icon

Máte doma poriadok?

13. dec 2022

Zaujimalo by ma, ci mate v bezne dni doma taky poriadok, ze ked vam zazvoni necakana navsteva, s radostou ju pozvete dalej?
Mam 2 deti, z toho mladsi sa plazi/stvornozkuje. Vsetko je vsade... hracky, topanky, tam vyvrati dozu s handrickami, tu najde opat cosi... mame doma neustale bordel. Navsteva by mohla prist maximalne v noci alebo rano, kym sa nezobudia. Starsia si uz da povrdat, dohra sa a uprace ale to male turbo... ideme ranajkovat, ja to ledva zvladam, rychlo mastim, vyberam, davam, nie je cas na upratovanie, potom to tak aj vyzera, ze este aj na linke mam chaos. Povedzte mi ako to robite tie, ktore mate vyluxovane? Striasa ma pri predstave, ze mi zazvoni niekto pri dverach a chce ist dnu 😬😬😬 vysavam denne aj 10x s tycovym vysavacom, lebo deti... taktiez zmyvam.. no ale zvysok nula bodov.

Strana
z3
oli18
13. dec 2022

@osky ja som pred xy rokmi nemala cas na vsetko. Ty ano? Vtedy som riesila to, co 99 % zien na mk. Boli to rovnako hekticke casy, ako dnes. Teraz som na dochodku a mam cas na vsetko 😉.

amelie2017
Autor odpoveď zmazal
jaond19
13. dec 2022

Ja rozlisujem "poriadok" a "čisto". To prvé je parkrat za rok (3 deti+chlap= nemožné), to druhé musi byt stale, inak to mne samej vadí.

kiki234
13. dec 2022

1 a 2 rocne deti.skoro vsetky hracky vo svojich izbach a dole v obyvacke len prenosna postielka a v nej krabica s naj hrackami, vedla je kuchynka a detsky stol stolicky. Co sa tyka veci na nehranie to nazvem nemam zamky, jednoducho ucim ze to niesu hracky. Ziadne otvaranie suflikov a vyhadzovanie veci. A tie ich hracky su upratane za 2 minuty. Nikdy nieje tak ze spravia bordel a idu inde. Vacsinu casu behaju na motorke alebo choditku po chodbach, hraju sa s plysakmi a vankusmi na gauci, alebo stavaju vlaciky. Nie, pokojne moze ist prist navsteva kedy cgce, spinavy riad ide rovno do micky takze kuchyna cista, mam roboticke vysavace 2 aj na prizemi aj na poschodi, ktore aj mopuju ja vezmem mop a vysavac len 1x za mesiac a to len koli tomu ze potrebujem povysavat kocik alebo pivnice. Navyse deti zboznuju oba vysavace taj sa aj nahanaju s nimi a tak

konikkon
13. dec 2022

Máme stále upratané, maximálne sú rozhádzané hračky, s ktorými sa dieťa aktuálne hrá a na linke je nejaký pohár/tanier. Vysavam dennevaj 2x, utieram linku, prach, kúpeľnu denne. Proste všetko hneď upratujem, ako sa rozhadze. Dcéra rozmelni rožok, doje, vyprášim ju 😂, beriem vysávač a okamžite vysavam. A tak som všetkým. Dcéra má rok, čiže za ňou všetko horí, plus som v 6. mesiaci tehotenstva. Ja som maniak na poriadok, ale začína to byť masaker takto fungovať. Ja sa ale v bordeli cítim zle.

majlo1234
13. dec 2022

Nemam poriadok skoro nikdy, vsade su furt veci, riad na linke casto. A nevadi mi navsteva, ani neohlasena. Ja si myslim, ze som velmi otvoreny clovek. Toto je moj zivot, moja domacnost a takto vyzera, na co sa pretvarovat. Zvrtnem kavu, ponuknem nieco pit/jest a vklude pokecam. Zivot neni pre mna o poriadku

som_realistka
13. dec 2022

Keď boli malé, bolo to na palicu, potom boli vo veku 7 - 9 keď upratovali a potom prišla puberta ďalej sa nevyjadrujem😀

pikachu999
13. dec 2022

Nemám deti a nemám ani poriadok stále , keď príde nepozvana návšteva tak neotváram nemám rada ľudí čo sa vtieraju tam kde ich nikto nevolá

melany4
13. dec 2022

@kacernakokse ja to tiež tak mam...po troch dvanástkach vždy ako po výbuchu..

loliki
13. dec 2022

"Striasa ma pri predstave, že mi zazvoni niekto pri dverach a chce ist dnu ..."
A vieš Ty o tom, že nie si povinná každému otvoriť? Dokonca nie si povinná ani každého vpustiť dnu. Napíš si to niekde na vchodové dvere pre prípad, že k vám niekto zazvoní a užívaj si pohodu. Ty si domáca pani. 🙂 Nie vrátnička, ani nie upratovačka. Prehodnoť si svoju pracovnú pozíciu doma, zaslúžiš si kariérový postup, budeš sa cítiť lepšie. Všetko je v hlave.

osky
13. dec 2022

@oli18 ked si porovnam svoju mamu-prisla z orace isla na zahradu k susede na kavu.
Doma vzdy vyupratovane,sila,strikovala,vypekala..
A ja v praci pomaly spavam,vsetko riesim skoro za behu a ak mam cez vikend kustik casu,dam si poobede kratky slofik...inak by ma odviezli...
Nie Ja nemam cas ani na tv pozriet.
Ale ako vravim,30-40 rokov dozadu bol cas.
Ja di to pamätam.

madla60
13. dec 2022

Hračky detí nie sú bordel

kiki234
13. dec 2022

@pikachu999 tvoja odpoved ma zaujala. Prosim a ako to riesis? Tvaris sa ze niesi doma, alebo co povies? Tato predstava ma napadla nie raz lebo tiez ohlasene navstevy nemam rada. Minule muz pisal zo zahranicia ze sem ide svokra, spravu som akoze neprecitala rychlo fo auta s detmi a vozit sa. 😀 a pozom telefon ze pred domom caka, hovorim jie som doma, nabuduce nech sa ozve minimalne den dopredu ci budem doma. Taky nasrati boli vsetci 😀 ze som akurat musela ist na nakup 🙂

antonia15
13. dec 2022

@andreagartnerova moja svokra to nepochopí 🙈

oli18
14. dec 2022

@osky asi nemas deti, inak by si v robote nemohla byt tak dlho. Lebo ja som mala, chodila som do prace a vyberala deti zo zariadeni. Zila som v byte a s detmi som chodila von, ako aj teraz chodia matky. Nemohla som ich nechat von same. Mozno na dedine to bolo ine, deti same behali. Ked dosiel manzel z prace, ma vystriedal a ja som isla robit domace prace. Zivot mladej rodiny bol, ako dnes. Nevidim rozdiel. Ty, ako dieta si to vnimala mozno inak, ale ja som vtedy bola mlada a tak presne som zila, ako dnes mlade rodiny s detmi.

akinom0077
14. dec 2022

ano mam som “ Monk” na upratovanie na ukor vsetkeho bohuzial

hendikep
14. dec 2022

ja zas nemam rada to vyhovaranie sa na deti… necitim sa sama dobre ked mam doma chaos a neporiadok preto pracem priebezne… ved z coho sa da mat neporiadok?? jedine kuchyna a hracky - tak kuchynu mam cistu lebo vzdy vsetko za sebou odlozim a neznasam nakopeny riad tak vsetko umyjem hned ako sa to dostane do drezu.. aj ked musi dieta chvilku pockat.. ved aj dieta musi vidiet ze poriadok sa neurobi sam a neni cely zivot len hra a zabava… no a co sa tyka hraciek.. jasne poroznasa starsia dcerka po byte ale ja jej poviem nech to poodnasa spat do svojej izby, tam to vyzera ako vybuchnuty tank … ale to by snad necakana navsteva pochopila :D v detskej to “ nehrotim” no a cez tyzden pustam roboticky vysavac..a v sobotu manzel poriadne povysava
PS: neverim ze deti sa citia dobre v bordeli, asi treba hladat zlaty stred..

pikachu999
14. dec 2022

@kiki234 ku nám našťastie veľmi ľudia takto nechodia neohlásene, ale keď sa mi stalo že niekto prišiel tak vždy máme zamknuté 😂 mobili sme nedvíhali a tvárili sa že nie sme doma..hádam je základná slušnosť keď k niekomu chcem ísť sa opýtať či bude doma a či mu to vyhovuje 😃 ja sa nebudem prispôsobovať iným keď nechcem

evica17
14. dec 2022

@zuzinka888 my to máme z Lidl tiež, dostali sme po deťoch uz používané a myslím že nám ešte posluzia. Sice box kde sú autíčka s nám už rozcaptal,ale to prinajhoršom kúpim iný. Je to super. Lebo dieťa vie kde čo je,má to potriedene a pekne uprace všetko ,zvieratká k zvieratkám,auta k autám a tak. Za mňa lepšie ako všetko v jednej krabici a potom všetko rozsype lebo chce niečo a nevie to nájsť

maryetta
14. dec 2022

Snazim sa mat upratane aj popri 3detoch. K nam zase chodia len kamosi a rodina co maju pochopenie. A vedia uznat co je bordel z toho ze som mesiac neupratala alebo pohroma ktoru urobili deti v jednej sekunde. To sa moze stat aj pocas navstevy 😉

marika39
14. dec 2022

ja mám tri deti, pokiaľ sme mali len dve tak som poriadok ako tak udržala ale pri troch (najmladšia má dva roky) je to už bez šance, takže za poriadok považujem keď dokážem v pohode prejsť cez obývačku🙂 Neohlásené návštevy nemávame, toto máme už roky vydiskutované, lebo stávalo sa že sestra s rodinou prišla napr. v piatok poobede bez ohlásenia a my sme boli práve na odchode👍

darius_a
14. dec 2022

Bordel a špina je rozdiel.
Špinu považujem necistá toaleta a umývadlo.
Bordel, akože vytiahnuté veci mi nevadí a mam to tak stále.
Aj prach beriem ešte OK.
Hračky oblečenie poháre po vyťahovane mame stále.
Keby príde niekto nečakane, rozmýšľam len ci je toaleta čistá, bo to by som sa fakt hanbila, plus umývadlo a uterák na ruky.
Zvysok ako smeti na zemi, keď sa zadari vysajem, keď nie, není to taká tragedy

akvi
14. dec 2022

Kým sme bývali v byte, tak som nechápala, čo niektorí riešia, že vkuse majú bordel a sú z toho na prášky a nestíhajú a pod. Mali sme 90% času čisto a aj upratané. A prišiel aj na psa mráz a ako sme sa presťahovali do domu, pochopila som. Že blato z topánok, ktoré mi predtým z 90% "stieklo" čakaním na výťah a prejdením po chodbe v paneláku, mám teraz na 100% v chodbe, umocnené tým, že každý z domu vychadza a vchadza 100x za deň, nie 3x, ako v byte. Že tri chlpaté zvery denne vypustia za sáčok srsti a ja ju mám v celom dome. Že povysávať a poumývať 36m2 bytu a spraviť to v 130m2 dome je rozdiel. Takže áno, máme aj špinu aj bordel, bohužiaľ. Nie som Popoluška, aby som to dennodenne riešila a lestila podlahy 100x za deň.

jana_eyre_2
14. dec 2022

@akvi presne v dome sa omnoho ťažšie poriadok udržuje ako tomu je v byte..

strudlikmalicky
14. dec 2022

My máme doma taký neporiadok, že ja sama som z toho nešťastná😁Poriadok sa tu udrží asi pol dňa, potom sa to vráti do starých koľají 🤷🏻‍♀️

zuzinka888
14. dec 2022

@evica17 Dakujem pekne. Hned to idem pozriet🤗

gelory
14. dec 2022

Nooo ako bola by som rada, ak by to tam bolo ale keďže. Keď má prísť návšteva, tak tomu musí predchádzať ako taká príprava a preto moc neprijímam neočakávané návštevy. Heh to by bolo rečí, už to mám pred očami

andy_sixx24
14. dec 2022

U nás je to momentálne takto 😅

katkaseiner
14. dec 2022

Čítam tu vaše komentáre, ale ja si osobne myslím že ak niekto chce prísť kvôli tomu že máme tip top tak nech ani nechodí....jasne že chcem mať pekne a čisto ale proste sa zato nezoderiem...
Navyše na mňa niečo lezie...budem rada ak vydržím do piatka obeda bez toho aby ma úplne položilo .. proste sú priority a priority ...

vanilka83
16. feb 2023

Mne neohlasene návštevy nechodia, ale keď niekto zavolá že ide k nám ja mam poriadok urobený za cca 10 min.vsetko zavrem do izieb 🤣🤣🤣 spracem z gauca zo stola pretriem ho schovam bundy topanky vyvetram hodim riady do mycky,zatiaľ vysavac pustím aspoň v obývačke a hotovo ako z časopisu a do izieb vážne nikoho nepustím. Ešte WC dosku pretriem dám čistý uterak na ruky nasprejujem WC a hotovo

Strana
z3