Čiapka v zime

lagatta
15. dec 2017

Dobrý deň. Pred pár dňami som si pozerala fotky spred roka v zime. Od vtedy si vyčítam veci dokonca aj počas spánku. Narazila som na to, že na svoje v tej dobe rok a pol starej dcérke som dávala v zime iba fleesovu čiapočky, ale aby toho nebolo málo, tak jej tá čiapka síce na hlavičku padla, ale bola jej krátka. Ja s vedomím v tej dobe, že to tak má byť, som jej to nechala, takže dieťa malo celú zimu čelo hole. Mala je vlasata, takže viem, že ju zahrievali vlásky, dokonca aj kapucňu z bundy sme jej stále dávali, lenže na čiapke bol brambopen či ako sa to volá a tak ostala kapucňa len do polky hlavičky. Ja sa príšerné trápim. V tej dobe nebol okolo mňa nikto, kto by ma skorigoval, daj malej inú čiapku. Mám príšerný strach, čo všetko som jej urobila. Mala ešte jednu takú ako keby baranicu, ale tu som používala na ňu iba v tuhých zimach. Mám chuť nakopat sa do zadku, že som bola tak nezodpovedná. Neviem sa cez to dostať. Pochybujem, že mi pomôže ktokoľvek. Nedokážem žiť sama so sebou

diana20
15. dec 2017

@lagatta a mala je dnes v poriadku? Kašli radšej na to, zbytočne sa teraz už trápiť.. Daj jej riadnu čiapku túto zimu a je to.. Na fotkách sa usmieva malá?To je dôležité, ak sa smiala, nebolo jej zle, neboj sa.. Ja žijem vo Francúzsku a vôbec to tu nie je ako u nás, teda ja čiapku dávam, samozrejme, ale tu ľudia menej svoje deti obliekajú ako seba.. Moja kolegyňa nás prišla v novembri pozrieť s mesačným babom do roboty a keď sme šli von na pauzu tak šla s nami a aj s babom.. Babo malo len mikinku a žiadnu čiapku, ani kapucňu.. Je to nezodpovedné ale je tu veľa takých a deti sú tu v poriadku, zdravé.. Nestresuj už 😉

mamamima
15. dec 2017

Ja cakam dramaticky zaver, ze dietatko ma vazny zdravotny problem kvôli tomu a dietatko zdrave spokojne ako sa zda...naco riesis a hladas zbytocne problem kde nie je? sa pouc do buducna, aby si tieto vycitky nemala. Minulost nezmenis...

enuliek
15. dec 2017

Rok a pol..Nesedela mala este v kociku pod strieskou?...Podobne akl baby si myslim,ze ak by jej bolo zle a zima tak by plakala a bola nervozna..Chapem,ze sa bojis lenze momentalne to nezmenis.A ked uz chces mat uplny klud opytaj sa svojho dr,ze Ti to je trapne ale dost sa tym stresujes..jedna otazka a ty sa ukludnis.

beky1813
15. dec 2017

Po roku toto riesis? Fiha, zaujimave. Ma mala nejake nasledky? Asi nie, ved ciapku mala, tak nechapem,co riesis a preco sa psychicky rucas

anjelicek26
15. dec 2017

Rozjimanie na stvrtu rano, je otazka, aky vinovy intus ta k takemuto strasnemu samorozpitvavaniu a hladaniu chyb na samej sebe viedol 🙏 Uz len to zhrniem, ziadna matka nie je dokonala a dieta ti neposlu z navodom. Budes robit chyby, a nebude ich malo. Nastastie su deti tolerantne a DOKONALE matky necakaju. Im stacia tie milujuce matky. Takze toto fakt neries, ze si mohla nieco spravit inak.

majloo
15. dec 2017

@anjelicek26 vinovy intus😀

rembura
15. dec 2017

prosim ta kvoli tomuto sa nekop do zadku. pokial je mala v poriadku a nic sa jej kvoli tomu nestalo tak naco? si zase o nieco mudrejsia, uz teraz vies ako to ma byt takze tento rok pekne kup poriadnu ciapku a zababusit nech jej jej teplo a hotovo. neboj sa, este si budes par krat buchat hlavu, ze ako si mohla urobit toto a ako to, ze si toto nevedela ale nie si jedina na svete 😉

vroni
15. dec 2017

@lagatta, tak takuto blbost si si prave vymyslela alebo patris do ruk psychiatra. A co, ze mala mala “len“ fliesovu capicu? Zijete na severnom pole? Kym nie je vonku -20, fliesova capica pod kapucou v kociku uplne staci, takze sa pripajam k teorii, ze si si kusok privelkoryso predvianocne hrkla.

kittykat22
15. dec 2017

@lagatta nikde som nečítala, že dieťa ktoré nemá poriadne zakrytú hlavu v zime, bude mať doživotné následky. Jediné, čo môže byť je, že ochorie a ostatne doma.

katka1981
15. dec 2017

@lagatta, vidis a ja som zas posadnuta ze dieta musi mat ciapku az po obocie a usi zakryte a nesmie prefukat. Stalo sa, bola si asi unavena, nenapadlo ti to, kazda z nas robi chyby. Pokial neprekonala zapaly usi, nemala by mat ziadne nasledky. Inak ja uplne bezne vidim malinke deti vonku ako im z pod capice usi trcia, ako vazne, to ta nejdem ukludnovat. Nie kazda matka je taka chulostiva, ze okamzite usi schova. A ked mala kapucnu, to ju krylo pred vetrom, ten je najhorsi. A keby pridete domov a ma cervene ladove usi, to by si si vsimla hned a viac by si jej taku ciapku nedala. Prestan si vycitat, vycitky ti ublizia viac ako fakt, ze vtedy si davala nevhodnu ciapku.

deti95060810
15. dec 2017

však to bolo minulú zimu....to už BOLO. Nerieš minulosť, rieš prítomnosť. ak je teraz v pohode, tak sa nič nestalo...
ak sa s tým nevieš vyrovnať, tak potom niečo u teba nie je v poriadku a keď to takto bude pokračovať, mala by si navštíviť lekára....nechcela som uraziť. 😉

barborkabar
15. dec 2017

ale prosím ťa, nepreháňaš to trošku? veď to bolo minulý rok a nič sa jej nestalo, nie je ani dlhodobo chorá, nemusí brať antibiotiká nič. stalo sa, no čo, nikto nespadol z neba učený a veď nechodila úplne bez čiapky

miku1
15. dec 2017

@lagatta Sú 2 možnosti: 1. máš zmysel pre humor, ktorý baby nepochopili alebo po 2. si trafená 🙂 Ja sa prikláňam k tej prvej možnosti.

lavieenrose
15. dec 2017

ja sa idem rovno obesit..moja mala si rada stahuje ciapku takze mame problem na nej akukolvek udrzat...

stanka2612
15. dec 2017

Sory,ale musim 🙈

h2
15. dec 2017

Baby, toto bol len pokus o vtip, ale, bohužiaľ, nevyšiel. Poprvé preto, že ste to mnohé nepochopili a podruhé preto, že to nebolo vtipné.
@lagatta Bav sa radšej niečím iným.

mimik79
15. dec 2017

to vazne tato otazka????? snad nie...

katarinamarkova
15. dec 2017

@lagatta
https://www.modrykonik.sk/forum/zdravotne-problemy/som-zla-matka-4/

ak toto a to predtým myslíš vážne, utekaj k psychologovi, psychiatrovi čo najskôr.
ak sme sa mali pobaviť 🙂 tak prajem pekný deň.

1radula1
15. dec 2017

@h2 ja som tiež ten zmysel pre humor v tomto smere nepochopila. Neviem či si stojím na kábli, ale vôbec mi to teda vtipné neprišlo.

lavieenrose
15. dec 2017

vyzera to na psychicku poruchu..zajst za lekarom nie je hanba

janulka1802
15. dec 2017

@lagatta byt na mieste Tvojej dcéry tak Ti takú strašnú vec nikdy neodpustím 😀 neverím že toto myslíš vážne ak áno tak budeš mat veľmi ťažký život pri výchove sa človek zmýli xkrát a čo ako? Chybili moji rodičia chyby robím aj ja a?

bielavila
15. dec 2017

@lagatta myslim si ze ani tebe maminka nedavla v zime ciapocku ked si bola mala a nechalo to na tebe riadne nasledky 😀

h2
15. dec 2017

@1radula1 Nestojíš si, naozaj to nebolo vtipné. (Ibaže by som si stála na kábli aj ja a obe sme nepostrehli jemné odtienky autorkinho humoru.)

fokuska
15. dec 2017

https://www.modrykonik.sk/forum/rodinne-problemy/zomrel-mi-mladsi-brat-ako-sa-s-tym-vyrovnat/

https://www.modrykonik.sk/forum/rodinne-problemy/nezhody-a-problemy-2/

https://www.modrykonik.sk/forum/rodinne-problemy/mam-odist-alebo-mam-zostat/

+ plno dalsich tem co tu mas :(

Myslim, ze v sebe nemas vysporiadanych vela veci uz dlhsiu dobu, postupne sa pridavali dalsie a psychicky ta to teraz nici. Urcite chod za psychologom alebo psychiatrom, pomozu ti.

lubina
15. dec 2017

@lagatta ja zijem v Holandsku a tu ziadne dieta nenosi ciapku v zime, ozaj iba novorodeniatka (a aj tym daju obcas iba kapucnu ) a deti su zdrave. Ak ozaj fuka na nevydrzanie, tak im daju kapucnu alebo nejaku tenku ciapku, ale to je vsetko, nech je normalne zimne pocasie, ziadne ciapky...nic si nevycitaj, ved dcerka je ok....

lus2909
15. dec 2017

No ty kokos tak toto je teda za 100 bodov neviem co by si robila keby nechcela vobec ziadnu ciapku vtedy by si sa mala kopat do zadku tak ako ja ze ani moj maly za boha nechce inu ciapku ako jarnu uz som to tu minule riesila a nemomphlo mi nic pekne slovo skarede slovo krik nic ptoste inu ciapku si neda a mozem sa na hlavu postavit som zvedava co budem robit ked bute -10😂

klaudi31
15. dec 2017

To že nemala minulý rok v zime na hlave celú dobu baranicu neznamená, že sa hneď musíš obviňovať, veď sa jej nič nestalo, je živá zdravá ach jaj..

cecilia68
15. dec 2017

@lagatta Nebola si ty ráno o 4:28 pod vplyvom niečoho 52%-ného?

jana_eyre
15. dec 2017

Ja ta napriklad celkom chapem, taketo vycitkove stavy mavam kvoli svojmu psychickemu stavu, mam ocd a niekedy sa mi stane, ze moje myslienky zabludia k niecomu co si vycitam.. Prenasleduju ma, je mi z toho blbo az do placu.. Nepriznava sa s tym lahko, ale ja uz tu svoju diagnozu tak poznam, ze sa za nu nehanbim.. Minule este ked som bola tehotna s tretim sme boli s detmi na malom vylete.. Isli sme cez most nad dunajom, mala sa chcela pozriet na vodu.. Ja som ju dvihla a pozreli sme sa dolu.. Nic sa nestalo, vsetko bolo ok.. A v noci som len tak premyslala nad blbostami ked ma zrazu napadlo, ze sa mohlo vklude stat, ze by tam padla.. A uz to islo, vycitky a predstavy, hoci racionalita vo mne mi oponovala nad cim uvazujem, moje ocd mi stale hlodalo v hlave a podsuvalo predstavy co by sa dialo.. Z toho som bola uplne zronena.. A to je moje blbe ocd, ktore ma vie niekedy riadne potrapit a to ani nepijem nic 52%.. 😅 no teda tymto vsetkym chcem povedat, ze ak ta taketo veci budu prilis trapit aj v buducnosti, skus vyhladat odbornika a skuste riesit preco a ako sa zbytocnych vycitiek zbavit..

lagatta
autor
15. dec 2017

Ďakujem za názory a rady. Nepijem alkohol vôbec. Zažívam si proste takéto stavy. Spím kľudné a naraz prídu na mňa počas spánku výčitky a ja sa budím úplne zdesená a v tej chvíli neviem čo robit. A tak sa nad tým začnem hrozne trápiť a jediné čo potrebujem je ukľudniť, takže preto som to sem napísala. Ospravedlňujem sa, ak som sa tým niekoho dotkla. Chápem, že každa z vás má svoje vlastné trápenie sa. Určite som s tým nechcela nikoho uraziť a ani naštvať len som sa hrozne trápila.