icon

Nezamŕza brána na koľajničke v zime?

24. nov 2021

Ahojte,

zvazujeme, aku branu dat vyrobit - samonosnu nechceme (a ani nemozeme dat), skladaciu na jednu stranu smerom k susefovej fasade asi tiez nie (bojime sa, ze by casom ovisala a nikto sa do toho moc nechce pustit), takze nam viac menej vysli uz len 2 moznosti: kridlova a posuvna na kolajnicku. Kridlova by bola v nasom pripade skor nevyhodna (kvoli uzkemu pozemku a stazenom parkovani pred domom), takze najidealnejsia by nam vychadzala ta na kolajnicke. Lenze viaceri nas odradzaju, ze v zime to moze zamrznut a nebudeme vediet otvorit branu. Na to mi pan, ktory vyraba brany povedal, ze dava A-ckove kolajnicky (nie V-ckove), takze tam nevznika "kanalik", do ktoreho by zatekala voda a hrozilo by jej zmrznutie.

Mate prosim skusenost s takouto kolajnicovou branou? Ak ano, nezamrza vam? Byvame uz skoro na juhu SR, takze nepredpodkladam tuhe zimy, ale clovek nikdy nevie.

Budem vdacna za vase skusenosti!!@

kamila58
24. nov 2021

Ahoj, máme koľajnicovú, koľajnica do A a ani raz sa nestalo, že by brána zamrzla 😳 Ten motor čo máme je tak silný, že aj keby dačo chcelo zamrznúť, tak to ten motor pretlačí 😃

autor
24. nov 2021

@kamila58 super a smiem vediet znacku motora?

kamila58
25. nov 2021

Značka KEY. Presný typ netuším, ale čo som pozerala nejaké stránky, tak máme sériu Turbo. Záleží to od váhy brány, od toho sa teda odvíja aj cena motora.

autor
25. nov 2021

@kamila58 oki super, vdaka 🙂

simsalabim
25. nov 2021

Aj my mame kolajnicovu,znacku neviem, mozno je problem v nej. Problemom v zime nie je zamrzanie ci lad, ale sneh - ten treba odhrnut, aby isla. No tu na juhu sneh moc nebyva, ked ale napadne a brana nejde, je to trochu ostara, lebo ju treba odomknut a manualne potiahnut tam a spat... teda rano, ked sa vsetci ponahlaju. Poobede je uz bud roztopeny sneh alebo uz mame cas to na koljanicke pozamentat metlou.

simona92101
25. nov 2021

Mame A kolajnicovu branu,nikdy nic nezamrzlo.treba odhrnat,posypat.

autor
25. nov 2021

@simsalabim a mate prosim Ackovu alebo Vckovu?

kamila58
25. nov 2021

@simsalabim To naozaj? 😳 ja som ani raz neodhŕňala sneh z koľajnice, bývame 3 roky v dome na západe.

simsalabim
25. nov 2021

@kamila58 ano, sneh je problem, ale pravdupovediac, mam pocit, ze ani nie na tej casti, ktora sa otvara, teda na rovnej dlazbe. ale na tej casti, kam sa ta brana posunie pri otvoreni (teda travnik). Tam je ten sneh akoby inak ulozeny a brani tej brane sa zasunut. Ak rozumies, co tym myslim.

Autorka - neviem, aka je ta kolajnicka... aky je tam vizualny rozdiel? Pozriem sa, aka je.

autor
25. nov 2021

@simsalabim toto je Ackova a Vckova je otocena naopak - vznika tam taky kanalik

simsalabim
25. nov 2021

Aha, tak mame tu ackovu.

kamila58
25. nov 2021

@simsalabim No, to dáva logiku, že by mohlo robiť problém 🤔 Ale teda neviem či my máme naozaj taký silný motor ( viac ako by mal byť na našu bránu), ale nám sa tá brána zasunie aj do snehu 🙈 Tiež sa brána zasúva do trávnika... Asi je to individuálne teda.

simsalabim
25. nov 2021

@kamila58 mozno, ze problem je aj ak by tam bol mikroskopicky sklon - zda sa mi, ze to mame v rovine - urcite to tak bolo robene, ale mozno milimeter sem a tam a je problem.

autor
27. nov 2021

@simsalabim nam sa bude zasuvat cez branku, lebo inak to nevieme urobit tak, aby sme userili miesto skrz uzky pozemok, takze hadam by nam tento problem nevznikol

autor
27. nov 2021

@simsalabim fuha, to mi ani nenapadlo, ze ten sklon musi byt taky nepriestrelny

simsalabim
27. nov 2021

Neviem, to iba tak rozmyslam. Vizualne to mame v rovine 🤷‍♀️ A problem je, iba ked nasnezi viac ako takych 4-5cm.

liliana212
27. nov 2021

My máme čerstvo novú bránu, ale samonosnú pretože na naše podmienky to bolo naj riešenie. Ale chcem povedať že keď sme zvažovali posuvnu na kolajnici tak skutočne nám hovoril výrobca, že sa toho nemusíme báť, žeby to zamrzalo. Ak ste na juhu tak tým dupľom 🙂

autor
27. nov 2021

@liliana212 super, vdaka

marco88
5. dec 2021

Mám Ačkovú a nezamrzla nikdy.
No keď napadne sneh zastane a musím jej s otváranim pomôcť.
Jemný páperový sneh zvládne, no ten tažší nezvláda. Asi mám slabý motor, takže vám odporúčam silný. Ešte že som na juhu a nesneží tak často.
Však firma ktorá vám to bude montovať, bude vedieť aký je vhodný aby zvládal mokrý sneh.

autor
11. feb 2022

@kamila58 Dobry den, mohli by ste mi prosim napisat, aky mate motor? vdaka 🙂

kamila58
11. feb 2022

Zdravím, je to značka KEY, ale presný typ vám neviem povedať. Majú motory od váhy brány, netuším, či sme brali presne na tú našu bránu alebo silnejší 🤷

autor
12. feb 2022

@kamila58 super vdaka