Na koľko stupňov doma kúrite?
Snažíme sa cez zimu kúriť na 22 stupňov aby sme mali v dome teplucko.Vonku je mínus 5 aj cez deň.Tak nám vykuruje len na 21 a v noci som mala nastavené na 19 stupňov.No kúri nám radiátor skoro celú noc,keďže máme menej než 18 stupňov.Nechceme moc zimu,máme malé deti,aby nenachladli a neboli choré.Je pravda že nemáme zateplený domček tak aj kvôli tomu sa to nevykuri ako by sme chceli.Myslim si že kurime málo,keď ideme k svokrovcom ony kúria na 25-26 stupňov.Maju radi teplo
@panelacikova haha my v lete tiez mame tych 30 -32, ale slnko nam tu nesvieti, chyba mi slnecny byt
Cez deň 19, v noci nekurime a klesne to tak na 16-17.
23 stupňov
Ce zimu mame kurenie nastavene na 20,5. Ak zakurime v krbe stahujeme na 18. V noci je termostat nastaveny na 18,5.
Pri momentalnych teplotach mame 19st. Deti su tiez zvyknute od babatka na taketo teploty a su ok. Pri vyssich teplotach su hned cervene a take otapenejsie. Ked pride navsteva, uz vidim,ze im je chladnejsie,tak zakurime v krbe.
My mame v obyvacke 20C, nam to tak vyhovuje. Nemame radi prehriaty vzduch. Pri pozerani telky milujeme byt zababuseni pod makkuckou dekou, vzdy ma sice uspi 🤣🤣🤣....
Máme obývačku spolu s kuchyňou,tam kurime na 24, keďže sa tam dosť zdržiavame. V hostovskych izbách, kde nikto nebýva máme na 20,5 a v spálni 22,5. A ak sa zrazu vonku ochladí, alebo je skôr lenošsky deň, tak si dáme do krbu par polienok. Ja som teplomilny človek. Máme podlahové kúrenie a dlažby a kotol zapína minimálne. A na kúrení nemienim šetriť.
@mimi3008 Tomuto ja zas celkom nerozumiem. Veď keď je vonku 23 stupňov, ľudia chodia v krátkych tričkách, dokonca kraťasoch. Čokoľvek nad 25 je pre mňa horúčava. Asi to bude vec zvyku a kondície. Sme celá rodina naučená na chladnejšie podnebie, plus celý rok chodíme plávať, v lete na túry, v zime na lyže. Život v Austrálii bol pre mňa príšerný, to sme mali nonstop nastavenú klímu na 20.
Na 20 stupňov. 25-26 je podľa mňa veľa a zbytočne prekurovanie.

My kúrime akumulačnými kachlami. Keď ich nahrejeme tak vydržia 1 deň hriať celý dom. Väčšinou kúrime keď sme všetci v obývačke cez deň. Veru teraz sa to vyšplhá aj na 23-24 stupňov lebo ako som ostala tehotná je mi stále zima, takže kúrime viac. V spálni máme 21 stupňov a to spím pod troma perinami v hrubých ponožkách. Manžel sa mi smeje, že či som si to nemohla nechať na leto. Pri ostatných tehotenstvách mi bolo totiž vždy teplo. Toto je pre nás nový stav.