Musí plyn v byte odpojiť iba odborník?

31. okt 2023

Ahojte meníme plynovu varnu dosku za indukcnu . Sme na byte . Keď chceme odpojiť plyn musí to spraviť nejaký špecialista ? A platí sa za to ?

chodec15
31. okt 2023

Odhlaste plyn, pridu odmontovat merac a tym padom vam do bytu uz ziaden plyn nepojde. Potom staci staru trubku na plyn v byte uz len prekryt, ci odmontovat. Ked sa rozhodnete plyn zase pripojit, nemusite zase volat kurenara, staci, ak pride niekto z SPP namontovat spat merac.

chodec15
31. okt 2023

Za odhlasenie a demontaz meraca plynu sa plati (asi 83 eur), vid cennik, ktory sa tyka vasho pripadu, aj za opatovne namontovanie/prihlasenie (asi 157 eur). No a ak si zavolas kurenara do bytu, aby zrusil/zaplomboval plynove rury, tak to urcite, zadarmo nerobia.
https://www.spp-distribucia.sk/dodavatelia/sluz...

alickapusinka
31. okt 2023

radšej by som to dala odborne urobiť a samozrejme že sa za to platí to je služba. Ale plyn je zradní to by som ja do toho nebabrala to najlepšie odborník .Nikdy nevieš čo môžete urobiť môže niečo buchnuť a skončiť v base za všeobecne ohrozenie. Alebo môže ticho unikať a nemusíš ani zistiť a neskôr by sa niečo stalo alebo v tom horšom prípade sa za únik nedoplatíš ak by to bolo vonku.

nika11103
31. okt 2023

Ja by som si teda v živote netrúfla robiť niečo , hocičo s plynom sama . Moj chlap je veľký odborník vsade bol všetko videl všetko ovláda haha ale toto by som mu nedovolila . Radšej zaplatiť odborníka a byt v klude ako niečo pokaziť nebodaj

nika11103
31. okt 2023

@alickapusinka napísala si to za mna 👍

zuzanaete
31. okt 2023

Uplne odpojenie od plynu treba riesit s plynarenskou spolocnostou. Pridu, demontuju merac, zablokuju odber plynu. Tymto sa rusi zmluva a uz sa neplatia dalej ziadne poplatky. Ak sa neodpojite uplne, tak aj napriek nulovemu odberu budete mesacne platit nejaky poplatok.

kacena4
31. okt 2023

moj muz to robil ked sme menili plyn. sporak ale on to vie je elektrikar... ale nasledne sme volali plynara ktory to skontroloval a nanovo zapecatil