Oplotenie rodinného domu
Môžete mi niekto poradiť, aký máte plot k rodinnému domu, napríklad skúsenosti s gabionmi, čo sa vám najviac osvedčilo, prípadne s akou firmou ste boli spokojní, ktorá vám to realizovala. Ďakujem za každý príspevok do diskusie.
@lutomm alebo viem si predstavit aj kombinaciu toho antracitu s oranzovou napriklad. to pekne ukaze, aspon teda v mojej hlave 😀 ale tak to je asi vec vkusu a skor ludia beru take nieco univerzalnejsie, nenapadne.
@lutomm Pozri https://www.ploty-alumix.sk/hlinikove-ploty-top... tu nájdeš taký word, ktorý si môžeš stiahnuť a tam máš celú paletu farieb, že aké majú, z akých si môžeš vybrať, čo by sa ti páčilo. Akože kadejaké aj odvážne sú tam, ale teda ja som v tomto klasik 😀
@tabakmirka a vedia mi ich na nejakom vzorkovniku ukazat aj nazivo ako vyzeraju na svetle napriklad?
a tak to je kazdeho vec, no je istotne fajn, ak firma ponuka na vyber z viacerych monznosti, tak si zabezpeci sirsiu klientelu. co je len a len benefit pre firmu samotnu
Osobne by som si len tak nevedela takuto vec vybrat len z nejakych obrazkov na internete. Ja si taketo veci potrebujem ochytat a taaak. Inak ti co mate hlinikove ploty, ten nastrek mate hladky? Videla som na nasej ulici novy plot, ale ma nejak divne nastriekanu tu farbu, tak skaredo do takej tej pomarancovej struktury
ak by som sa mohla pripnut davali ste si niektora robit aj taky ze neprehladny plot? viete ze nie su medzi lamelami medzery alebo teda je plot z jedneho velkeho kusu. tak eploty budu asi aj moc tazke, je treba nejaku speci predpripravu v ramci pozemku?
V rámci pozemku je najdôležitejšie zameranie, aby ste vedeli ako vám bude vychádzať a napríklad akú veľkú bránu si budete môcť dovoliť No v tomto všetkom je najlepšie sa obrátiť priamo na firmu, od ktorej by ste plot chceli. Aj ste už niekoho kontaktovali?
@bogierka Jasné, aj vieš vidieť naživo nejaké tie ploty, kúsky, aby si mala predstavu a to vo viacerých farbách. Ideálne je ísť do showroomu, toto sú veci, ktoré je dobre vidieť naživo.
@vierka_z Tak kontaktovať ich vieš telefonicky a dohodnúť si stretnutie, sú v obci Rosina, na webe majú aj presnú adresu, nie je problém tam trafiť 🙂
akým plotom dávate prednosť takým tým ozdobnejším alebo takým jednoduchým. my to nejak doma nevieme skĺbiť. mne by sa páčilo niečo iné ako má skoro každý na okolí len také jednoduché
@jana19877 tak je to najlepšia voľba hlavne z pohľadu životnosti, myslím, že žiadny iný materiál nevydrží toľko ako hliník, samozrejme pri ňom je podstatné to aby tá farba, čo sa naň nanáša bola dobre na ňom daná. Aby sa to nazačalo šúpať, preto je dôležité vyberať komu zveríš toto do rúk.
@dom_evi My máme psa a nemáme nič poškriabané, stále aj po čase máme ten plot, bránu rovnako peknú ako na začiatku. Ale treba aj potom dávať pozor pri údržbe, nie je dobré nejako wapkou to čistiť, lebo tá ma veľkú silu, tak aby nenarobila galibu.
@tabakmirka vidis a to by ma trebars nenapadlo, som si myslela, ze je normalne si plot ovapkovat. potom ho ako len oplachujete hadicou alebo ho vari utieras handrou?
a umyvas ju nejak casto, ci len fakt, ked je moc zaprasena? to ste mali k nej nejaky manual, ako sa o nu treba starat? co sa tyka pantov a tak, vsetko funguje, nezasekavaju sa?
tak ten teda vyzera fajne. mozem sa ta opytat, aku vysku dielcov ste zvolili? vies ci vidis skrz vrch alebo ste davali vyssiu vysku?

@alenka551 tak čo sa komu páči samozrejme, je dobré, keď je viac možností, keď tá paleta farieb je širšia, nech si každý môže vybrať to svoje.
My sme v tomto smere takí klasici 🙂