Máte skúsenosti s bytovým architektom?
Ahojte, chcela chcem sa spýtať, ma tu niekto skúsenosti s bytovým architektom? Koľko to asi stojí?
@tina1549 to práve neviem, ja by som si chcela dať vypracovať návrh ale realizovať to musím napr cez nich? Alebo môžem pomaly sama nejak postupne? Neviem ako to presne funguje
ale stále nerozumiem čo presne chceš
Návrh čoho? Zariadenia interiéru? Rekonštrukcie? Zmeny dispozície?
Bez ohľadu na to, ktoré z toho od architekta chceš - každé jedno si môžeš nechať zrealizovať ním, t.j. na kľúč alebo si dáš urobiť iba návrh a všetko si zrealizuješ sama. Ak ide o návrh interiéru (čiže steny, podlahy, zariadenie), tak počítaj +/- 50 eur za m2 ak si vyberieš nie top architekta.
Lepsie by bolo pisat neanonymne a uviest mesto/obec odkial si.
Návrh interiérov začína od 15 eur/m2 také normálne už. Niektoré ponúkajú aj realizáciu, niektoré iba návrh
ja mám skúsenosť ale tá čo robila návrh nám sa podľa mňa neuživí, celé zle ... takže ak je niekto dobrý, určite nebude stáť pár eur, ale myslím že keď si nevieš dať rady s interiérom, je dobré architekta osloviť - ale dá sa aj tak že ti iba vypracuje návrh a realizovať budeš sama postupne, áno ... a akého si vybrať? pozrieť nejaké jeho realizácie, staré návrhy - a až keď ťa oslovia, vtedy ho vybrať ... plus aj to ako reaguje pri rozhovore, aké má otázky na tvoje predstavy, ako s nimi vie pracovať... a teraz som si spomenula na jednu babu z kuchynského štúdia - tá bola výborná čo sa týka dizajnu ale nebola dôsledná, nie so všetkým som spokojná v kuchyni, tá ak by popracovala na svojej dôslednosti, mohla by byť výborná ... takže asi tak k mojej skúsenosti ...
My mame a ked mas nejaky taky problem, ze ako nieco vyriesit v priestore, tak by som ho odporucala.
My sme si nechavalai interieru domu navrhnut. Spodok - kuchynua obyvacku - 100m2. Cca 8 rokov dozadu to stalo 400€. Dneska uz budu ceny asi inde.
Mne architekt riešil úplne všetko. Celkovú rekonštrukciu, zariadenie. Dozeral na robotníkov zaháňal nábytok. Proste úplne všetko. A taktiež to bolo aj s domom. Ten istý architekt. Bolo to síce niekoľko rokov dozadu,ale aj vtedy to bola riadna palka.
Môžeš si dať iba návrh a potom si to dáš spraviť stolarovi.Zalezi čo chces či navrhnúť nabytok, burat priecky atď a potom sa budeš dohadovať so stolarom či sa to dá spraviť🙂väčšinou architekt navrhne vychytávky a potom prídu problémy s realizaciou
@lenkasarka vedela by si mi dat jeho meno prosím?
A z akej lokality je?
@misanthropicdann z Košíc
Dobrý deň, nam to robila firma NARIO. Maju aj showroom v Lamaci super architektov a svoju vyrobu nabytku. Cenu najlepšie zistíte, keď sa im ozvete...podľa toho čo všetko potrebujete, ale robia to celkom lacno odporucam. Ked tak zavolajte priamo p. Balazovi +421 918 360 910
@autorka my sme si pred 12 rokmi, keď sme riešili dom zaplatili návrh od bytového architekta a boli to dobre vynaložené peniaze👍 určite odporúčam... Nielen že dokáže usporiadať jednotlivé prvky interiéru tak, ako by mne nikdy nenapadlo, ale urobí to aj s ohľadom na praktickosť a interiér ako celok. My sme ten návrh brali ako inšpiráciu, ale v podstate sme sa ho na 90 % vlastne držali, pretože sa nám ozaj trafil do vkusu aj požiadaviek. V tom čase sme mu zaplatili v prepočte na € asi tisícku.
Ďakujem vám pekne, po novom roku sa púšťam dotoho 🫶🏻
Ja osobne odporucam pana Petra Komana https://architekt-pk.sk . V minulosti som s nim riesila prerabku bytu v Bratislave a aj stavbu domu v Malinove kde mi robil aj stavebny dozor. A vzdy som s nim mala len dobre skusenosti. V pripade stavebneho dozoru mi usetril nemale peniaze ked robotnici urobili prvok inak ako bolo v dokumentacii.

čo u teba znamená bytový architekt? Chceš navrhnúť / zariadiť byt či bytový komplex...