Meníte každý deň doma uteráky?
Dievcata, asi blba otazka, ale menite kazdy den uteraky? Mne to pride fakt zbytocne, ine by som nerobila, len prala uteraky, ale moj muz mi tvrdi, ze vraj je to normalne a vsade sa to tak robi…
Tak som zvedava na vase odpovede
Uteráky meníme raz za týždeň
Ja sa bohovsky bavím, že každý, raz do týždňa, vás to prejde, keď príde vyúčtovanie za elektrinu🤣🤣🤣, vodu a tak. Ja mením uterák podľa potreby a žehliť? No dobre. Ja sa normálne na to šetrenie elektriny a všetkého teším, nebudú tu takéto otázky. Inak v hlave mi vŕta ako to prežilo ľudstvo vlastne? Mne by sa fakt do potoka v takej fajnovéj slovenskej, nemeckej, ruskej a inej echt zime teda uteráky patt nechceli chodiť. Ono táto kríza je fakt na niečo dobra. Šetrenie je zjavne na mieste. Ľudia sa rozmaznali, ale že riadne, základné veci si nevážia, príroda je fuk. V lete, keď som prechádzala juhom Slovenská som bola zdesene, odpadkové vrecia pri ceste a nie jedno, dve.... Hrozne. Ale teda prať uteráky každý deň?zehlit?pri zdravych členoch domácnosti? Tomu sa povie tiež plytvanie a nie len energiou, ale aj časom, prírodou a všetkým a potom tu zenskenvyplakavaju ako nemajú čas, nestíhajú, chlap nepomôže, ako nečudujem sa, keď mu ženská uteráky pere každý den. Možno to nechce, nevyžaduje, ale ženská sa rozhodla, že bude matkou, manželkou roka, že proste tip top a bum nevládze, fnuka, píše a ženské ju podporia, že je chudera a ma sa rozviesť 👍
Inak ja som tu fakt výnimočná, že mením uteráky podľa potreba a nie podľa harmonogramu? 🤣🤣🤣
Jednoznacne zavisi kolko ludi zije u vas v domacnosti a ako dlho sa doma zdrziavate. Je rozdiel, ak ste 2 a obaja cely den v praci, ze len rano a vecer si utriete ruky. My sme 5 clenna rodina a menim denne aj 2x uteraky, pretoze ja neznesiem mokry uterak a mame atopicky exzem, takze musime mat suchy uterak.
Nie nemeníme, uterák dávam nový každý deň len našej dcére ktorá je ešte bábätko
Na ruky cca 3 krat do tyzdna,ale nas je doma 6 a s manzelom sme home-office,cize ide aj o intenzitu pouzivania pocas dna.osusky na sprchovanie ma samozrejme kazdy svoju a tie sa menia po tyzdni
@maciatkolulu ja len, že to keď niekto vymení uterak neznamená že ten používaný hneď aj operie.. my máme dosť uterákov na to aby som práčku s nazbieranymi utrakmi pustila raz za tyzden..
Každý máme svoj na ruky, svoj na tvár a vlastnu osušku, návštevy tiež majú svoje, svoje meníme raz za týždeň, po návšteve ide hneď do špinavého... Určite nie každý deň 😅
@kristinka19 a to mate všetci jeden keď vás je toľko? 😵🤯.... Ci každý svoj?
Ja osobne menim v kupelni na ruky asi kazdy druhy den vadi mi ze je potom mokry ked si do neho idem utriet ruky a uz mi nevonia...
@babulkomale Lajnova kaze usetrit 15 % energie, kazdodennym pranim, zehlenim a castym vymienanim postelneho pradla a jeho pranim teda moc neusetrite. A ja stale premyslam, kde by som usetrila, ked nemenim uterak kazdy den, nemam saunu ani bazen a este som si nedala doteraz namontovat klimatizaciu a postelne pradlo neperiem kazdy tyzden a tu vidim ze su rodiny , ktore fakt nezmyselne mrhaju v dnesnych casoch energiou a vodou !!!
@katulienkax ako som písala, naozaj je to zdražovanie na niečo dobré....
@jana_eyre_2 to je fajn, ale aj tak sa držím toho ze periem, alebo dávam do špinavej bielizne vtedy, keď to uterák, osuška potrebuje a nie podľa harmonogramu. Myslím, že som napísala jasne, ze plytvať vodou a energiami, keď sa perie plná pracka zmysluplne špinavých veci, tak je to normálne a nie plytvanie, alebo pranie, lebo uterák nevoni....
@maciatkolulu ja som ti písala práve preto, ze v tvojom príspevku je spomenute denne pranie, čo jednoducho tak zväčša nefunguje, aj keby si niekto menil utrak každý den..
a myslím že väčšina sa vyjadrila tak, že uterák mení podľa toho ako potrebuje.. napr.6clenna rodina ho potrebuje meniť denne, pretože sú napr. viac doma a majú malé deti čo majú večne zacapane ruky, ktoré si neumyju natoľko aby boli čisté kým sa utru..
Ale iná rodina čo má dvoch pubertakov, celé dni sú mimo domu uterák meniť nemusia aj 5dni, lebo si do neho utru ruky možno 2x denne.. to nie je harmonogram, to je podľa mňa normálne prispôsobenie rodiny sa danej situácii, ktorá sa mení vekom deti..
@jana_eyre_2 ak kazdy den hadzes do spinaveho pradla vsetky uteraky tak na konci toho tyzdna mas prinajmenej o jednu pracku spinaveho naviac ako kebyze ich menis 1x za tyzden - je rozdiel prat 2uteraky na osobux4ludia vsomacnosti/tyzden a 2uterakyx4osobyx7dni
...tie čo tu furt meliete ,že treba zdražovať predpokladám, že nepoužívate ani umývačku riadu,sušičku,v lete nemáte plné bazeniky,nezavlažujete trávniky a záhrady,splachujete raz za týždeň......
@prasiatko30 ja som nič také nenapísala, prosím citaj v súvislostiach, lebo ovplyvnujes tym diskusiu.. vďaka.. navyše píšem stále o uteráku na ruky..
Ja už čakám otázku,ako často si meníte spodné prádlo.
Ale ok.
Lebo aj uteráky,aj napr.postelne prádlo je veľmi indi vindi výmena.
Keď sa raz zaspinia,sporia,či ja neviem,nevyschnu a chytia divný zatuchnuty zápach,či si farbim vlasy,či čokoľvek speci,tak ani človek neuvažuje,rovno vymení.
Ja napr.v zime osušky nepoužívam,nemám sušičku,ani neplánujem,takže dlhšie schnú. Uterák je skladnejsi a v zime mávam tenšie. Aj osušky mám v zime tenšie,keď už ich pouxijem.Čo tiež môže prísť niekomu divné 😃
Ale asi každá domácnosť si to prispôsobí. Aj počtu ľudí,aj vekovému zloženiu,atď.
No priznám sa,za bežných okolností,určite by som uterák po každom umytí nedávala do koša. Nevidím dôvod.
@jana_eyre_2 pozri, čítala som, pochopila som, že dosť veľa rodín mení týždenne, či majú deti mimo, či nie, čo je podľa mňa plytvanie. Môj názor. Keď si prejdeš diskusiu od začiatku, po môj príspevok, tak podľa mňa je to viac o tom, že proste raz týždenne a nie podľa potreby. Nevšimla som si, že by niekto napísal ako potrebujeme, ale dokonca aj denné a väčšina raz do týždňa. Čítala si to isté? To, čo si podľa mňa ty popísala je konina😃. Ale ako vravím, prídu vyúčtovania, príde k šetreniu, keď tu mamičkám vadí 20 eur zrps do škôlky.... A to všetko pôjde hore a hore.
@terezka1947 jeeej, je tu aj niekto "iný" ako ja👍🤪
@miskakyska Ak chceš, odfotím, či prišlo z elektrární a uvidíš, čo všetko ti žerie a ako plytvas. Nenadarmo žiadajú, aby sa ľudia uvedomili, asi vedia prečo.... Im to nakoniec môže byť jedno, ľudia bud budú platiť, alebo nie. Teda pokiaľ budú zdroje. A najmä ako to všetko na záver mastne zaplatíš. A keď nie priamo, tak budeš calovat za ostatné a nebude to už len 20 eur zrps. A žiaľ nie sú to blabla reči. Proste mne príde scestné prať uteráky denne, ob den, týždenne a nie podľa reálnej potreby, či na ruky, či na prdel, pokiaľ teda sa do nej neutiera okakana🤪
@maciatkolulu v čom je to prosím ťa konina? Vieš niekedy komunikovať aj bez toho aby si bola takáto expresívna? Ja ti predsa tvoj názor neberiem, myslieť si môžeš čo chces, tak ako aj ja 😉
@mamamasama najprv ries seba a sportrebu vody chemie energie ked musit kazdy den vypierat, ako sloboduchy. Az potom nahliadaj k inym.
Ano ja kazdy den dam cisty uterak ale my nemame kazdy zvlast uterak.
@henka123123 tak toto mi príde ako väčšia humusarna ako mať svoj uterák týždne. To si utierať celá rodina zadky do jedného?
@jana_eyre_2 expresívna? 🤪👍🤣 Ja som vyjadrila svoj názor a ty svoj, je to ok? Ak máš pocit, že nevieš so mnou komunikovať, nereaguj a je to, ja s tebou problém nemám, aj keď mam pocit, že sa snažíš byt nasilu"cool", ale každý máme svoj štýl. Keď máš pocit, že môj je expresívna, tak fajn. Co je na konine expresívne neviem, ale tak no😉. Ale ok, môžem to napísať aj tvojim štýlom, nemyslím si, že pises/máš pravdu, pretože..... Atď. Je to lepšie, vyhovuje? Nenapísala som coco. u ani nič podobné.
@slovenka753 ja s partnerom jeden uterak.deti druhy uterak spolocne.niekedy aj ih utrem do nasho vzdy po vecernej sprche davam cisty a deti sa kupu prve 🙂 a ne osrate zadky si do toho neutierame ale pekne umyte mydielkom :D
@maciatkolulu neviem či sa snažím byť nasilu cool, expresívne znamená že komunikujes príliš citovo zafarbene, to nemusia byť nadávky.. ak si však myslíš že je konina že 6ludi používajúci jeden uterák na ruky často ho zašpini rovnako ako 4ria čo ho používajú 2x do dňa a že keď prví povedia že ho menia denne a druhí raz za 5dni je podľa teba harmonogram a nie len normálna odpoveď na otázku položenú v úvode, tak ok.. buď sa nechápeme alebo nechceme chápať..
komunikujem tak ako som sa to naučila, tak ako v normálnom živote s tým rozdielom že mám čas lepšie si usporiadať myšlienky keď píšem.. to nie je cool, to je úprimnosť..

Nie