Oplatí sa opraviť desaťročnú televíziu od LG?
Zdravim mam 10 rocnu tv od lg a vcera sa mi objavil svetly flak v tvare kruhu. Je to opravitelne alebo sa to uz neoplati? Ak nie tak odporucate oled tv alebo staci aj qned napr?

Opravit sa to da, ci sa oplati tazko povedat. Za prve musis najst niekoho, kto to spravi. Ten ti povie cenu, moj odhad tak do 200 €. Je tam potrebne vymenit podsvietenie plus praca. A zvycajne to znamena rozobrat uplne nakomplet (aspon na mojom to tak bolo - SAMSUNG). Ale ak niekoho najdes, co to robi, mozno ten TV vie za symbolicku cenu kupit na nahradne diely, lebo inac mu nic nie je. Ja som takto davnejsie predal.
@dominik2795 mam samsung 11 rocny cca pol roka je tam svetly flak ako vas mne to nevadi nevidno to stale telka ide dalej. Nedavam opravovat jak sa to zhorsi priladne odide kupim novu.
Neopravovala by som, nejaký čas ešte pôjde a potom kúpiť novú, lebo budú odchádzať ďalšie veci..
Tiež som dala nahovoriť na opravu plazmy za140€ a potom odišiel internet modul a TV sa dal používať len ako monitor.
mali sme iný problém, opravár mi povedal že tel. staršie ako 5 r. neopravuje.
takže či vôbec niekoho nájdeš.
Je tam vadne podsvietenie, vymena je mozna, treba sa spytat v servise, ak budu pytat viac nez 300 eur, tak sa viac oplati kupit novu.
To urcite neopravovat uz.

TV sa neoplatí opravovať. A typ panelu - záleží čo na tom pozeráš. Ak večer filmy - tak jednoznačne OLED. Obraz je s LED neporovnateľný. Ak máš pustenú telku celý deň a primárne klasické vysielanie - tak LED (QLED). OLED sú citlivé na staticky obraz. Hlavne červenú farbu - takže napríklad spravodajskou TV by som na tom 10 hodín nepozeral. Vypáli sa tam po nejakej dobe taký tieň.