Najlepšie ventilátory pre ochladzovanie domu bez klimatizácie
Dobrý deň prajem
Tí čo bývate v dome alebo v byte a nemáte klimatizáciu. Aký ventilátor máte doma ( chladič, zvlhčovač, ionizator).
Či Vám schladí dom, byť?
Ďakujem
@marca12 ja som klíme dávala šance dlho. Nikdy sme ju nedávali na viac ako -2 až 3 stupne ako vonku, či už v byte alebov aute. No kychala som stále a nie len ja. V obchodoch je to cez leto pre mňa peklo😀 vždy musím nosiť kapesnik
@ssimusska v obchodoch aj mne vadí klíma, doma ju máme super nastavenú ani neviem že je iba je neskutočne príjemne
@ssimusska problemom bude skor nevycistena, neudrziavana klimatizacna jednotka.
@alenka58 vďaka za radu 🙂 klímu viem používať.
@simsalabim ideš hľadať zase nejaký problem? To fakt nemôžeš nejak pochopiť, že sú ľudia ktorým klíma vadí? Aj keď je vyčistená a dobre nadstavená? Toto je fakt zbytočná debata
@simsalabim ideš hľadať zase nejaký problem? To fakt nemôžeš nejak pochopiť, že sú ľudia ktorým klíma vadí? Aj keď je vyčistená a dobre nadstavená? Toto je fakt zbytočná debata
@ssimusska ved vidis, ze nie 🤣
@ssimusska sorry....
Význam slova nadstaviť: závisí od kontextu, ale vo všeobecnosti sa dá chápať ako zvýšenie alebo predĺženie niečoho stavaním alebo pridávaním. Môže to znamenať postavenie niečoho navyše na existujúcu štruktúru (napr. nadstaviť poschodie), alebo zväčšenie objemu niečoho pridávaním ďalších častí (napr. nadstaviť múku do cesta).
Konkrétnejšie:
Nadstaviť (dom, budovu): Znamená postaviť ďalšie poschodie alebo vrchnú časť budovy.
Nadstaviť (cesto, polievku): Znamená pridať ďalšie suroviny, aby sa zväčšil ich objem.
Nadstaviť (niečo na niečo): Znamená umiestniť niečo nad existujúci predmet.
Význam slova nastaviť: vo všeobecnosti znamená uviesť niečo do požadovaného stavu alebo polohy. Môže sa to týkať fyzickej polohy (napríklad nastaviť stoličku), nastavenia prístrojov (napríklad nastaviť teplotu na termostate) alebo úpravy niečoho pre optimálne fungovanie (napríklad nastaviť cieľ na navigácii).
Toto je asi najbežnejší význam, ktorý zahŕňa zmenu polohy objektu alebo smeru. Napríklad: nastaviť zrkadlo, nastaviť hlavu smerom k oknu.
Nastaviť prístroj alebo zariadenie:
Ide o konfiguráciu nastavení na technickom zariadení. Napríklad: nastaviť televízor, nastaviť budík, nastaviť počítač.
Pripraviť niečo na používanie:
Zahŕňa to úpravu nastavení tak, aby bolo niečo pripravené na daný účel. Napríklad: nastaviť budík na ráno, nastaviť auto na jazdu.
Zvoliť hodnoty na prístroji:
Ide o konkrétne nastavenie číselných hodnôt alebo iných parametrov na prístroji. Napríklad: nastaviť teplotu na termostate, nastaviť hlasitosť na rádiu.
Dôležité: "Nastaviť" má dokonavý vid, čo znamená, že akcia je ukončená. Existuje aj nedokonavý vid slovesa, ktorý je "nastavovať", čo znamená prebiehajúci proces nastavovania.
@ssimusska sorry....
Význam slova nadstaviť: závisí od kontextu, ale vo všeobecnosti sa dá chápať ako zvýšenie alebo predĺženie niečoho stavaním alebo pridávaním. Môže to znamenať postavenie niečoho navyše na existujúcu štruktúru (napr. nadstaviť poschodie), alebo zväčšenie objemu niečoho pridávaním ďalších častí (napr. nadstaviť múku do cesta).
Konkrétnejšie:
Nadstaviť (dom, budovu): Znamená postaviť ďalšie poschodie alebo vrchnú časť budovy.
Nadstaviť (cesto, polievku): Znamená pridať ďalšie suroviny, aby sa zväčšil ich objem.
Význam slova nastaviť: vo všeobecnosti znamená uviesť niečo do požadovaného stavu alebo polohy. Môže sa to týkať fyzickej polohy (napríklad nastaviť stoličku), nastavenia prístrojov (napríklad nastaviť teplotu na termostate) alebo úpravy niečoho pre optimálne fungovanie (napríklad nastaviť cieľ na navigácii).
Toto je asi najbežnejší význam, ktorý zahŕňa zmenu polohy objektu alebo smeru. Napríklad: nastaviť zrkadlo, nastaviť hlavu smerom k oknu.
Ide o konfiguráciu nastavení na technickom zariadení. Napríklad: nastaviť televízor, nastaviť budík, nastaviť počítač.
Zahŕňa to úpravu nastavení tak, aby bolo niečo pripravené na daný účel. Napríklad: nastaviť budík na ráno, nastaviť auto na jazdu.
Ide o konkrétne nastavenie číselných hodnôt alebo iných parametrov na prístroji. Napríklad: nastaviť teplotu na termostate, nastaviť hlasitosť na rádiu.
Dôležité: "Nastaviť" má dokonavý vid, čo znamená, že akcia je ukončená. Existuje aj nedokonavý vid slovesa, ktorý je "nastavovať", čo znamená prebiehajúci proces nastavovania.
@jankalukasova wow preklep 😮😮 zastaví sa kvôli tomu zem teraz. Dúfam, že takto opravuješ každú jednu v každej téme ☝🏻
@ssimusska sorry....
Konkrétnejšie:
@jankalukasova Keď je tu jazykové okienko, mňa vždy trhne pri "pól roka". Alebo "niaký". Alebo " z niekým".
@jankalukasova wow preklep 😮😮 zastaví sa kvôli tomu zem teraz. Dúfam, že takto opravuješ každú jednu v každej téme ☝🏻
@ssimusska nie, to nie je preklep. Použila si to slovo v tomto význame aj predtým. Hold ak klimatizáciu nadsatuvješ, tak to veľmi nepomôže 🤣
Ocino ma v kancli ochladzovač, sencor tuším, pošlem foto. Je sueor, tu malú miestnosť mu to schladiť aj o 3 stupne. Ale teda v byte či dome by sa to možno stratilo, no maly miestnosť napr spálňu vychladi
@lucia13022023 ochladzuje vyparenim vodi? Asi hej lebo ine som este nevidel. Potom pridu plesne od vlhkosti
Aj u nás doma sme riešili leto bez klímy – nakoniec sme zvolili ochladzovač vzduchu, čo je pre nás taký kompromis medzi ventilátorom a klimatizáciou. Neochladí to celý byt, ale v spálni to spraví rozdiel 2–3 stupne, čo na noc stačí. Ak niekto uvažuje o takejto alternatíve, tu sme našli celkom prehľadné porovnanie: https://www.kupnajlepsie.sk/najlepsie-ochladzov...

@simsalabim nie z kúrenia nekýcham, keďže nevykurujem ako blázon. S klímou mám ja problém už odjakživa a u rodičov je to tak isto. Otec začína v aute kýchať už pomaly po 2 min, keď si zapne klímu. Čiže nie, nič si nenahováram. Mám to otestované 🤷🏼♀️
@ssimusska klímu treba vedieť používať, dnes sú inteligentné klímy