icon

Máte skúsenosti s používaním infrapanelov?

alena68
3. feb 2024

Ma niekto skúsenosť s infrapanelmi?

bosorkabb
3. feb 2024

Ja som si zisťovala a teda je to drahé kúrenie ak to berieš ako hlavné. Ja som chcela na chatu.

cecilia29
3. feb 2024

Sestra ma v novostavbe a je spokojná, ale je to menší domček, nie veľké okná, nie velke úniky.

mandy552
5. feb 2024

Máme asi 6 rokov ako jediné kúrenie v 1,5 byte. Mesačne platíme 48€ za elektrinu a to máme aj vlastný elektrický ohrev vody, resp. všetko máme len na elektrinu. Použíam aj sušičku, umývačku, mikro a ostatné bežné spotrebiče. Stále máme aj preplatok.

alena68
autor
8. feb 2024

@bosorkabb preco drahe, píšu o nom ze uspora je 50% Ano ja zvazujem ako hlavne kurenie

alena68
autor
8. feb 2024

@mandy552 ja mam vacsi 3,5izb byt a zvazujem ako hlavne kurenie,taktiez elektricky ohrev vody pouzivam umyvacku a dalsie elektro spotrebice

alena68
autor
8. feb 2024

@cecilia29 neviete kolko m² ma dom? Kolko rokov uz ma tie panely?

jarka_black
8. feb 2024

@alena68 Každý byt a dom je iný. Treba si dať vypočítať potrebu tepla na vykurovanie, resp. odvodiť to z doterajšej spotreby. Čím sa kurilo doteraz a koľko sa prekurilo?
Rovnako veľký byt môže ročne prekúriť 200 eur ale aj 1200 eur.

jarka_black
8. feb 2024

@alena68 Je to elektrické kúrenie. Nie je najmenší dôvod aby usporilo 50%. Prekúri rovnako ako konvektor.

cecilia29
8. feb 2024

@alena68 dom má 6×12m (vidiecky styl, kachlova pec), na tej rozlohe aj podkrovie
Ma ich 10 rokov

bosorkabb
8. feb 2024

@alena68 no mne to vyratali že sa to neoplatí. Je to elektrické kúrenie a to je vždy drahšie.

el_mishel
26. jan 2025

@mandy552 dobrý deň, prosím kúrenie radiátormi teda vôbec nepoužívate ? Vďaka

mandy552
26. jan 2025

@el_mishel Dobrý deň. Radiátory sme nikdy nemali. Všetko máme na elektrinu, mali sme konvektory, ale tie ani nevykúrili byt.

mma2020
10. mar 2025

ahojte, v starsom domceku, ktory ma zateplene steny a podlahu podrovia, teda strop spodnej casti. Mame nainstalovane v kazdej izbe 700w Aeno, sme spokojni. Vieme si nastavit na dialku, krasne sa da udrziavat pomocou appky. 21 stupnov nie je problem. V dedinke nemame plyn, vsetko mame na elektrinu (umyvacka, susiska, pracka, elektro-auto.