Netesniaci tlakový hrniec Tefal
Ahojte, kupila som novy Tefal Secure Trendy tlakovy hrniec. Pozrela som youtube videa, precitala navod, vsetko vyzera super jednoducho. Ale akonahle sa zacalo varit (indikator tlaku zcevenal), tak zacala cez parny ventil silno unikat para a fucala celu dobu, ako ked na konci varenia pri uvolneni ventilu. Vyzera to, ako by sa ten ventil ani nedal zatvorit, pritom bol zatvoreny (nastaveny na "maso"). Ked som varenie skoncila, uvolnila som ventil (dala na "paru") a namiesto vyfucania, para fucala von uplne rovnako, ako po celu dobu varenia. Cely ten parny ventil (ta vec, kt. nastavujete na "maso", "zeleninu" alebo "paru") je taka labilna, kyve sa to, nejde to ani zastrcit dnu. Myslite, ze ten hrniec je vadny? Alebo to treba nejako specialne nastavit? Alebo to tak ma byt? Nikde na youtube nie je nic priamo k nastaveniu toho ventilu. Vo vsetkych videach vsetko funguje hladko. Tak neviem, co s tym. Nemate ho niekto?
@viestta super, toto som potrebovala pocut. Dakujem. A inak tiez sa ti ten ventil tak zvlastne kyve? Ci ho treba nejako zastrcit?
ja mám síce iný,ale s ventilom sa nič nerobí,kývať sa musí,keďže ho kýve tá unikajúca para
on je tam viac menej na volno, na Tescome to bolo inac, ale za mna je ten Tefal lepsi
@viestta ano, presne, je tam tak navolno. Takze to tak ma byt. Ok, hned budem lepsie spavat 🙂 dakujem aj ostatnym

Ked ti zacne ce ventil unikat para, treba stisit plyn na minimum, len tolko aby cez ventil nieco malo unikalo. Mam taky isty a ked ho natlakujem prekladam ho na najmensi horak a aj ten stisim na minimum. Hrnic si tisko odfukuje a vsetko sa uvari