icon

Na koľko stupňov doma kúrite?

14. dec 2022

Snažíme sa cez zimu kúriť na 22 stupňov aby sme mali v dome teplucko.Vonku je mínus 5 aj cez deň.Tak nám vykuruje len na 21 a v noci som mala nastavené na 19 stupňov.No kúri nám radiátor skoro celú noc,keďže máme menej než 18 stupňov.Nechceme moc zimu,máme malé deti,aby nenachladli a neboli choré.Je pravda že nemáme zateplený domček tak aj kvôli tomu sa to nevykuri ako by sme chceli.Myslim si že kurime málo,keď ideme k svokrovcom ony kúria na 25-26 stupňov.Maju radi teplo

Strana
z3
terry658
14. dec 2022

My kúrime akumulačnými kachlami. Keď ich nahrejeme tak vydržia 1 deň hriať celý dom. Väčšinou kúrime keď sme všetci v obývačke cez deň. Veru teraz sa to vyšplhá aj na 23-24 stupňov lebo ako som ostala tehotná je mi stále zima, takže kúrime viac. V spálni máme 21 stupňov a to spím pod troma perinami v hrubých ponožkách. Manžel sa mi smeje, že či som si to nemohla nechať na leto. Pri ostatných tehotenstvách mi bolo totiž vždy teplo. Toto je pre nás nový stav.

zobaka
14. dec 2022

@panelacikova haha my v lete tiez mame tych 30 -32, ale slnko nam tu nesvieti, chyba mi slnecny byt

bluka2
14. dec 2022

Cez deň 19, v noci nekurime a klesne to tak na 16-17.

zefyra
15. dec 2022

23 stupňov

optame
15. dec 2022

Ce zimu mame kurenie nastavene na 20,5. Ak zakurime v krbe stahujeme na 18. V noci je termostat nastaveny na 18,5.
Pri momentalnych teplotach mame 19st. Deti su tiez zvyknute od babatka na taketo teploty a su ok. Pri vyssich teplotach su hned cervene a take otapenejsie. Ked pride navsteva, uz vidim,ze im je chladnejsie,tak zakurime v krbe.

7miriam77
15. dec 2022

My mame v obyvacke 20C, nam to tak vyhovuje. Nemame radi prehriaty vzduch. Pri pozerani telky milujeme byt zababuseni pod makkuckou dekou, vzdy ma sice uspi 🤣🤣🤣....

moje912
15. dec 2022

Máme obývačku spolu s kuchyňou,tam kurime na 24, keďže sa tam dosť zdržiavame. V hostovskych izbách, kde nikto nebýva máme na 20,5 a v spálni 22,5. A ak sa zrazu vonku ochladí, alebo je skôr lenošsky deň, tak si dáme do krbu par polienok. Ja som teplomilny človek. Máme podlahové kúrenie a dlažby a kotol zapína minimálne. A na kúrení nemienim šetriť.

petak123
Odpoveď bola odstránená
mimi3008
16. dec 2022

@petak123 Srandujes, vsak?😉

petak123
Odpoveď bola odstránená
mimi3008
16. dec 2022

@annm81 uau, no to si neviem predstavit...😆my kurime na 22.5, nosim tielko, hrubsie tricko, mikinu, zateplene teplaky, na nohach normalne ponozky, na nich este hrube a papuce. Tiez mame drevene parkety, no byvame v dome, takze ziadny byt pod nami, len pivnica

mimi3008
16. dec 2022

@petak123 🤣🤣🤣😂profil cerstvo vytvoreny, a tak...😅😅😅

annm81
16. dec 2022

@mimi3008 Tomuto ja zas celkom nerozumiem. Veď keď je vonku 23 stupňov, ľudia chodia v krátkych tričkách, dokonca kraťasoch. Čokoľvek nad 25 je pre mňa horúčava. Asi to bude vec zvyku a kondície. Sme celá rodina naučená na chladnejšie podnebie, plus celý rok chodíme plávať, v lete na túry, v zime na lyže. Život v Austrálii bol pre mňa príšerný, to sme mali nonstop nastavenú klímu na 20.

misinka0611
16. dec 2022

Na 20 stupňov. 25-26 je podľa mňa veľa a zbytočne prekurovanie.

Strana
z3