Rady ohľadom klimatizácie

marksman
25. jún 2015
Používateľ marksman je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od marksman.

Ahojte, som alergik a rozmýšlam nad kúpou novej klimatizácie. V obchodných domoch mi klimatizácia nerobí 2x najlepšie, ale doma máme cez leto neznesiteľné teplo. Do izby mi pečie slnko celé poobedie a ani zastreté okná nepomáhajú, preto uvažujem nad kúpou klimatizácie do izby. Mám doma aj ventilátor ale nepostačuje, má vysokú spotrebu energie a vytvára dosť tepla. Myslíte si, že klimatizácia doma mi nebude robiť problém ? Je tu nejaký alergik, ktorý má doma klímu ? Akú by ste vybrali nástennú alebo mobilnú, prípadne doporučte konkrétny produkt ?

pribinak
25. jún 2015

Klimatizaciu ak si alergik tak fakt nie, skor vonkajsie rolety

pan_dokonaly
26. jún 2015

Ja nie som alergik, ale poznam viac ludi, ktori maju v praci problem s klimou a doma nie.
Osobne mam doma klimu tiez a rozdiel oproti tej v praci je ten, ze si ju nastavujes sam. Ziaden kolega odvedla ju nezapne na 16 stupnov, sam si vycistis filter - to maju aj nizsie rady klimatizacii.

Zadalsie klima len cyrkuluje vnutorny vzduch, zvonka netaha nic, len vylucuje teplo, takze ziadne nove alergeny dnu nevpusti.
Ja Klimu odporucam.

hradnapani
26. jún 2015

@marksman tak v obchodnych domoch sa do klimy mozu pridavat aj rozne aromy, plus to cistenie samotnej klimatizacie urcite nie je na takej urovni, ako ked sa o to budes starat sam. Ja som alergicka a domaca, dobre udrziavana klimatizacia, mi nerobi vobec problem.

mirkasiva
26. jún 2015
Používateľ mirkasiva je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od mirkasiva.

Môže byť aj keď si alergik, no nekupuj si ju sám z netu. Daj si spraviť montáž od firmy a každý rok sa má skontrolovať, minimálne každé 2 roky vymeniť filre, doplniť, prípadne aspoň premerať a skontrolovať ....vlastná skúsenosť 🙂

katarinamarkova
26. jún 2015

@marksman cista klima alergikom nerobi problemy, problemy robi ten bordel, co sa ma pravidelne cistit, bohuzial realita inde.

marksman
autor
30. jún 2015
Používateľ marksman je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od marksman.

@pribinak Rolety nestačia, priestor sa stále prehrieva. Potrebujem účinnejšie riešenie.

marksman
autor
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
kiki68
1. júl 2015

doma s klimou mat problem nebude. Problem v obchodnych domoch,hoteloch atd. je ten,ze klimatizacia a udrziava raz za uhorsky rok,kasle sa na to, ide to az kym to neprdne. Treba tam cistit tie filtre v tom, vyklepavat to, pripadne ked je nutne vymenit. Jednoducho cistit to pravidelne, lebo cez to ide vzduch co dychas. Tiez doma investovat a dat trubky jedine z medi. Tam sa najmenej vytvaraju kondenzaciou nejake spory.
Mobilna klima je o nicom,to mame doma. A ma to neskutocnu spotrebu elektriny.