Máte doma poriadok?
Zaujimalo by ma, ci mate v bezne dni doma taky poriadok, ze ked vam zazvoni necakana navsteva, s radostou ju pozvete dalej?
Mam 2 deti, z toho mladsi sa plazi/stvornozkuje. Vsetko je vsade... hracky, topanky, tam vyvrati dozu s handrickami, tu najde opat cosi... mame doma neustale bordel. Navsteva by mohla prist maximalne v noci alebo rano, kym sa nezobudia. Starsia si uz da povrdat, dohra sa a uprace ale to male turbo... ideme ranajkovat, ja to ledva zvladam, rychlo mastim, vyberam, davam, nie je cas na upratovanie, potom to tak aj vyzera, ze este aj na linke mam chaos. Povedzte mi ako to robite tie, ktore mate vyluxovane? Striasa ma pri predstave, ze mi zazvoni niekto pri dverach a chce ist dnu 😬😬😬 vysavam denne aj 10x s tycovym vysavacom, lebo deti... taktiez zmyvam.. no ale zvysok nula bodov.
Toto co pises mame doma denne. Nepovazujem to za neporiadok v pravom slova zmysle. Mladší ma rok, je všade, vsetko vytahuje, rozhadzuje...ale za to by som sa nehanbila keby niekto aj pride neohlasene. Kuchynu mavam vzdy naporiadku(zhruba) okrem casu ked pripravujem jedlo alebo varim. Tým nemyslim ciste skrinky a nalestenu varnu dosku... Ale snazim sa hned vsetko spratat do umyvacky a cely den si tam udrzujem poriadok. Spalnu mavame zvycajne ako po vybuchu, lebo na manzelskej uspavam syna ale tam nikoho nepustam, takže mi je to jedno. Detsku riesim az pred spanim. Starsi syn si poupratuje rozhadzane hracky a pracovny stol. Podlahy mavam skoro stale relativne ciste, niekolko krat denne pozametam omrvinky tam kde to treba najviac, a skoro kazdy den ide aj roboticky vysavac. Ale to pri malych detoch asi treba najviac, ved sa hraju na zemi. A potom wc a umyvadlo, to treba udrziavat stale ciste, to by som sa ani najviac hanbila pred navstevou, keby ma niekto ohovoril ze mame 💩💩 záchod.
U nás sú dvere otvorené stále a vermi poriadok robím len vtedy keď je na neho čas
Uprimne, my deti este ani nemame, ale vyluxovane teda bezne nemavam... Upratujem 1x do tyzdna v sobotu ak sme doma, take vacsie upratovanie a cez tyzden len tak zbezne, nechcem sa stat otrokom upratovania ako moja mama, ktora je schopna drhnut cely dom kazdy den a potom sa stazuje, ze si nestiha ani oddychnut a chodi len z prace do "prace".
Mam male deti čiže podla situácie. Keď sa hráme na bunkre tak mame všetky deky v obývačke, zo stoličke mame steny bunkre a návšteva by si ani nemala kam sadnúť . Ale stále mam tak ze to viem za 20 min upratať.
Poriadok to čo je 😂😂😂😂 ja mám jedno dieťa a muža 😂😂 a keď upracem niečo ako náhle sú doma za 10 min to vyzerá tak ako keby som týždeň nič nerobila, takze tak. Návštevy našťastie nechodia neohlásene takze ak náhodou dám dom aspoň naoko doporiadku.
Nemám, mám iné prednosti 😂 udržiavanie poriadku je u nás ťažké a to mám veľké deti ktoré aj pomáhajú v domácnosti, ale logicky radšej robia bordel.. ako návštevu mám najradšej moju kamošku so 4rmi deťmi, tá vždy skonštatuje že sa u nás cíti ako doma.. a ja u nej tiež 😂 všade je veľa veci, veľa strihancov, lepidla, furt zapratana kuchyňa lebo sú stále hladní..
Ja som najradšej vo voľnom čase s deťmi vonku alebo vyrábame.. (čím samozrejme nemyslím že tie čo majú doma poriadok nevyrábajú a nie sú vonku, zase to neberte vztahovacne, ja to proste neviem skĺbiť)
volam to prevadzkovy bordel a neohlasenym navstevam neotvaram.😎
@jana_eyre_2 presne u takých ľudí sa cítim najlepšie🙂
Mame veľký dom a jedno dieta ktoré bude mať za 4 mesiace 2 roky, malá papa vo svojej stoličke, keď natrúsi tak povysavam, keď varím hneď všetko schovávam a riady hneď, nadoby a tak umyvam už počas varenia, ked sa najeme tak tiež ako dojeme upracem stol a umyjem, utriem riad a schovam, lebo je to aj pre mňa jednoduchšie že keď si ide pospať mala a mam všetko upratané tak mam voľný čas iba pre seba. S hračkami si starosť nerobím, to navsteva musí bohužiaľ pochopiť že sa dieťa hra, zatiaľ ich mame v obývačke lebo malej sa akurát detska izba dokončuje, ma v obývačke svoj kútik a keď sa dohra hračky nahádžem do takej plastovej trhličky ktorú má na hračky takže opäť raz- dva mam hotovo 🙂 co sa týka vysávania tiež vysavam každý deň, prach a zem umývam každú druhý deň, zároveň aj papuče podražky ak vidím na nich nejakú špinu pretriem ich nech sa mi nerobia na podlahe čmuhy.
@zuzinka888 priznam sa, ze neviem, tento nam darovali v takej BA darovacej skupine ale mam silne podozrenie, ze Lidl ten ich vyzera velmi podobne, skusim doma pozriet, ci tam nie je niekde cedula
Ja nemám poriadok, ale poznám ľudí ktorí majú non-stop poriadok a majú 4deti
Ono, poriadok som zistila, ze je to relativny pojem. Osoby, co maju byt tak vyglancovany, ze by sa zo zeme dalo jest, na 99% nemaju deti, su sami, upratovanie a cistotu maju strasne vysoko na rebricku hodnot... idu do vyvrtky, ked sa niekde naspini... a potom existuje milion odtienov sivej. Ja som videla 3 domacnosti, kde to bol na mna teda riadny humus. Ani v jednej z nich ale male deti nemali. Ostatne boli cca. ako moja, alebo lepsie. Spinu nemam rada, to, co najviac hori, to hasim... Mna raz takto "prepadla" kamoska pri dverach, tiez s dvoma detmi, mali sme ist von, ale deti sa pozvali dovnutra... poobzerala sa a povedala, ze je rada, ze nielen u nich su hracky rozhadzane a neni tam dokonaly poriadok ;)
Mám, milujem poriadok. Pre mňa je upratovanie relax. Samozrejme nebeham s prachovkou stále po byte, ale kľudne k nám hocikedy môže prísť návšteva.
Ano mam poriadok. Kuchynu udrzujem priebezne cistu. Veci mame malo, fungujeme na minimalizme cize aj ked nie su na svojom mieste tak upratane je za 5 minut. Mala ma v obyvacke podlozku a hracky - vojdu do jednej skatule + hojdacku, kocik a odrazadlo.
Nie je bordel ako bordel. Keď máš malé deti je normálne, že sú všade hračky, pastelky, omalovanky.... Bordel je guče prachu po zemi, špina v kuchyni a kúpeľni, prach na nábytku.....
Mam poriadok vzdy, takze navsteva moze prist hocikedy. Som na materskej, obaja pracujeme z domu, aj ja, cize mam cas aj na domacnost. V tejto chvili potrebujem len upratat riady do umyvacky, manzel varil veceru.
@petamich zvazujem nieco podobne a google to na mna vyplul. Super cena- len sa bojim ci to nebute take jednorazove papierove. Nakolko tieto veci z Lidl nemam odskusane. Hoci plienky a nejake bodyčka ma milo prekvapili. Az mi 👀 vyskocili, ze Lupilu.
Mám poriadok ale tak ja si zas potrpim ,sama sa cítim zle keď ho nemam ,to je moje prekliatie 🥴ale tak nie som v strese upratujem priebežne všetko má svoje miesto a decká keď majú v deckej rozhádzané tak sú naučené upratať si takže u nás tak
Neohlásené návštevy nepríjmam.. nerobím zo seba otroka domácnosti, no upratané mám v rámci možností, to co si rozhadžu deti v izbe, alebo to ze napriklad nemám uložené duchny na posteli tak to môže byť každému uprdele tam nemá kto loziť.. v kuchyňi sa varí, upratať sa musí, obývačka je miesto pre relaxáciu tam sa nedá co rozhádzať... Kúpeľňa záchod pre mňa je dôležitejšie, záchod musí byť čistý, znechutená som zo špinavých zachodov a znečistených kúpeľni...
Poriadok? Mám bežnú "prevádzkovú" domácnosť. Neporiadok v zmysle, že nie je všetko uložené v skriniach. Špinu u nás ale nik nenájde! To je rozdiel. Ty máš zrejme tiež iba bežnú prevádzkovú domácnosť. Tak buď spokojná. A áno, poznám osobu, ktorá má vždy všetko ako z katalógu. Ona upratuje, deti nerieši. Nepôjde von s deťmi, hoci je pekne, no ona nemá urobené vlasy. ... Ale, moja svokra mala vždy všetko upravené. No ona bola v domácnosti otrokom. A mala miernu obsesiu upratovať non-stop. Bola to však milá osoba, mala som ju rada.
Ja milujem poriadok. Dokonca rada upratujem. A ten výsledok stojí za to. Snažím sa mať doma ale menej veci, vtedy je upratovanie jednoduchšie. Mám jedno malé dieťa.A snažím sa vždy mať poriadene, nakoľko pracujem doma a klienti mi chodia ku mne domov. Ja by som nezniesla keby prišli a mám doma výbuch. Ale to v podstate nemávam. Snažím sa vždy všetko odložiť na miesto.
Nemavame poriadok a je mi to úplne fuk. Návštevu z hygieny nemavame a ostatní chodia za nami a nie kontrolovať poriadok. Ja nenávidím upratovanie, deti tomu moc nedajú a môj milovaný manžel má talent od Boha vytvoriť absolútny chaos za ľubovoľne krátky čas na ľubovoľne veľkej ploche. Takže u nás vládne chaos a nikomu to nevadí.
Ano mam poriadok, ale nie koli neohlasenym návštevam ale koli sebe. Mame jedno skoro 2 a pol rocne dieta a učím ju spratavat si hračky keď sa dohra a nevytahuje 300 veci naraz. Pri varení upratujem priebezne a upratujem "za jazdy" každý deň nieco
Mám doma bežný (ne)poriadok... Ak príde nečakaná návšteva, pozveme ich kľudne ďalej. My v byte bývame, užívame ho, a takisto návšteva k nám nechodí na kontrolu čistoty, ale na kávu ...
Mala som poriadok pri jednom dieťati, teraz máme doma bordel 😂 ale nečakanú návštevu vždy rada privítam a ospravedlním sa za neporiadok 😊
A ako píšu iné baby, je to bežný neporiadok, hračky veci atď, večer je vždy upratané.

Nikdy neupratujem extra kvôli návšteve ci už ohlásené alebo neohlasenej stále máme rovnako, akurát vytiahnem nové uteráky na ruky