Máte pani na upratovanie?

datelinka31
21. jan 2024

Ahojte, zaujimalo by ma, tie čo máte pani na upratovanie, že čo vám väčšinou uprace a ak vám to nevadí, aj že koľko jej platíte. Lebo mne sa zdá, že platím dosť veľa, na to, že prídem domov a vždy sú riady v umývačke, plus pár na linke, vrecúška nikdy nedá do koša.. proste že prídem domov a musím po nej ešte doupratovávať.. a to bola u nás 5 hodín!

chodec15
21. jan 2024

Mna zaujima zase, kto upratuje paniam na upratovanie.

anjelaa
21. jan 2024

Ahoj, ja mám skúsenosť.. ale poväčšine som s máloktorou bola naozaj spokojná. kolko jej platíš ba hodinu ak sa smiem spýtať?

iluviel
21. jan 2024

Ja platim 10 eur na hodinu 🤷🏼 Spokojna celkom aj som

basulaak
21. jan 2024

@datelinka31 platievala som 10€/hod, teraz platim pausal 50€ na jedno upratanie. Nezaujima ma, ci je sikovna a je tu 2h alebo 4h. Je to motivacne. Spokojna, ako tak som, usetri mi to robotu, ale kazda pani mi zatial prichystala “prekvapenie” s ktorym som nesuhlasila alebo z ktoreho som nebola nadsena. Najlepsie si viem sama upratat zial casu niet, takze ok - value for money.

minenkak
21. jan 2024

@datelinka31 treba povedať s čím niesi spokojná

kukulienka999
21. jan 2024

@datelinka31 ufff, u mna presne preto som skončila s hľadaním, najlepšie si naizaj upracem sama. Aj keď času malo, ale bohužiaľ. Ja som platila 10€/h(3-4h)
ale tiez ma nemilo prekvapilo keď som napríklad odsunula chlebík a našla tam omrvinky…odsuvam skoro každý den, ale z chleba proste sú každý deň nové. Alebo nevylestene baterie, neumyte zrkadla a take základy, ktoré keď upratujem proste robím. Už to bol znak, že sa upratovaĺ len na oko a naťahovať čas 🙈Ja som ochodná zaplatiť aj 100€, ale nech to je urobene poriadne. Bohužial nemala som šťastie na takú pedantnu paniu.

sonnenshein
21. jan 2024

V priemere 20e na hodinu, ale tiez sme este nenasli taku, s ktorou by sme boli spokojni 😒

datelinka31
autor
21. jan 2024

@sonnenshein uha, tak to je dosť..

sovica
21. jan 2024

@datelinka31 Ja síce pani na upratovanie nemám, ale mám pár kamošiek, čo majú. Platia 8-10 €/hod, ako ktorá. Pani im vysáva, zmýva, utiera prach, komplet kúpeľňa/WC, leští kuchynskú linku, zrkadlá. Všetky sú vraj spokojné. Ak chcú umyť okná, chladničku atď., platia viac (podľa odrobených hodín). Čo viem, tak umývačku nevyberajú a riad neumývajú.
Však snáď keď si si pani na upratovanie zohnala, tak si s ňou prebrala, čo od nej očakávaš. Ak nie, tak to naprav. Presne definuj, čo od nej chceš, aby bolo spravené. Ak chceš, aby vybrala aj umývačku alebo umyla riad, tak jej to treba povedať (aj keď podľa mňa by stačilo, aby vybrala riad a ten špinavý, čo je na linke, dala do umývačky). A myslím, že jej aj musíš ukázať, čo kde treba dať. Ja by som v cudzom byte mala problém uložiť riad z umývačky do skriniek. Tak isto napr. tie vrecúška. Ukázala si jej, kde ich nájde a povedala, že treba vyniesť koše a potom dať nové sáčky?
Aký veľký dom alebo byt máš, ako dlho u Teba je a čo všetko robí?

datelinka31
autor
21. jan 2024

@chodec15 😀
@anjelaa 12, možno to nie je tak veľa, ale v Prahe sme mali tiež a tam sme platili oveľa menej a bola to veľmi šikovná pani. Tu na sk to je nemožné niekoho zohnať

datelinka31
autor
21. jan 2024

@sovica máme byt a úprimne za 5 hodín neviem, ale ja osobne by som asi upratala aj 3 byty. Ale tak ok, veď to je v pohode, ale ide o to, že my sme odchádzali na vikend prec a ja som zabudla že príde a upratala som. Čiže ona mala len tak doťuknút veci a potom som našla ten riad. Hovorila som jej to už minule, ale ona že ju zabudla zapnúť a zapla ju asi až keď odchádzala, čože to už nestihla vybrať..

datelinka31
autor
21. jan 2024

@anjelaa 12 eur

datelinka31
autor
21. jan 2024

@minenkak povedala som jej, napríklad aj že nech nedáva drevo do umývačky atd, ale proste stále to robí, a riad zevraj nestihla vybrať, lebo zabudla zapnúť umývačku (bola tu 5 hodín 🙈)

barbora0308
21. jan 2024

@datelinka31 Ja som skusila dve upratovacky, obe si pytali 30€ za upratanie celeho bytu. Spociatku som bola spokojna, ale po case to vzdy odflakli 🤷... Upratanie im zrazu trvalo o dost kratsie a bolo to odflaknute a musela som po nich doupratat...tak som si povedala, ze ja za takuto kvalitu platit nebudem a radsej si popracem sama. Odvtedy som inu neskusala a popravde, uz sa aj bojim skusat dalsie 🫤. Dobra upratovacia sila sa hlada veeelmi tazko, aspon teda vnimam skusenosti a diskusie ludi v ramci online skupiny nasej mestskej komunity a mnoho ludi ma rovnaky problem ako aj ja 🫤.

datelinka31
autor
21. jan 2024

Ďalšia vec, minule som si konečne kúpila také dávkovacie fľašky na cesto, co som dlho zháňala a odkedy tu bola upratať tak zmizli, asi ich vyhodila. Minule mi zase vyhodila prázdnu fľašu na jar - bola to ale nádoba z dm, predáva sa samostatne prázdna ako nádoba na prostriedok s rozprašovačom, tiež mi to vyhodila. Že proste vždy niečo. Ale už tu asi nepríde, lebo už aj jej vadilo asi že stále niečo komentujem 😀alebo hľadám

datelinka31
autor
21. jan 2024

@barbora0308 áno tu na sk je to takmer nemožné..

sovica
21. jan 2024

@datelinka31 Ak sa to stalo len raz, tak by som to neriešila. Ak nerobí niečo, čo od nej vyžaduješ, opakovanie, tak by som jej znížila sumu o to, čo nespravila. Ako si ju našla? Mala si nejaké recenzie?
Ináč, kočky, ja žijem v DE a tu tie moje kamošky platia 8-10 €/hod. Keď teraz čítam, že na SK 12€/hod a @sonnenshein 20€/hod😲 To vážne?

barbora0308
21. jan 2024

@sovica hmm naozaj zaujimave a to potom upratovacka na SK, ktora mi popratala trojizbovy byt za 1,5 hod. si pytala 30€ 🤷 🫤 ...

kukulienka999
21. jan 2024

@datelinka31 inak u nás a stala tiež vtipná hostorka. Zrejme ako umývala nad záchodom parapetu, tak sa postavila na záchodové prkno a proste prasklo, ja som si to všimla ale nič som jej na to nepovedala, kupili sme nové. Vymenili a po ďalšom upratovaní praskla aj to nové 😁😁😁

minenkak
22. jan 2024

@datelinka31 nájdi si inú

kulumulu123
22. jan 2024

@sovica ja pltim tiz 20e/hod s tym ze si pani nosi svoje cistiace prostriedky aj handry aj vsetko co potrebuje, a dom ked odide ma ten WAW efekt.. Mam ju dlho a teda upratuje mega super, este sa nestalo ze by som po nej nasla jedinu omrvinku a na toto som ozaj mega hakliva...
Mala som predtym za 5-10e a ako pisu baby vyssie prvych par krat super a pitom to islo mega dolu vodou...
Mimo ine veci ako vylozit umyvacku ci nalozit spinavy riad z linky su uplna samozrejmost...
@datelinka31

dzejny656
22. jan 2024

Platíme 10€ na hodinu, ja som spokojná s jej upratovaním. Ale dobre sme sa dohodli a povedala som jej presne čo a ako si predstavujem a to dodržiava.

melanta
22. jan 2024

Mne nejde do hlavy, prečo platíš niekomu, kto opakovane neupratuje poriadne a robí prešlapy. Raz by to urobila pani, ktorá mi upratuje, upozornila by som. Urobila by druhý krát niečo, koniec. Ani cent by som neplatila niekomu, po kom musím kontrolovať a dokonca dokončiť niečo. Ja som platila pani niekoľko rokov 15 eur na hodinu, teraz 20, upratuje ako v 10 hviezdičkovom hotely. Upratovanie je nekvalifikovaná práca, ale žiaľ, ani náhodou neplatí, že to môže robiť ktokoľvek. Niekto proste nevie upratovať. A prečo niekoho takého platiť?

stanzi
22. jan 2024

@datelinka31 Ano mame pani na upratovanie, nasa si neuctuje hodinovku, ale pausal podla velkosti nehnutelnosti. My platime 60e za takmer 90m2 byt, ale teda som spokojna, okrem zakladu (vysavanie, prach, zmytie, komplet sanita) robi bezne aj upratanie riadu ktore spominas, upratuje hracky, umyva trubu a chladnicku zvnutra atd… A suhlasim s tym, ze dobra pomoc do domacnosti sa velmi tazko hlada. Predtym co sme mali pani, tak sme platili menej, ale teda urobila len zaklad, odflaknute to bolo, vsade smuhy, katastrofa. Potom sme si teda hladali nahradu (cez Domeliu) a to bola tiez bieda, jedna pani nam dokonca povedala, ze si k cene uctuje navyse aj parkovanie 😀

kulumulu123
22. jan 2024

@stanzi ponial stoji na platenom parkovisku kde plati 2e/hod tak sa jej ani necudujem hlavne ak kazdy od nej chce aby robila za 5-9eur/hod

findomatej
22. jan 2024

@datelinka31 iba čítam túto diskusiu 😉...
Nikdy som túto prácu nerobila, ani nemala pani na upratovanie, ale myslím že by možno bolo dobré aj napísať všetko, čo od pani očakávaš. Možno má viac domácností a ,,nezapamätá,, si, čo sa kde od nej vyžaduje. Aj keď asi by mala. Umývačku nevyložila, lebo zapla neskoro, a neodoumývala, kým tam bola. Možno.
Keby som nebývala tak ďaleko, tak ti prídem upratať 🙂.
Niektoré veci mi prídu samozrejme, ako aj písali predo mnou, preto sa čudujem, že to panie nerobia automaticky 🤔.

lucka_ke
22. jan 2024

ja len otázočka - to si neviete dať riad do umývačky sami priebežne? nemám pani na upratovanie, ale od nej by som očakávala také tie "veľké veci" ako dlážky, okná, WC + kúpeľňa... drobnosti ako omrvinky pod chlebníkom by som neriešila

sonnenshein
22. jan 2024

@melanta Bola by si ochotna mi poslat kontakt, prosim?

luccija
22. jan 2024

@findomatej to je jej problem, keď zabudla zapnúť umývačku mala zostať dlhšie a vybrať riad nabudúce už nezabudne.Vacsina z nich upratuje zle, lebo vedia, že si hneď nájdu inú domácnosť.
Kamarátke doskriabali rychlovarnu kanvicu a mikrovlnku drhla to hubkou tou draplavou časťou.
Izby poumyvane len na rýchlo parkety...ale v striekanie spreju, Pronta a iných prostriedkov bola dobrá na oko upratané, vyvonane ...platila paušál rodinný dom 45 eur bola tam asi 3 hodiny

laurita285
22. jan 2024

Ja by som mohla knihu spísať o tom aké služby nám poskytli panie na upratovanie 😀 Večne dačo s nimi bolo 😂

Raz som sa jednej pýtala, že prečo nepovysávala dolné poschodie. Povedala, že dole nenašla vysávač. Tak jej hovorím, že predsa mala použiť ten čo je na hornom poschodí na čo ona odpovedala, že nevie ako ho dostať na dolné poschodie po schodoch.. (Obyčajny malý ľahký vreckový vysávač) 😂 a nemala žiadny zdravotný problém, len mentálny očividne 😀