icon

Nevysvetliteľné fľaky na stene: poraďte čo s tým?

matuss1991
26. jan 2025

Dobrý deň všetkým. Veľmi pekne prosím o radu - približne pred tromi dňami som si všimol fľaky v rohu miestností, konkrétne kuchyne (1.foto) a obývačky (2. foto). Byt je rožný, na najvyššom (7.) poschodí. Panelák prešiel pred cca 10 rokmi kompletnou rekonštrukciou - nová strecha + zateplenie. Je pravdou, že v kuchyni sa kúri málo, avšak ostatné miestnosti sú pravidelne vetrané a kúri sa v nich. V byte bývam už cca 7 rokov, doteraz som žiadny podobný problém nezaznamenal. Ešte dodám, že keď si na tie fľaky detailne zasvietim, nič na nich nie je vidieť, nevidím žiadnu pleseň ani nič podobné, o to viac ma to metie. Viete mi prosím poradiť čo s tým, prípadne mi dať kontakt na niekoho, kto by mi vedel odborne poradiť a vyriešiť tento problém? Ďakujem veľmi pekne za každú radu.

Nevysvetliteľné fľaky na stene: poraďte čo s tým?Nevysvetliteľné fľaky na stene: poraďte čo s tým?
gubcikova
26. jan 2025

Povedať správcovi a ísť pozrieť strechu

13uzivatelka11
26. jan 2025

Keď to chytís tak je to vlhké? Zavolaj bytového správcu, kľudne to môže byť zatecene zo strechy

januska12323
26. jan 2025

Vyzrážaná vlhkosť

matuss1991
autor
26. jan 2025

@13uzivatelka11 nie, práveže je to úplne suché. Tiež mi napadlo či to nie je zatečené od strechy, ale teraz u nás už dlhšie nepršalo, tak neviem 🤔

viestta
26. jan 2025

@matuss1991 jednoducho zistis c je to vyzrazana vlhkost alebo vam zateka. Nalep tam kus igelitu, tak aby bol dookola oblepeny. Ak je to vyzrazana vlhkost za tyzden to bude pod igelitom suchsie, ak zateka, tak bude igelit zvnutra oroseny

jamidea
26. jan 2025

@matuss1991 vlhkost, zateka zo strechy. Toto je podla mna zaciatok velkeho problemu, preto tu aj radim vsetkym vzdy, ze byt na hornom poschodi nikdy nekupovat. Robila som v stavebnej firme.... radu nemam, snad len odstahovat sa

jarka_black
26. jan 2025

Treba to odmerať dotykovým vlhkomerom a termokamerou. Hodnoty napovedia.