icon

Oplatí sa umývačka riadu?

polodrahokam
21. okt 2023

Vedel by mi niekto povedať, koľko vody sa minie pri jednom umytí? Ďakujem krásne.

simsalabim
21. okt 2023

@polodrahokam ked si precitas info k danej umyvacke, bude tam uvedena aj spotreba vody.

ivkav5
21. okt 2023

@polodrahokam určite menej ako keď umývaš riad ručne…je to jednoznačne šetrnejšie, praktickejšie a pohodlnejšie😅

polodrahokam
autor
21. okt 2023

@simsalabim Díky

viestta
21. okt 2023

@polodrahokam dnesne umyvacky aj menej ako 10 litrov na jeden cyklus

hipuska
21. okt 2023

@ivkav5 no, to je vec ako umývas. My sme, keď sme boli deti, žili dosť chudobne, šetrilo sa kde sa mohlo. Umývali sme v jednom vandliku hrubú špinu, v druhom sa oplachovalo do čista. Každý mal tak liter vody. Pod tečúcou vodou do čista, od saponatu. Tá voda, sa potom zbierala a s tým sme ešte splachovali vcko. Takže, vieš použiť aj menej vody ako umývačka riadu.

ninusa221
21. okt 2023

My sme doma mali umývačku hneď ako to vybehlo už som sa odsťahovala do podnájmu a vždy keď ten riad musím umývať ide ma doslova jeb*úť.. za mňa je to najväčšia pomoc čo sa týka domácnosti a samozrejme sušička hneď po nej tu majú tiež naši a my nie🤭😀
Som si povedala že keď raz budem mať svoj vlastný byt prvé čo pôjdem kúpiť umývačku a sušičku 😄

saxana000
21. okt 2023

Pre mna ma najvacsiu cenu moj cas..ked vidim kolko ho usetrim narozdiel od mamy ktora kazdy vecer stoji hodinu pri dreze s riadmi nechapem ako som bez nej mohla zit.radsej budem hodinu denne travit s detmi a muzom ako suchanim tanierov.dalsia vec je hygiena v rukach nikdy neznesies vodu teplejsiu ako 35 stupnov.nech 40 ked ozaj prezeniem.umyvacky maju 60 aj 70 stupnove programy.tie novsie aj parnu dezinfekciu..navarim nahadzem dovnutra a je v kuchyni spratane. pri velkych rodinnych oslavach neskutocna pomoc kym vsetkych vyprevadime su taniere pribory salky a pohare umyte..spotreba vody je nulova oproti tomu ked vidim svokru ako umyva riady pod tecucou vodou.novsie typy si mozes vybrat este polovicnejsiu spotrebu vody ak mas miesto chod do nej urcite.
A hned po nej si kup aj susicku a roboticky vysavac to su dalsi dvaja ktorych by som uz z domu nedala.

elmivelmi
21. okt 2023

Ja si myslim ze ak umyvas doma setrne tak nie,pretoze umyvack okrem vody zerie aj elektrinu.Ale skor usetri cas.A mas cisto,ze nezbieras hrnce kedy sa ti nakopi na umytie.Lebo zasa aj pri umyvani kazdeho hrnceka ide voda.
Ale zasa umyvacka aj vydezinfikuje lepsie ako rucne,este ak niekto pouziva tyzdnovy vechet,ci hubku.

majamat
21. okt 2023

ak vzmes kompletnu spotrebu na umyvacku, v porovnoani s rucnym umyvanim neusetris. ak by si k tomu pridala cenu tvpjej prace pri umyvani riadu , tka usetris.

pri umyvacke kzady riesi A,a le neriesi B,C...

ide o to, ze pri umyvacke nie je len spotreba vody, ale aj el.energie. ta je pomerne vysoka, v porovnani s umyvanim riadu. pri umyvani riadu mozes sice zasvietit svelo, ale pri setriacej ziarovke, ledke a pod., nespotrbujes toho vela.

dalsi vydavok je na rozne prostriedky potrebne do umyvacky.
prostriedok an umyvanie urcitre vyjde o nieco drahsie,a ko obycajna jar. na riad pouzivas aj nejaku hubku,a le tie su tiez pomerne lacne.
do umyvacky este potrebujes enjaku sol a vhodne je pouzivat aj cistic na umyvacku.
lestidlo nepotrebujes, ak ho mas v tbl, ale ja pridavam, lebo som mala pocit, ze to nema taky efekt.
co sa tyka tbl do umyvacky, ci inych prostriedkov, hoci su rozne cenove relacie, ale nei vsetko tii musi vyhovovat. nejde len o to,a ko to umyje, ale napr nam sa tbl zle rozpustaju a zostavaju tma zbytky, preto pouzivame tekuty Somat. niekomu zas vyhovuju tbl. tusim som pocula niekoho hovorit, ze mu vyhovuju hlavne tbl Jar a pod. kazdy to ma inak.

no ale teda keby vezmeme do uvahy pracu, tak sa usetri urcite a niektore riady su z tej umyvacky umyte lepsie. obcas sa mi stane, ze hrnce tam neumyje dobre. musim trosku doumyvat.

tenerifka
21. okt 2023

@polodrahokam prosimta, to co je za otazku? Oplati sa najma preto, lebo netreba rucne umyvat a utierat.....
A ano, aj co sa spotreby vody tyka sa oplati, ale to nie je hlavny ukazovatel, skor to, ze setri cas

marca12
21. okt 2023

@polodrahokam Moja minie najviac 12litrov. Ale nech by minula kolko chce,ta uspora casu a pohodlnost je na nezaplatenie.

michaela329
21. okt 2023

@polodrahokam samozrejme, šetrí vodu, stočné, je hygienická (k tomu umyvaniu a oplachovaniu v 2 hrncoch sa radšej vyjadrovať nejdem). Keď umývaš aj v lacnom saponáte, minieš ho viac. V tej myčke na 1 cyklus umyješ viac riadu - takže saponátu možno minieš aj menej. Elektrina? Veď na ohrev vody na ručné umyvanie sa míňa tiež. A k tomu ďalšie šetrenie je, že neminam energiu na pranie utierok - lebo mam riady pekne suché. A čo je úplne najviac - nestojí ma to toľko času, ktorý môžem minuť inde.

polodrahokam
autor
21. okt 2023

Ďakujem za všetky odpovede.

kacenocka2
21. okt 2023

10-13 L.. podľa programu