icon

Oplotenie rodinného domu

lanelly
5. sep 2022

Môžete mi niekto poradiť, aký máte plot k rodinnému domu, napríklad skúsenosti s gabionmi, čo sa vám najviac osvedčilo, prípadne s akou firmou ste boli spokojní, ktorá vám to realizovala. Ďakujem za každý príspevok do diskusie.

Strana
z6
ewiculik
29. nov 2023

@piece len kde si ten vzorkovnik mozes pozriet? taketo firmy asi nemaju pobocky v kazdom meste predpokladam, ze by sa to tam dalo ist vybavovat vsetko.

kotricka
30. nov 2023

@ewiculik pozri si napriklad toto https://www.ploty-alumix.sk/hlinikove-ploty-top... tam je aj vzorkovnik, ktory si vies otvorit a pozriet 🙂

ewiculik
30. nov 2023

@kotricka chvilu trvalo, kym som to nasla medzi tolkymi informaciami, ale mam to. a som prekvapena, ze az tolko tych farieb, priznavam, ze som cakala tak do desat farieb, take zakladne iba.

nadejna7
1. dec 2023

No zbohom, cim viac farieb, tym pre mna horsie 😀

seblicek
7. dec 2023

@nadejna7 práveže to je super, lebo ozaj si môžeš vybrať čokoľvek. Aj keď si myslím, že teraz čoraz viacej z nás siaha po sivej, čiernej a takýchto farbách 🙂

fabrika
8. dec 2023

@seblicek Antracit, to je podla mna farba poslednych dvoch rokov. Akoze mne sa tiez paci, ale nedala by som si uz len preto, lebo to ma skoro kazdy. Skor by som isla do nejakej zelenej tmavej alebo modrej. A keby som chcela nejaku inu farbu ako maju v tom vzorkovniku, tak sa to da nejak vymysliet, ci mam smolu? 😀

tabakmirka
11. dec 2023

@fabrika Je to farba tejto doby, moderná by som povedala. Na tom podľa mňa nič nie je, že ľudia siahajú po takej neutrálnej. To sa dobre kombinuje aj k akýmkoľvek oknám, streche, dverám. Tak myslím, že z toho vzorkovníka si vyberieš, veď tam je veľmi veľké množstvo.

dom_evi
11. dec 2023

@tabakmirka Dobre kombinovatelna ano, ale to, ze uz je dost okukana by som povedala. Ale kazdy nech si spravi, ako chce, to zase odsudzovat nikoho nejdem. Mozno zalezi aj od toho plota, ze aky ma tvar tych lamiel alebo ako sa to vola, ze na aky plot sa hodi aka farba.

piece
12. dec 2023

@dom_evi čo si, toto podľa mňa sa nedá aby sa to okukalo. Veď je super, že je to nadčasové. Ale šak ak by si chcela aj nejakú inú farbu, tak to nie je absolútne žiadny problém. Veď to je len na tebe 🙂

win_gi
12. dec 2023

Ladili by ste ten plot skôr so žalúziami a oknami alebo so strechou?

moncurienula
14. dec 2023

@win_gi to by som riesila na tvojom mieste idealne nejakou vizualizaciou, aby si si to vedela lepsie predstavit 😉

kotricka
14. dec 2023

@win_gi ideal je, ked sa to kombinuje vsetko spolu, ze tak v jednom odtieni cca alebo len nejake malicke rozdiely. Nech nic nejako zbytocne nekrici 🙂

win_gi
15. dec 2023

@kotricka Vidíš, ja by som zase také výraznejšie farebné rozdiely, keby to nemalo byť rovnaké. Lebo pri tých malých to skôr zbadáš, že to nie je úplne to isté a to mne osobne viacej vadí.

seblicek
18. dec 2023

@win_gi myslím, že toto je proste o tom, čo sa komu páči tá farba. Tam potom myslím, že je podstatnejšie to, že ako je tá farba nanášaná na ten materiál, aby sa zabezpečila jej dlhá životnosť a trvácnosť.

tapala
18. dec 2023

@seblicek to si vies ty aj nejak vybrat? podla mna proste firma nejake farby pouziva a ty si jedine farbu vyberies.

tabakmirka
19. dec 2023

@tapala Ty si dnes vieš vybrať už všetko, aj farbu, aj proste tvar, typ lamiel aké chceš, proste čokoľvek. A treba sa informovať aké tie farby používajú, aká je kvalita, ako ich nanášajú a všetko, nech vieš 😉

win_gi
20. dec 2023

@seblicek No to áno, len do toho sa nerozumiem. Farby si zladiť viem, ale to, že aké povrchové úpravy a všetky tie označenia a neviem aké parametre a čo všetko treba pri výbere oplotenia brať do úvahy, tak to som stratená 😀

tapala
2. jan 2024

@tabakmirka mozem si akoze aj sama navrhnut nejaky tvar tych lamiel a podobne? 😲

Strana
z6