Meníte každý deň doma uteráky?
Dievcata, asi blba otazka, ale menite kazdy den uteraky? Mne to pride fakt zbytocne, ine by som nerobila, len prala uteraky, ale moj muz mi tvrdi, ze vraj je to normalne a vsade sa to tak robi…
Tak som zvedava na vase odpovede
Osusku mame spolocnu s muzom menim 2x do tyzdna.mala ma svoj uterak na ruky ten podla potreby niekedy vydrzi 3 dni niekedy 2 hodiny.jej osuska ide tiez do pracky raz tyzdenne s detskym pradlom. Na tvar mam svoj maly ten vydrzi tyzden.Na wc menim tiez 2x do tyzdna.ak je oslava a je u nas viac ludi hned ho rusim a davam cisty.
Ježiši 😱 ešte to tak 😂 už aj tak mám nervy z tej kopy, čo sa do prania nazbiera
Wow, to je diskusia :D Ved ked chce panko novy uteracik, tak si ho moze vymenit, oprat a ozehlit, nie? Alebo je pan chromy? Dospeleho chlapa obskakovat ako dieta, heh....
K otazke: na ruky a na telo ma kazdy vlastny ( moja matka ma dokonca aj separatne na vlasy) a menia sa cca raz tyzdenne, alebo podla potreby. Ked ho chytim a poviem si "ugh..." tak leti do pracky.
Mozno je este otazka na mieste pri akej teplote kto perie uteraky. Ja periem uteraky, kuchynske utierky a postelne pradlo na 60 C, avivaz pouzivam takuto 🙂 :
Denkmit dezinfekčná aviváž Sensitive
účinnosť: proti baktériám, proti hubám, proti obaleným vírusom a koronavírusom (napr. SARS-CoV-2)
odstraňuje až 99,9% baktérií, špeciálnych vírusov a plesní.
Alebo este Sanytol, ale ta z DM je o tom istom a za 2 Eur, spokojna som 🙂
Mam biele. A na nich vidno čo a ako.
Čiže čo 3 dni vymieňam.
V lete čo 2 dni. Malo by sa fakt denne.
Keď sme na dovolenke v hoteli, potrpím si denne na čistý uterák.
Tak asi je tazko porovnavat napr.mamu,ktora je doma s 2. malymi detmi cely den a stale si umyvaju ruky a rozdiel,ked su vsetci cely den prec a pridu az podvecer. Co by ten uterak asi tak malo uspinit,ze? Cize od toho sa odvija aj frekvencia.
Osusky periem raz týždenne, uterak menim každý den - mame jeden spolocny na ruky, ak máme návštevu tak aj viackrat denne
Mna by inak zaujimalo, tie čo meníte uterák raz za týždeň a máte každý svoj, zvlášť na ruky a na tvar, plus osusku, niektorí ešte uterák na vlasy… to mi vychádza 4 uteráky na osobu, keď ste doma 4 osoby, tak 16 uterákov v jednej kúpeľni (ak bývate v byte), ešte predpokladám že každý ma svoju farbu (aby ste si ich vedeli rozoznať) to musí vyzerať strašne chaoticky a neupratane… alebo ako to teda skladujete? Predpokladám že po usušení nejde naspäť do skrine.
Mením tak 2-3x do týždňa. 🙂
Podľa potreby. Ale väčšinou 1x týždenne.
@mamamasama ano si chora co by nemuselo nikoho trapit, ale tebe nehovoro nic trvala udrzatelnost a zivotne prostredie????
@dzulik_ nie
kazdy den?? a toto ma tvoj muz odkial taku blbost?
akoze nech si kazdy robi, ako uzna za vhodne - ked ma niekto peniaze nazvys a nevie co s nimi, nech plati mesacne to kvantum vody a elektriny, co sa spotrebuje na pranie a nech perie uteraky aj dvakrat denne.
my mame uteraky len velke - utierame aj ruky aj po sprche, ja jeden, muz jeden, syn jeden.
jeden samostatny uteracik mam este v kuchyni a na wc
tie mini uteraky z kuchyne (spolu s kuch. utierkou) a wc
obmienam 2x tyzdenne, kupelnove raz za tyzden.
ved tam sa utiera clovek cisty, umyty
@guliver19 pozrela by som sa na tvoju bio eko domacnost 🤭🤣🤣🤣
@dagmarovita mam vodu zadarmo
@ahoj0 akurat sme to riesili s muzom... Aj u nich doma, aj u nas to fungovalo rovnako. Jeden uterak na jedno pouzitie. Oprat a hotovo. Je krasne, ze si tu poniektore zdielaju uteraky s celou rodinou, ale mne pride uplne nechutne ak si jedna rodina vytiera rit aj usta jednym uterakom. Humus. 🤮
1-2 x za týždeň
@ahoj0 ahoj tak my to mame tak,byvame v dome,na poschodí ma malý uteracik každý na tvár a 1 vacsi spoločný na ruky, dole mame každý svoju osušku + 1 spoločný uterák na ruky. Ja mam ešte svoj na vlasy ale vždy sa mi suši niekde von a tak, není v kúpeľni 😂 sme 2 dospelé kusy a malé dieta
Na ruky každý deň nový uteráko-ručník. 👌
Osušku máme každý svoju, pre návštevu zvlášť.
Ked ma niekto prist zakvacim uterak na ruky inak si utrieme kazdy do svojho. Periem raz za tyzden cca ako vydá hodim k tomu aj handry a aj koberček z kupelne takze ked upratujem byt cez vikend 😀
Uterák na ruky? Asi každý druhý deň, avšak utierame sa do neho 5ti takže to na ňom vidno, lebo ruky si umývame často.. uteráky na telo mením raz do týždňa..
Posledne tyzdne tu citam uplnu paniku kvoli zvysovaniu cien energii, ale potom je tu tema o uterakoch a kazdy ich perie denne. Kuri v zime na 26-27 stupnov..asi si to zaslusime. Naozaj vam na riti nenarastu sampinony, ked si tu osusku nechate tyzden. Po sprche ju vyvesim von, nech preschne a tyzden vydrzi. Jasne, ze ak ideme do hory alebo sme viac spinavi, hodim do prania skor..ale vacsinou sa len osprchujeme z potu..strasne sme alo spolocnost rozmaznani. Za mna je prat uteraky a osusku kazdy den plytvanie.
Táto téma tu bola už dva krát....
Podla vone. Bud ti uterak,... este "vonia", resp. je neutralny, alebo nie. Prat ich kazdy den nie je ani ekologicke, ani rozumne. Kam ide asi ta znecistena voda vsetkymi pracimi a umyvacimi prostriedkami? Do riek, odtial do spodnej vody, potom ten bordel ich pijeme a cudujeme sa, ako rastu onkologicke ochorenia. A co nase deti, ich deti, tie si nezasluzia cistu neznecistenu vodu a prostredie? Cudujem sa ludom, co peru kazdy den. Raz nieco obliect na 10 minut a buch do pracky. Potom placu nad uctami za vodu, energie,... Nejde o to zase neprat, neumyvat, ale s rozumom a s ohladom na prirodu. Ked je to potrebne.

@ahoj0 niekoľkokrát denne? Si odbiehas z roboty? 😀