icon

Oplotenie rodinného domu

lanelly
5. sep 2022

Môžete mi niekto poradiť, aký máte plot k rodinnému domu, napríklad skúsenosti s gabionmi, čo sa vám najviac osvedčilo, prípadne s akou firmou ste boli spokojní, ktorá vám to realizovala. Ďakujem za každý príspevok do diskusie.

seblicek
12. jún 2023

@moncurienula akože myslíš na termíne alebo na čom? Na termíne sa dá, oni ti povedia, kedy by vedeli prísť a ty uvidíš či ti to vyhovuje, či nie a spolu nájdete nejaký kompromis. Nemajú problém proste vyjsť v ústrety.

piece
13. jún 2023

@moncurienula mám pocit, že fakt, čo sa dá, tak ti poradia a vyjdú v ústrety. My šak s nimi komunikujeme, lebo nám budú robiť a to je radosť. Pri robotách na dome sme sa s kadejakými ľuďmi a firmami postretávali a toto je sto a jedno, to keby všetci mali takýto prístup to by bolo super 😀

darinagod
13. jún 2023

@piece hej? tak to je potom super. zameriavat chodia ti, co budu robit aj montaz?

lutomm
14. jún 2023

na to zameranie a montaz sa nejak dlho caka? ako je mi jasne, ze na montaz budem cakat dlhsie, ak to maju robit na mieru. to som sa asi zle opytala. ale co to zameranie? to sa da hadam rychlo vybavit.

piece
19. jún 2023

@darinagod myslím, že áno, to na to mi nenapadlo sa opýtať, ale neviem prečo by chodil niekto iný, keď oni prídu, pomerajú a proste vedia potom čo a ako najlepšie si myslím. Potom ti poviem, keď nám prídu namontovať :-P

vetva99
20. jún 2023

@piece tak teoreticky by to mohla robit nejaka externa firma 😉

nadejna7
21. jún 2023

@piece priznavam sa, ze som nepozerala uplne vsetky prispevky. davate robit oplotenie cele? ze plot aj vratane brany a branicky?

seblicek
23. jún 2023

@vetva99 mohla, ale nerobí. Aspoň teda v Alumixe, čo mám skúsenosť, tak to priamo chodia robiť chlapi od nich, že to nie je, že cez niekoho ďalšieho, cez nejakú ďalšiu spoločnosť alebo čosi, to ee 🙂

piece
26. jún 2023

@vetva99 teoreticky áno, ale príde mi to akože zbytočné aby to tak nejako komplikovali.
@nadejna7 áno komplet všetko, nech to máme jednotné, nech to naše okolie okolo domu už nejako pekne vyzerá. Lebo teda doposiaľ to bolo také nijaké, dom pekný, len okolie u nás proste tak pokulhávalo a už sme si povedali, že dosť 😀

dom_evi
26. jún 2023

@piece ono sa to zda, ale plot spravi vela

tabakmirka
27. jún 2023

@piece Ale to aj u nás tak bolo, najskôr proste sme si chceli dokončiť dom, interiér a celkovo fasádu a takéto veci a až potom prišlo na raz okolie domu. Až potom sme začali venovať pozornosť plotu, bráne, skalke, stromčekom, kvetinkám a všetkým takýmto veciam. Všetko má svoj čas, je to normálna vec.

ewiculik
27. jún 2023

vsetko ma nejaku postupnost, ale to je podla mna prirodzene a normalne. aj bolo tazke si napriklad vybrat dizajn plotu?

piece
29. jún 2023

@dom_evi jasné, že urobí a aspoň to už budeme mať oddelené od chodníka.
@tabakmirka tak chce to nejakú postupnosť, my aj kvôli financiám sme to tak, že postupne, ale tak na všetko príde časom 🙂
@ewiculik tak majú ponuku na webe a ty si vyberieš, čo sa ti páči. Máš nejakú predstavu?

ewiculik
29. jún 2023

@piece a maju napriklad v ponuke aj viacero farebnych moznosti? ako ja som dost nerozhodny typ, preto sa pytam, ci vam napriklad padol ihned nejaky do oka

piece
10. júl 2023

@ewiculik áno, veď si pozri na webe, majú na stránke veľa informácii, aj aké rôzne typy, aj prevedenia brán a ak by si čosi chcela vedieť stačí, keď ich kontaktuješ, sú ochotní, že ti poradia 😉

seblicek
12. júl 2023

@ewiculik toto nie si len ty, myslím, že toto sme všeobecne ženy, že proste keď je viacej možností, tak je komplikované si vybrať. Môj muž ten problém s výberom nejaký zásadný nemá pri ničom 😀

tabakmirka
14. júl 2023

@seblicek Tak keď my chceme aby všetko spolu ladilo, aspoň ja som taká, že proste aká brána, plot, tak také aj zábradlie na balkón a nech to všetko spolu hrá, nech to nie je ako dáka päsť na oko 🙂

bogierka
18. júl 2023

ale ved to je v poriadku, tiez mam rada, ak vsetko tak nejak spolu ladi a nie je kazda jedna vec ina. potom my to pride proste take rusive. a uz mate vsetko hotove?

piece
19. júl 2023

@bogierka každému sa to páči inak, je to myslím prirodzené, ale tak neviem si ani ja napríklad predstaviť žeby sme mali na bráne vodorovné lamely a na zábradlí na balkóne vertikálne alebo čosi iné, ja sa riadim tým, že menej je proste viacej.

vierka_z
19. júl 2023

A tak teraz firmy, ktore sa venuju takejto vyrobe maju v ponuke si myslim dostatocne mnozstvo roznych vizualizacii, z ktorych si vie clovek vybrat alebo teda niektore ponukaju aj vyrobu na mieru

seblicek
20. júl 2023

@vierka_z ideál je keď sa dá vyrobiť na mieru, lebo si vezmi, že každý má iný pozemok, iné možnosti tam, takže keď by chcel niekto kupovať typizované kusy tak si to musí všetko dobre prepočítať aby to vyšlo. A takto si ty urobíš stojky, čo ti treba a potom sa to až meria.

flofli
20. júl 2023

čo sa týka tých lamiel, vedia ich vyrobiť aj na výšku napríklad podľa mojich požiadaviek?

tabakmirka
24. júl 2023

@flofli Keď si dávaš robiť niečo na mieru, tak ti to urobia presne podľa požiadaviek. Ty im napíšeš aký rozmer by si cca potrebovala, akú výšku, šírku a oni ti to urobia, preto ja si myslím stále, že na mieru si dať takéto niečo robiť je oveľa lepšie.

flofli
24. júl 2023

@tabakmirka aha ja som len nevedela, či sa za to považuje len rozmer samotného otvoru alebo sa teda aj lamely dajú spraviť širšie alebo užšie. cenu ovplyvní aj vzdialenosť montáže?

dom_evi
25. júl 2023

ako je to s farbami. vedeli by napriklad spravit taky plot aj v zelenej farbe. zvacsa je vidno cierne tak ma tolen tak napadlo

jana19877
26. júl 2023

@dom_evi prečo by sa nemal dať teda ak má takú farbu firma v ponuke

piece
31. júl 2023

@dom_evi firmy majú vzorkovník s farbami, aké máš na výber. Myslím, že tmavé, čierne, antracitové vídavaš veľa preto, že je to také nadčasové, také, že sa to dá skombinovať s čímkoľvek. Myslím, že práve preto ľudia siahajú po takejto farebnej kombinácii, ale to neznamená, že ty si musíš dať tiež také.

alenka551
1. aug 2023

asi tak nejak, mne sa napriklad cierne ploty moc pacia, teraz je cierna in a da sa skombinovat zo vsetkymi ostatnymi farbami. ale aj u nas maju jedny hlinikovy a dokonca modry plot

seblicek
2. aug 2023

@alenka551 môže aj to vyzerať dobre, záleží aký je aj dom, ako to proste spolu bude všetko ladiť.
Tých farieb je veľa, z ktorých sa dá vybrať, vieš ako sa hovorí, že proti gustu žiaden dišputát.

tabakmirka
3. aug 2023

@flofli Podľa mňa toto je to posledné čím by si sa mala trápiť, oni ti urobia ponuku cenovú už aj s tým, čiže ty budeš vedieť, čo ťa to celé bude stáť. Pokiaľ neurobíš nejakú zásadnú zmenu, že vyberieš si nejaký iný druh oplotenia, alebo nejaké rozmery iné, tak nie je dôvod aby sa cena od cenovej ponuky nejako líšila. Toto dodržujú, rovnako ako aj termíny.