icon

Muškáty - pokašlala som to

bashee
20. máj 2022

Pred 10 dnami som zasadila muskaty tahave a urobila som v nevedomosti tu chybu ze som ich hned po zasadeni pohnojila tekutym hnojivom zriedenym vo vode. Muskaty mi teraz nepekne kvitnu a niekedy samotne puciky este pred vykvitnutim zoschnu alebo su ruzove kvety flakate.
Viem ze som to pobabrala.
Preto otazka: zmozu sa este casom? Ci sa na ne budem do konca leta s nechutou pozerat? 😃🙈 dakujem za rady

marryen
20. máj 2022

@bashee ukáž foto

viestta
20. máj 2022

@bashee ony sa pozviechaju. Zasychajuce púčiky nie su z hnonenia, treba ich vylamat. Ak by si ich spálila, tak odchádza celá rastlina. Treba dat pozor na zálievku, aby neboli prekliate. Skôr vydržia preschnutie ako veľa vody

timejicka
20. máj 2022

@bashee nedali ste veľa hnojiva ? Ja mám tiež zasadené druhý týždeň ale ešte ich neprihnojujem nech sa príjmu .

bashee
autor
20. máj 2022

Ano urcite som ich v navale elanu prehnojila. Ale ziju no. Tak snad sa zastabilizuju. Foto tu. Ano davam pozor na vlhkost pody. Boze som ja koza nemtavaa 🙈

viestta
20. máj 2022

@bashee tým kvetom nič nie je, sú krásne, len odkvitaju

bashee
autor
20. máj 2022

@viestta aha, dobre dakujem. Tie flaky ma vystrasili. Tak este pockam snad sa rozrastu.

marryen
20. máj 2022

@bashee veď sú dobré, pozbierajú sa, suché olám a pozor na preliatie 🙂 Ja som čakala, že aké otrasné budú 😀

avanka
20. máj 2022

@bashee mať takéto muškáty...sú krásne a nádhernej farby.. moje ešte len kvitnúť budú a majú nahodenych veeela pukov..
Inak ja som tiež pohnojila asi 2 týždne po zasadení a trochu hnojim každú sobotu a vždy som mala tahave muškáty tahajuce sa aj meter...