa v blizkosti seba ci deti, bohuzial predsudky a nedovera v take plemeno tu bude vzdy, sama sa snazim, vidim ze psik je mily ale za nic na svete by som k nemu mojho maleho nepustila...

lolita555
11. okt 2018

Nerob si z toho nič stare ropuchy.pokial ho mas tak ze neohrozuje nikoho tak ich mozes ignorovat.sak je to tvoj byt nie?ako ide o princip ked ti nabuduce budu kazat nedavat si co ja viem topanky pred dvere budes ich pocuvat?skusaju tetulky si nova urob si poriadok.maju novu story.je to neprijemne pre teba verim ti nasi tak mali 2 anglickych buldogov na bytovke jednej osobe to neskutocne vadilo.nespravila nic byt bol nasich mohla drzat hubu.

lolita555
11. okt 2018

@bielavila to je pravda sama ma bullteriera doma a davam pozor na decka.viem ze by nespravila noc aj kedy sa jej v hube sparali s prepacenim ale stale tam mam nejaky pozor!!!!je to pes ani clovek nevie ako sa sam v niektorych situaciach zachova.takze tak.

bielavila
11. okt 2018

@lolita555 ved toto, ze psik moze byt mily, dobry, vychovany, a aj dieta, ale dieta urobi nejaky pohyb, omylom zaskrabne, pichne do oka a pes sa brani utokom... je to “ chyba dietata” lebo ono vlastne psika podrazdilo.... preto radsej maleho strazim aby k takej chybe nedoslo aj ken na mna rodina pozera ze som sisi a uzkostliva, ale takych oripadov su desiatky... riskovat nebudem... maleho vediem k laske k zvieratam, ale aj respektu- bez mojho dovolenia sa nesmie dotknut ani slimaka😂😂😂

stvura
Odpoveď bola odstránená
montemotherone
11. okt 2018

@mimi97 vysvetli im to presne tak ako tu nám a ubezpečil ich, že bude ich život obmedzovať minimálne. Zároveň im daj jasné najavo, že je to člen rodiny a preč ho nedáš.

katmi
11. okt 2018

@kikuska555 stafííík.. juuuj teším sa, že niekto má rozumný názor na tieto psíky 🙂 k deťom aj ja len odporúčam.. sú to úžasné psy.. ❤❤

katmi
11. okt 2018

@mimi97 ľudia majú prirodzený rešpekt voči týmto psom a ak trochu vyzerá ako pitt (čo môj vyzeral), tak majú aj prirodzený strach a z toho hneď odcudzujú nielen plemeno ako také, ale samozrejme aj majiteľa.. pritom presne ako vravíš, ani ten náš by neublížil ani muche, len mal tú "smolu", že vyzeral trochu drsnejšie ako by si okolie predstavovalo 🙈😀😀❤

sandrasstini
11. okt 2018

Kasli na nich. Urcite ho ale prihlas pre pripad ze by mali pindy ze ci zanho platit. Nemozu ti nic a navyse ked nesteka tak smola a aj keby stekal cez den, tiez nezmozu nic, jedine ze v noci. Ja som mala stena a to vkuse asi tri tyzden stekalo cez den, ano je to neprijemne ale bohuzial bola mala. Susedy mi zvonili ze sa budu stazovat, tak som povedala nech sa paci...nemaju sa naco. Potom prestala stekat a sproste zeny si nevsimam. Urcite ich neries, pokial sa sprava pes normalne a nesere im sprepacenim pod oknami tak sa len usmej a chod dalej

lolita555
11. okt 2018

@bielavila tak to ma byt,ucit laske k zverencom ale rešpektovat ich 😉

anabella111
12. okt 2018

@mimi97 ....ahoj...Ty mas sice vlastny byt..ako sa tu píse..ale zdielas spolocne priestory s druhými..Ktorí majú co povedat aj ku izbovemu kvetu v spolocnych priestoroch..Je to tak. Ludia su od prirodzenosti nedoverciví ku vsetkemu novemu a ku zmenam..Tvojmu prichodu urcite predchadzali vety..Ktovie..kto tam príde..dufam..ze bude slusny..atď. To je normalne..Oni su uz nejake spolocenstvo..do ktoreho este nepatris Ty..a uz vobec nie Tvoj pes..Ak by si si naozaj myslela..ze budu híkat od radosti..ked uvidia zviera..ktore mozu povazovat za nebezpecne..tak si naivna..Keby si mala male deturence a oproti by sa nastahoval mlady sused s dobermanom..tiez by si pravdepodobne pokrcila nosom ...Mozno nie..ale potom si jedna z mala....Do spolocenstva..sa dostanes postupne..cez jednotlivych ludí a chce to cas..Jedna babi raz na lavicke povie druhej..tá nová je slusne a mile dievca...a druha to zacne na Tebe hladat...atd...Na to treba cas. Vyhni sa konfliktom..vaz si ludí..psikovi daj aj nahubok..aspon na zaciatok..kym si na vas zvyknu a bud taka mila..ako si tu. Keby aj nikto z nich nezmenil nazor-comu neverim..Ty si zachovaj uctive spravanie..Vies preco?...Lebo.....a este preto..ze zviera ma vztahy utuzovat..nie rozbijat..ak by to tak bolo tak by si bola zlý psí pán..Ale Ty si dobrý..a ty dokazes..ze ak niekoho v bytovke nemusia..Teba si budu vazit aj so psom...z ktoreho mali obavy...Prajem Ti pokojny a krasny zivot v novom byte a nadherne vztahy so svojimi ,,spolubyvajucimi".....☺

tina1991
12. okt 2018

Taktiež sme to mali, s vlkodavkou, vypočuli sme si ze je to vrah, pes zabijak. Takým ľuďom som sa pri každom stretnutí slušne zdravila, no z ich strany bez pozdravu. Niektorí ľudia sa proste boja takže som im nemusela nič vysvetľovať, museli svoj strach prekonať sami. A veru po roku niektorí začali chodiť, či si môžu pohľadať a ci naozaj je zabijak
😂👏.... A potom sme odišli do domu.....

Strana
z2