icon

Periete bielizeň podľa druhu alebo podľa farby?

hermanoval
17. mar 2022

Ahojte. Chcem sa spýtať, ako periete bielizeň. Podľa farby, alebo podľa druhu? Teda biele s bielym, farebné s farebným, čierne. Alebo gaťky zvlášť, uteráky zvlášť, tričká...., Mne sa vlastne nikdy jeden druh bielizne nenazbiera, väčšinou periem biele, farebné a čierne .

Strana
z2
evaachesa
18. mar 2022

Ešte teda musím dodať že ja nemám veľmi čierne oblečenie okrem legín a neobľubujem všeobecne tmavé farby hlavne kvôli tej chémii v ktorej sú napustené. Dieťa má len svetlé farby a tam keď periem na 60tke, nepúšťa nič. Jediné čo mi pustí sú rifle a čierne ponožky, no ponožky periem len s riflami na 60tke.

bubbinaa
18. mar 2022

Ja podľa farby, akurát teda uteráky, utierky, to mi je jedno aká farba to periem spolu. U nás sa skôr farba nazbiera ako keby som mala zvlášť ponožky a nohavičky a tričká a neviem čo.

lopka1313
18. mar 2022

@tani777 ja mam sice kopu oblecenia, ale postarala som sa, aby priatel mal oblecenie na 2 tyzdne a to uz uplne staci. Sice priatel nema denne 1 nohavice ako ja, ale mat 14 triciek, boxeriek, ponoziek mi nepride az tak vela. A tych veci staci realne aj ovela menej, kedze tmave/farebne perieme kazdu chvilu (nosime hlavne tmave farby). Tie 2 tyzdne su len pre moj klud, aby som sa nestresovala pranim a ked nevyjde, mohla prat o par dni neskor. Ale poloprazdnu pracku neperiem nikdy. A sportove potom miesam s vecami na 30, tym gel na sportove nijak neublizi 🙂

ludmilik13
18. mar 2022

@bubbinaa asi tak nejak ako ty, no spotrove veci este periem zvlast, lebo tam kvoli funkcnemu materialu davam iny prasok akurat

lubka261
Autor odpoveď zmazal
saxana000
18. mar 2022

Biele
Tmave
Farebne
Uteraky
Postelne
Monterky

sojorez
18. mar 2022

Tak ja sa natriedim a naperiem - delim na biele, svetlejsie - sive/ modre, dievcenske - ruzove/cervene/zlte, tmavsie - hnede/ cierne. Osobitne este podla toho, ci periem na 30 (sportove, softshell, membranove), 40 (natelniky, tricka...), 60 (spodna bielizen, ponozky, postelne atd. ) Samostatne idu rifle, flisky (syntetika).... Manzelove veci zvlast. Tiez je nas viac, tak to sa nazbiera.

ludmilik13
18. mar 2022

@saxana000 heh presne, aspon sa nemusim rozpisovat 🙂

janage
18. mar 2022

Triedim podľa farby, materiálu. A žehlím. Ale ja mám 2 ekzematikov. Tam bol iný režim od malička.

x_mery_x
18. mar 2022

Ja periem vsetko spolu :D :D nazbiera sa kos a cele to tam hodim :D teraz nechodim do roboty, tak nemame skoro nic biele :D

saxana000
18. mar 2022

@x_mery_x to fakt das napriklad riadovu handru s nohavickami?

ava11
18. mar 2022

Netriedim nič, periem všetky farby aj materiály spolu. Biele veci nenosíme, väčšina nášho oblečenia je obyčajná bavlna, žiadne blúzky ani košele. Nič sa mi nepofarbilo, nezničilo a ak by sa aj, kvôli nejakému jednému tričku si nebudem robiť totálnu nadprácu. Periem cca 5 práčiek týždenne.

x_mery_x
18. mar 2022

@saxana000 hej davam utierky, ale my nikdy neutierame riad

babulkomale
18. mar 2022

@lubka261 no neviem...pre mna je rezim hygiena dat si denne na seba ciste veci. Tricko kde sa otlacil antiperspirant aj keby som sa hned nespotila...vcelku fujky. A podla toho aky je den, niekedy sa clovek stiha prezliect do domaceho alebo ide do sprchy a este vecer niekam ale niekedy sa nahana cely den v tom jednom tricku, a to si ho akoze das aj na druhy den?

hermanoval
autor
18. mar 2022

Ďakujem za všetky odpovede, celkom mi to pomohlo

henka123123
18. mar 2022

Biele.cierne.fqrebne..postelne zvlast a najmensiemu perem zvlast ked sa mu nazbierq na plnu pracku

lubka261
Autor odpoveď zmazal
apolka77
18. mar 2022

Triedim =
Biele - prášok
Svetlé farebné - prášok
Tmavé - gél či kapsuly
Uteráky, utierky -prasok
Posteľné prádlo-prasok
Svetre- gel

bimbambim
18. mar 2022

Spodné prádlo ponožky podprsenky zvlášť.Uteraky osušky utierky spolu na 60 stupňov.Obliecky spolu zvyknem naraz dať aj naše aj detské na 60 stupňov a potom farebné spolu.Deky spolu tie ale len 40 stupňov

anabel2341
18. mar 2022

@hermanoval -spodné prádlo zvlášť
- Farebne zvlášť
- Čierne zvlášť
- Biele zvlášť
Aj čo sa taký navlečiek,uterákov zvlášť

ariesi
18. mar 2022

@hermanoval aj aj. Čierne, biele, tmavé farby, svetle farby. A samostatne k tomu uteráky a potom spodné prádlo a ponožky. Utierky najprv vytváram a potom ich ešte dám na dlhší program. A zvyknem keď sa nazbiera aj rifle samostatne.

michalka4193
18. mar 2022

Netriedim podľa farieb nič akurát periem spolu moje a manželove veci a zvlášť synive a zvlášť dcerine ale to keď sa im nazbiera plný kos. Akurát posteľné periem osobitne

tafita
18. mar 2022

@hermanoval tmave, svetle, biele, uteraky, utierky, postelna bielizen.

michalka4193
18. mar 2022

A hlavne neriešim co na koľko stupňov bud periem rýchlo na 30tke alebo bežne na 40tke ale ja všetko čo vyperiem musim sušiť v sušičke

Strana
z2