Máte skúsenosti s používaním infrapanelov?
Ma niekto skúsenosť s infrapanelmi?
Sestra ma v novostavbe a je spokojná, ale je to menší domček, nie veľké okná, nie velke úniky.
Máme asi 6 rokov ako jediné kúrenie v 1,5 byte. Mesačne platíme 48€ za elektrinu a to máme aj vlastný elektrický ohrev vody, resp. všetko máme len na elektrinu. Použíam aj sušičku, umývačku, mikro a ostatné bežné spotrebiče. Stále máme aj preplatok.
@alena68 Každý byt a dom je iný. Treba si dať vypočítať potrebu tepla na vykurovanie, resp. odvodiť to z doterajšej spotreby. Čím sa kurilo doteraz a koľko sa prekurilo?
Rovnako veľký byt môže ročne prekúriť 200 eur ale aj 1200 eur.
@alena68 Je to elektrické kúrenie. Nie je najmenší dôvod aby usporilo 50%. Prekúri rovnako ako konvektor.
ahojte, v starsom domceku, ktory ma zateplene steny a podlahu podrovia, teda strop spodnej casti. Mame nainstalovane v kazdej izbe 700w Aeno, sme spokojni. Vieme si nastavit na dialku, krasne sa da udrziavat pomocou appky. 21 stupnov nie je problem. V dedinke nemame plyn, vsetko mame na elektrinu (umyvacka, susiska, pracka, elektro-auto.

Ja som si zisťovala a teda je to drahé kúrenie ak to berieš ako hlavné. Ja som chcela na chatu.