Parfumovaný olej - Puella
Ahojte prosim mate skusenost s parfumovanym olejom Puella? Odporucate? Nerobia flaky na obleceni? Zahliadla som na internete reklamu a uz mi tie obycajne avivaze z drogerie nevonaju...
Ja som nebola spokojná, podľa mňa to vonia strašne umelo a silno, mňa z toho tak bolela hlava, že som všetko musela prať znova. Chcela som skúsiť, pretože to všade ospevujú, ale podľa mňa je to sprostosť.
@66simonka66 verím, treba opatrne s dávkovaním, ale nie každému to vyhovuje to je pravda
@surinka22 veru, vonaju krasne, ale tiez stale premyslam, aky to musi byt sajrajt. Inak ja som dostala vzorku tej zltej, vyprala v nej vlnenu súpravu a ostala sice voňavá, ale bohuzial aj totalne skrablava a plzne tak, ze chlpy vsade. Súprava bola dost draha, kvalitna, takze neviem veru. Uz som ju predtým prala a nic jej nebolo 😔
Ja som si tiež objednala iba vzorky zatiaľ, vône s puella sú krásne, ale ako čítam tak tuto vidím, že máte aj negatívne skúsenosti s používaním týchto olejov. V práci sa ma pýtali, že čo tak pekne vonia a odkiaľ to je . Tak som im povedala ze som si to objednala z puella. Len tuto citam aj iné skúsenosti, takže som na pochybách 😩 ci si ich mam ešte objednávať. Poprosím, ak máte ešte nejaké skúsenosti sem s tým
Ahojte Babenky.. My sme na Puellu narazili, keď sme boli na návšteve. Vône sú nádherné a používame ich produkty už takmer pól roka. No je pravda, že ak sa aviváž ocitne inde ako v priehradke na aviváž, tak môže spôsobiť problémy. Na jednej strane chceme silnú koncentrovanú intenzívnu vôňu a na druhej sa čudujeme prečo to robí takéto veci 🤣. Nám doma ide najviac tá biela a modrá. Ak sa riadite podľa návodu, tak je to v pohode. Keby že to bolo také strašné ako niektoré komentáre opisujú, tak by predsa nemohli niečo také predávať. Hlavne opatrne, z vlastnej skúsenosti vravím 🤌🤣.
@milkalaguna tak to uz je kazdeho osobne rozhodnutie. Aj dezinfekcne mydla predavaju a pritom vam to totalne odpali koznu mikrofloru. Ja by som isla uz radsej do pekneho parfemu.
@zaira443 pozrite si zlozenie, co je napriklad kumarin. Kumarin ve větších dávkách může u člověka způsobit krvácení, bolesti hlavy, spavost a závrati, je možné, že vykazuje i mutagenní a karcinogenní účinky, a také je mu připisován halucinační a erotizující účinek. Používá se v medicíně jako základ pro výrobu antikoagulantů, například Warfarinu.
Tiež sa prikláňam k názoru, že to nemôže byť zdravé. Mala som, ale vôňa tak neskutočne silná, že človek proste musí uvažovať, čo v tom je. Mňa z toho bolela hlava. Určite by sa tieto oleje nemali používať v domácnostiach s malými deťmi.
ja som práve včera prala prvýkrát -zelená. Veľmi pekne vonia.Ale ja som si kúpila iba na 10 praní. Budem to používať iba na vetrovky, záclonu, deky, aby mi to trochu prevoňalo byt. Nepoužívam aviváž a ani nechcem dávať na oblečenie ktoré nosíme na sebe.
Za mňa vzorky voňali dobre a ked som s fľaši tak sa mi nepačilo..ani mojej rodine ,až to smrdedí..davam už iba polku vrchnáčika aby som sa jej zbavila..zelenu mam ...už by som nekupila
@mamickatt aj tak sa dá, ja ich používam do aromalampy
@kvetinka75 to už asi nič horšie ani nemôžeš urobiť...už obyčajné vonné sviečky sú škodlivé, nakoľko sa pri horení vylučuje benzén, toluén, formaldehyd...nechcem si ani predstavovať čo sa uvoľňuje z tychto olejov a vy to dobrovoľne vdychujete.
Vonia pekne ako komu ale musí to byť chémia riadna,, brat u nás s frajerkou spali varovali byt a smrdí to tu aj po 3 dňoch 🤭 chcela som ju tiež ale už ma to nejak prešlo, vadí mi keď ju tu cítim a manžel je alergik
@zlatovlaska123 od susedov nám ide od veľký smrad, neviem čo tam robia, niekedy človeka až napína. Tak inú možnosť nemám.
@valdovalda ty kokos . Neskutočné aké svinstvo
ja aviváž používam minimálne, to sa dá ovplyvniť. Ale čítate si takto aj zloženia potravín? Pretože tam sú tiež raidne svinstvá a ide to priamo do tráviaceho traktu. A čo tak oblečenie, rifle, napustené všetkým možným.? Kto chce používať, nech používa. Komu vadí zloženie, nech vyhodí.
@kvetinka75 zlozenie potravin si citam vzdy a samozrejme kazdy podla seba sa musi rozhodnut. Inak s tymi riflami mam tiez zazitok. Mala som jedny z HM, cierne a oni normalne smrdeli ako od mocu. Parkrat som ich oprala a smrad, tak isli do kosa. Nemoze clovek vsetko ustrazit, ale aspon kde sa da, treba citat zlozenia a mysliet na zdravie. Mame len jedno hold.
@kvetinka75 len to nie pre pana Jana!
Ja som skúsila vzorky na polovičnú dávku prania a podľa mňa prádlo ostalo úplne tvrdé a škriabe. Má niekto podobnú skúsenosť? Často som počula, že podobný olej (netuším značku) rozvonia prádlo tak, že podľa vône poznali ľudí, ktorí ho používali. Ale ja nie som z Puella zatiaľ taká nadšená. Hlavne som prekvapená aké tvrdé prádlo ostalo po normálnom vysušení na sušiaku
Nebudem tu písať o škodlivosti, každého môže napadnúť že pri tak malom množstve ktoré rozvonia prádlo musí byť silná koncentrácia a každému musí byť jasné že "prírodnou" cestou to nepôjde. Skúste si pozrieť napríklad taký parfém, skôr kúpite parfumovanú vodu ako čistý, buď je toho na trhu veľmi málo alebo je to drahé. Tiež som si objednala len vzorky, lebo áno chcem aby prádlo voňalo ale teraz nemyslím oblečenie, zbožňujem vôňu vypratých záclon, pripadne to použijem na deku, vankúše v obývačke. Nechcem to používať na oblečenie a už vôbec nie spodné prádlo. Max tak na kabát, ten som včera vyprala 1x s použitím tejto vône, sušila som ho v dome a vetrala celý deň, keďže to bolo dosť silné ale naopak pekne to voňalo. Dnes som avšak vyprala deku, "kožušinu" a 2 obliečky. A len kvôli tomu píšem lebo na moje prekvapenie aj keď to bolo všetko biele, keď som otvorila z vrchu plnenú práčku tak tie sivé vnútorné dvierka sa mi ako keby obtlačili na deku...tak teraz neviem, či to zapríčinilo práve toto ale môj plán prať v tom prevažne záclony stroskotal
Je to nakoniec v poriadku, deku som ešte raz vyprala a zmizlo to 🙏
@victoria710 ja ho používam iba na deky, záclonu a vetrovky. Nemám s tým žiadne problémy. Vonia pekne, nedávam ale celý vrchnák a prádlo je také ako inokedy.
@smichaela24 ale to rovno mozes povedat, ze aj avivaz je vlastne len parfum viac zriedeny. Ked dat tychto 5ml do 50ml vody tak hned mas riedku vodu... agresvine je to prave preto, ze je to koncentrovane. Aj prirodne oleje ked si kupis, absolute verziu, napr. ja mam jasmin doma, je to taka sila ze na kozu si to nedas. Detto oreganove oleje a pod., ktore dokonca sa riedene uzivaju aj vnutorne. A nie je to "chemia" a ide to prirodnou cestou ;) Vsetky tie oleje sa riedia, prave preto, aby mohli ist na kozu... tohto sa dava malo (ta vzorka je este aj hlupo robena, lebo aspon co som ja mala, tak to bolo 10ml, do prania ide 5ml), ciz eked som dala polovicu, z tej druhej casti sa mi vzdy vylialo a toto a plast...
A teda neiviem ako sa ti mohli dvierka odtlacit na pradlo.. to si ani neviem predstavit. akoze ti to zafarbilo pradlo, laebo co? :D
@simca06022011 ja som reagovala na to, že viem čo som kúpila, že je to silné, teda viem že aj "agresívne". Ten kto chce prírodné zložky nech si ich kúpi, ja viem čo som kúpila a tým že je to tak výrazne nechcem to používať priamo na spodné prádlo ale využijem to v domácnosti. Aj keď si sama na seba dám ťažkú vôňu a cestujem v aute kde je dusno, tiež mi to môže vadiť že je mi z toho zle lebo som to prehnala. Ale nie som ten typ človeka čo si to najskôr kúpi a potom mudruje na nete že aké je to nezdravé. Tak sme sa asi v tomto smere nepochopili. A viem že aj prírodné oleje sú silné a tiež s tým treba opatrne narábať, len ide o to že keď si toto človek kúpi má vedieť ako na to a nevypisovať aké je to silné. Ach, áno deka bola natlačená na dvierkach a presne na tomto mieste bola sivá. A tento produkt som použila 2x tak som nevedela či to nemá súvis ale pri ďalšom vypraní to zmizlo. Bolo to rovnakej farby ako tie dvierka a nie, špinavé neboli. Ale aspoň som pobavila však?!
Urcite radsej Giovani ako Puella. Maju lepsie vone, dlhsie vydrzia, aj po susicke. A su dokonce o euro lacnejsie, na prvy pohlad krajsie.
Ahojte čítala som recenzie a dočítala som že puela dokáže rozozrat polystyrén tak som spravila pokus obyčajná avivaz a puela naozaj puela rozozralo polystyrén som tam aj písala a odpovedali my že som to nesprávne používala.ja som prestala používať je to riadna chemikália keď dokaze rozozrat polystyrén a určite to nieje zdraviu prospešné dávajte si pozor.

@veveyeast aj ja mám tak rozleptanu okolo gombíka lebo som si nevšimla, aj na vrchu práčky písala som vyššie